Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvált szülőként, apaként...

Elvált szülőként, apaként számítotok valami apróbb ajándékra, vagy legalább egy bonbonra, gyerekeidtől a születésnapotokon?

Figyelt kérdés

Eléggé elszomorít, hogy a 16 éves ikerfiaimtól ennyit sem érdemlek, miközben én amiben csak tudom támogatom őket.

Most egész nyáriszünetben itt voltak nálam, így én főztem, mostam rájuk, a kisebbiknek szereztem diákmunkát is a cégemnél, plusz a SZÉP kártyámat is odaadtam, hogy tudjon benn ebédelni. De amúgyis mindkettő kap innen-onnan,és tőlem is zsebpénzt. Augusztus első hetében volt a születésnapom, és rosszul esett, hogy még csak egy csokit se kaptam tőlük, miközben ők kaját rendelgettek, vagy a netről valami haszontalan dolgot. De a karácsony is ugyanez volt. Állítják, hogy nem utálnak ,amiért 9 éve szétmentünk az anyjával, de ilyenkor mégis azt érzem, hogy igen.

aug. 31. 06:35
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
87%
Elvalt szülők gyerekeként azt tudom neked mondani, hogy anyám anno mindig gondoskodott arról, hogy apám kapjon tőlünk ajándékot. Amíg kicsik voltunk, együtt mentünk el vásárolni, amikor nagyobbak lettünk kaptunk pénzt erre. Mindig időben szólt, hogy születésnap, nevnap, karácsony jön, ne felejtsétek el. Pár nappal előtte is figyelmeztetett. Apám oldaláról ez sosem történt meg, ő magasról xart bele, hogy hogyan és miből ajandekoznank anyámnak, szólni se szólt soha, hogy most valami alkalom következik, az anyai nagyszülők voltak azok, akik erről gondoskodtak.
aug. 31. 07:01
 2/23 anonim ***** válasza:
92%
Anyjuk kap valamit??? Lehet nem ellend van, csak ilyen feledékenyek vagy eleve ilyenek. Senkinek nem adnak semmit.
aug. 31. 07:22
 3/23 anonim ***** válasza:
20%

Esetedben, mivel van pénzük bőven, igen, "elvárnám" hogy valahogy köszöntsenek (a többi rokont is, az anyjukat, nagyszüleiket).

Én se köszönteném a továbbiakban őket, max írnék a facebookon.

aug. 31. 07:22
 4/23 anonim ***** válasza:
80%

"Most egész nyáriszünetben itt voltak nálam, így én főztem, mostam rájuk."

mondjuk ez a minimum szülőként, hogy ellátod a gyerekeidet 😅 Ezért nem kell hálásnak lenniük.

A többi persze más kérdés, meg amúgy úgy szinte alapvető, hogy megköszöntöm valamivel édesapámat, édesanyámat.

Kérdés, hogy kitől milyen példát eddig. Mit reagáltak amikor lekommunikáltad feléjük, hogy figyu srácok, ez nem volt szép, nem esett jól.

aug. 31. 08:02
 5/23 anonim ***** válasza:
90%
1-esre, dettó. Mindig vittem ajándékot, de anyám mindig figyelt rá, hogy emlékeztessen apám ünnepnapjaira, amíg elég eszem nem lett hozzá magamtól.
aug. 31. 08:12
 6/23 anonim ***** válasza:
90%

22 éve váltam el a férjemtől, de a mai napig jelzem a fiamnak, ha az Anyósomnak, vagy a volt férjemnek valami alkalom van. Amíg kisebb volt én vettem az ajándékot nekik, a gyerek adta oda. Most már felnőtt, intézi maga. A férjem sosem szólt neki, hogy nekem, vagy Anyámnak van valami köszönteni való.

A gyerekeid már nem kicsik, gondolom mindenféle kütyüjük van, fel tudnák jegyezni az jeles napokat, ha akarnák. De nem teszik, mert nem érdekli őket, nem ez lett "tanítva", vagy szimplán trehányak.

Én leülnék velük beszélgetni erről és elmondanám, hogy ez mennyire fontos és milyen bántó, amikor le sem xarják az ember fejét,mert nem az ajándék a fontos, hanem a gesztus.

aug. 31. 08:40
 7/23 anonim ***** válasza:
56%

Ha te voltál a lepattanó fél, akkor igen, okolhatnak, ha nem is vallják be. És attól is függ mi váltotta ki a válást. Az sincs kizárva, hogy az anyjuk hergeli őket ellened. Láttunk már ilyet is.

Az becsülendő, hogy nem hagytad magukra őket, mint nem kevés apuci megtette már, de tulajdonképpen ez kötelességed is, ha már megcsináltad.

A helyedben szánnék rá időt, hogy határozottan elbeszélgessek velük arról, hogy mit gondolnak. Talán végre őszintén megnyílnának.

aug. 31. 09:37
 8/23 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem fogalmuk sincsem róla, hogy mi lenne az illendő mert nincsenek megtanítva rá.
aug. 31. 10:27
 9/23 anonim ***** válasza:
84%

Amikor én voltam ilyen idős, bevallom, nem költöttem a szüleimre, nem is várták el, meg mondjuk nem is volt sok zsebpénzem.

Akkor változott ez, amikor főállásban kezdtem dolgozni.

De ennek semmi köze nem volt a viszonyhoz, mindig is szerettem mindkét szülőmet.

aug. 31. 10:37
 10/23 anonim ***** válasza:

Becsülendő, hogy nem hagytad őket magukra a válás után - de az, hogy főzöl, mosol rájuk, az a minimum kéne, hogy legyen az apjukként.

Kérdés, hogy ment a válás, mi történt. Elképzelhető, hogy téged hibáztatnak. Ahogy az is, hogy ilyenek.

Én is mondtam elváltként a gyerekeimnek, ha a volt férjemnek vagy a szüleinek szülinapja volt, de egy idő után maguktól emlékeztek rá. 16 éves korukban már bőven.

aug. 31. 10:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Tietekt is idegesít mikor felköszöntenek a születésnapotokon, vagy névnapotokon?

Utálom, hogy mindenki körülöttem ugrál, és a nyakamban lihegnek. Kérsz ezt, kérsz azt?? Bezzeg amikor alkotok valamit, pl forrasztok, rajzolok, vagy bármi, akkor meg csak - nagyon ügyes vagy- le van tudva.. A többi ünneppel nincs gondom, csak pont ez a kettő. Számomra...

Ti meg szoktátok ünnepelni a születésnapotokat? Felköszöntenek?

Most volt a 20. de még egy jó napotot sem mondtak rá a szüleim. Mindig én szoktam venni magamnak egy-egy sütit, annyi. Tavaly emlékszem, hogy még ordibáltak és ki is akartak dobni, mert felhúzták magukat, hogy elmaradt az óra, biztos lógok. A 18-on úgy szintén nem...

Ha ti nem jelentitek be szüleiteknek hogy mit szeretnétek születésnapotokra akkor szoktatok kapni valamit?

Én nem kértem szüleimtől semmi konkrétumot(pénz, bicikli vagy akármit) és picit meglepett hogy születésnapomon ebéd után anyu előállt egy kis tortával amiből ettünk pár szeletet majd mindenki ment a dolgára. Régebben sem szoktam kérni tőlük semmit de mégis megleptek...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!