Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnál is problémáznak a...

Másnál is problémáznak a szülők, ha nem velük mész nyaralni/utazni valahova?

Figyelt kérdés

32 éves férfi vagyok, szingli, gyerektelen. Nem nagyon vannak barátaim se, így többnyire vagy egyedül megyek vagy a szüleimmel. Most a nyáron voltam anyummal Spanyolországban, apummal meg kirándulni a Tátrában. De ősszel megyek majd több helyre is, oda viszont egyedül.

Anyám meg ilyenkor mindig megsértődik. Mert ő mennyit dolgozik, én meg csak utazgatok (jaja a szabim alatt).

Szeretnék velük egy egészséges kapcsolatot, mikor párkapcsolatom volt, a toxikus exem nagyon elzárt a szüleimtől sajna. Most emiatt is akarom pótolni a velük töltött időt. De úgy gondolom az se egészséges, ha az összes programot, nyaralást, szabadnapomat velük töltöm.

Mit gondoltok?

szept. 1. 10:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
76%
Azt gondolom, hogy ideje lenne végre felnőnöd és leszrni anyád hisztijét. Nekem ez már kamaszként sikerült, és nem dőltem be anyám érzelmi zsarolásának, te viszont már 32 éves vagy 🙄
szept. 1. 10:54
 2/18 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen jól gondolod! Jó az ha van közös program, de igen, kell az,hogy akár egyedül, akár barátokkal kapcsolódj ki. Itt húzd meg a határt, ne engedd,hogy anyukád zsaroljon, mert ez zsarolás, amivel lelkiismeretfurdalást akar kelteni.
szept. 1. 11:16
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
Én is úgy gondolom, ahogy te. Menj velük is, de külön is. A toxikus exed miatti eltávolodást ne akard behozni, ez a jelen, és a jövő rovására menne. Egyszerűen most legyen másképp, ami elmúlt azon már nem tudsz változtatni. A jövőben már fogod tudni, hogy az ilyeneket tartsd távol magadtól, ennyi elég is.
szept. 1. 11:31
 4/18 anonim ***** válasza:
80%

Igen, mondjuk engem nem vittek sehova se gyerekkoromban nyaralni. A helyi strandra is max 2x mentünk egész gyerekkoromban, és hallgathattam, mennyibe került..

Egy ideig belföldön vittem magammal anyámat, de belefáradtam. Ő is akart külföldi utakat, akár ha csak neki befizetek egy útra..

Tehát ott se kell lennem :D hát mondtam is, hogy ha lenne rá pénzem, magamnak fizetném nem neked..

szept. 1. 12:02
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, mi a bajuk. Mész velük is közös programra.

Ez kicsit ilyen rátelepedés, nem akar elengedni anyukád. Teljesen normális, hogy (akkor is, ha jóban vagytok és van közös program) nem akarsz mindig velük menni.

Ha ő unatkozik, akkor csináljon magának programot. Tőled függetlenül.

szept. 1. 12:09
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem, másnál nem problémáznak a szülők, ha a 32 éves "kisfiuk" nem megy velük nyaralni.
szept. 1. 12:29
 7/18 anonim ***** válasza:
85%
Nem, sőt kifejezetten örülök annak, hogy a korodbeli egyedülálló fiam rajtunk kívül tud a haverjaival, tesóival, unokatesójával programot csinálni. A szívem szakadna bele, ha csak mi lennénk neki.
szept. 1. 13:40
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Velük is mész. Teljesen rendben van, ha egyedül is szeretnél.
szept. 1. 14:06
 9/18 anonim ***** válasza:
83%
Elég beteg az is, hogy gyerekként kezelnek, és az is, hogy hagyod...
szept. 1. 14:20
 10/18 anonim ***** válasza:
61%
Lehet a "toxikus" ex felismerte a szintén toxikusnak mondható szüleid viselkedését és ezt a családi dinamikát, és megpróbált önálló felnőtt férfi létre ösztönözni téged, amire te inkább őt toxikusoztad le, minthogy kinyisd a szemed... és gondolom a szüleid is ellene beszéltek...
szept. 1. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Szülő előtt a lány a párjával?

Majdnem 17 vagyok és van egy párom, de itthon mindig lecsesznek azért ha nagyon ölelkezünk vagy ilyesmi a hugaim előtt. Ez releváls? Tekintve hogy a párommal barmikor a rendelkezésükre állunk. Akár ha a szüleim vagy hugaim kérnek valamit. Előre köszönöm a válaszokat.

Tényleg ilyen nehéz a szülő-gyermek kapcsolat ebbena korban?

Mostanában elég nezés köztem és a szüleim közt remélem tud valaki valamilyen taláncaot vagy valamit adni. 17 éves leszek nem sokára és még mindig fenyeget anyám a sulival kapcsolatban, hogy hétköznap tanuljak meg ne foglalkozzak annyit a barátommal (már most se...

Hálátlan dög vagyok, vagy a családom használ ki?

Sziasztok! Egyre rosszabbul viselem az otthoni légkört, és szeretném tisztán látni a helyzetemet, mert a szüleim teljesen elbizonytalanítanak.Rengeteget segítettem nekik anyagilag. Felvettem a munkáshitelt, hogy felújíthassák a házat, és odaadtam nekik azt a pénzt is,...

Mit tennétek a helyemben?

Sziasztok. 18 leszek 1 hét múlva, csak hogy tudjátok a koromat :)) Mielőtt jobban rátérnék a dolgokra, fontos megjegyezzem hogy fizikailag soha nem bántottak a szüleim, szavakkal annál inkább. Egymást is bántották sokszor SZAVAKKAL csakis. Tudok én pár félrelépésről...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!