Miért csinálják valakivel ezt?
Van egy haverom, akit Eleknek hívnak. Már középiskola óta ismerjük egymást, jóban vagyunk egymással. Mostanában ételt szoktam hordani a nagyszüleinek, akik már nem nagyon mozdulnak/mozdulhatnak ki otthonról, mivel nagyon idősek. (Nem kész ételt, csak hozzávalókat, amiket ők megfőznek, tehát bevásárlok nekik lényegében.) Ilyenkor beszélgetni szoktam velük, több tíz percig akár. Mikor ma reggel vittem nekik ételt, beszélgettünk megint, és megkérdeztem őket, miért pont Eleknek nevezték a gyerekükek. Ők azt mondták, hogy direkt olyan nevet akartak adni, amit nem lehet becézni. Nem azért, hogy ''nehogy zavarja a becézés'' mint ahogy sokakat zavar, hanem mert -az ő elmondásuk szerint- jól ki akartak tolni a gyerekükkel. Elek mesélte is, hogy a szülei nagyon szigorúak voltak vele, mentek a sarokbaállítások, kukoricára térdelés, veszekedések, korlátozások. (Nem engedték filmet, sorozatot nézni, videójátékból is csak a Tetrist). Bottal is ütötték! És már névből is direkt ilyet választottak neki.
Engem ledöbbentett ez, velem mindig kedvesek voltak ők, Elek még most sem szívesen látja őket. Nem fogom elmondani neki, hogy miért így nevezték el, mert nem akarom, hogy mélydepresszióba essen. Nem értem, miért ilyen szigorúak Elekkel a szülei, mikor konkrétan mindenki mással rajta kívül olyan kedvesek. Nem értem.
Mondjam el neki egyébként? Mármint Eleknek.
Úhh, így visszaolvasva nem túl egyértelmű.
Tehát én a nagyszüéeinek hordok ételt, akik ezt mind elmondták nekem az Elek szüleiRŐL.

válasza:Gondolod, hogy nem tudja?
Egyébként igen, vannak emberek, akik kívülállóval rendkívül kedvesek, de ha nem látják idegenek, akkor már nagyon nem azok.

válasza:"megkérdeztem őket, miért pont Eleknek nevezték a gyerekükek. Ők azt mondták, hogy direkt olyan nevet akartak adni, amit nem lehet becézni."
Gyerekkoromban az egyik utcabeli gyereknek szintén Elek volt a neve, de senki sem szólította így. A szülei és mi, a játszótársai is csak Eli-nek becéztük. Lehet becézni.

válasza:

válasza:Ne mondd el neki. Gondolom, tudja, de ha esetleg mégsem, semmi értelme fájdítani a szívét.
Amúgy nem túlzottan értem. Szinte minden névből ki lehet találni valami becenevet, (írták már: Eli) plusz nem csak a névből jöhet a becenév. Vezetéknév, az illető jellegzetes ruhadarabja, stb. Sok minden lehet.

válasza:Meg nem is feltétlenül biztos, hogy van valóság alapja a dolognak.
Lehet, hogy a szülők megtréfálták a nagyszülőket.
Vagy a nagyszülők téged. Vagy csak kitaláltak valamit, hogy úgy érezd, mennyire a bizalmukba fogadtak.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Mindenki dolgozik meg tanul. Én nem. Unatkozok jó lenne valakivel az is jó lenne együtt lógni valahol. Hol tudnék olyan embert találni szerintetek akivel lehet sétálni, "lógni,, napközben? Itt nálunk a varos kihalt. Fiatal huszonéves nő vagyok.
Vagy csináljátok csak úgy? (Nem elbamulásról beszélek)
Ha valakivel elkezdek beszelgetni akkor kb par ora mulva mondja, hogy barmit kerdezhetek töle, mindegy milyen zavarba ejto. Szivesen megvalaszolja. Ilyenkor ezek unatkoznak? Vagy szeretik ha faggatjak öket?
Itthon is meg az egyetemen is vannak gondok, rám szállt valaki.
Altalaban beszedes tipus vagyok, de neha ugy veszem eszre, hogy ha mondjuk viccelodok valakivel, utana fura poenokat is mondok...bar nem tette senki se szova, es lehet udvariassagbol nevet, de en ilyenkor ugy visszavonnam amiket mondok:-/ nem serto senkire se nezve...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!