Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell most ezért bántani...

Miért kell most ezért bántani a testvéremet? Ha nincs meg a nyelvi érzéke akkor nincs meg.

Figyelt kérdés

A szüleim teljesen el vannak keseredve és nagyon haragszanak a testvéremre.

Finanszíróztak neki egy 8 hónapos londoni kiruccanást, hogy hátha megtanul jól angolul és ez nem igazán jött össze.

Felmérették őt itthon egy angol tanárral és megmondta, hogy épp annyival tud többet angolul egy másik emberhez képest amikor valaki teljesen kezdőként beül egy tanfolyamra és eltelik 2-3 hónap.

A2-es szintet tud magabiztosan beszélni a B1-nél már makog ,motyog és keresi, hogy mit kell mondani de sokszor nem is találja és ugye azaz alapfokú és azt mondta a tanár, hogy nem tudna egy alapfokú nyelvvizsgát letenni.

Na itt a szüleim teljesen kiborultak és elkezdtek neki esni a testvéremnek, hogy mire lett akkor ez a 8 hónapos út tanfolyammal együtt kifizetve ha arra nem képes, hogy az alapfokú vizsgát letegye, hogy ő biztos lusta volt és nem csinált mint semmit csak henyélt és sz.rt az egészbe.

Tehát düh és elkeseredés van és teljesen ennek a hatása alá kerültek.

Pedig nem vagyok benne biztos, hogy lógatta volna a lábát, valahogy a magyaroknál én is megfigyeltem, hogy valahogy nehezebben ragad rájuk az idegennyelv, nem feltétlenül azért mert, hülye csak ez egy gyenge pontunk.

A tesóm, általánosan véve egy jó tanuló volt.

Imádta a történelmet és abból mindig jeles volt meg magyarból is mindig.

Kémiában, fizikában,matekban, nyelvben meg nem.

Meg csomó olyannal találkoztam én is akik alapvetően a saját területeiken marha ügyesek voltak de egyszerűen nyelvet nem bírtak tanulni és ki fogott rajtuk.

Valószínűleg a tesóm is ilyen mert ismerem és nem hülye.

Bármit kérdeznél tőle a történelemről tudna rá válaszolni még olyan is volt, hogy összeült az osztály és a tanárral kvízversenyt tartottak és nagyon 50/50-Re dőltek el a dolgok hol erre hol arra pedig akkor csak 16 éves volt.

szept. 1. 15:12
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
74%
Nyelvi érzék nélkül is meg lehet tanulni idegennyelven, ha akar az ember. A tesód nem akar.
szept. 1. 15:35
 2/39 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom hogy mennyire kommunikált ott kint, hogyan kereste a lehetőségeket.

Előfordulhatnak szituációk, amikor például látják rajta: nem tud angolul/nem mer kommunikálni és leegyszerűsítve kezdenek beszélni vele: "Would you like to buy it?" "Yes"

Lehet hogy elég volt csak 1-1 szót mondania hogy kommunikálni tudjon.

Ott lehet hozzá vannak szokva "angolul nem igazán beszélő" külföldiekhez és udvariasak próbáltak lenni.

szept. 1. 15:42
 3/39 A kérdező kommentje:
Ja tehát lehet az is, hogy úgy kommunikáltak vele mivel látták, hogy makog, hogy úgy tették fel neki a kérdést, hogy neki csak egy igennel vagy nemmel kellet válaszolnia?
szept. 1. 16:07
 4/39 anonim ***** válasza:
84%
Simán. Én Hollandiában élek és az elején, amikor még nem beszéltem tökéletesen a nyelvet simán neki álltak angolul beszélni, vagy kb ovis szintű mondatokkal.
szept. 1. 16:13
 5/39 anonim ***** válasza:
96%

Ha szervezett csoportban ment ki, más magyarokkal, akkor egyáltalán nem meglepő, hogy semmit nem fejlődött.

Ahhoz, hogy kiutazva 8 hónap alatt eljuss a B2 szintre, ahhoz túlélő üzemmódban, kizárólag angolul beszélő emberek között, a kezedhez nőtt szótárral kell létezned.

Tapasztalat.

szept. 1. 16:17
 6/39 anonim ***** válasza:
84%
Mondjuk tesóm angolul 8 év alatt nem birt megtanulni angolul. Nagyon nehezen engették át az érettségin, nyögés nélkül nem tud kimondani egy mondatot sem. Kóreaiul meg megtanult öneröböl 4 év alatt, úgy nyomja, mintha az anyanyelve lenne.
szept. 1. 16:25
 7/39 anonim ***** válasza:
83%
Ezt a szüleidnek mondd, ne nekünk. Léteznek nyelvi coachok, azok meg tudják mondani, hol lehet a baj. Már ha őt érdekli.
szept. 1. 16:31
 8/39 anonim ***** válasza:
83%

Lehet hogy nincs motivációja.

Ismertem olyat, aki jópár évre ment ki, mindig a helyi magyarokhoz csapódott és a nyelvet nem gyakorolta, 0 fejlődéssel tért haza.

szept. 1. 17:11
 9/39 anonim ***** válasza:
58%

De mit csinált 8 hónapig? Egy nyaralást fizettek neki, ahol lehet, hogy végig tényleg otthon ült, vagy elvileg oktatás/munka volt az alapja?

Lehet, hogy egyébként tényleg nem jó a nyelvérzéke. Én ís kiváló voltam történelemből és magyarból is nagyon jó (nem én mondom, hanem tanárok és az eredményeim), de németből csak B2-ig jutottam egyelőre, de mióta megvolt a nyelvvizsga, azóta nem használtam és szerintem teljesen újra kéne kezdenem.

Angolból meg sose voltam jó, sose éreztem közel magamhoz, nem hinném, hogy bármilyen londoni út segítene rajtam önmagában.

Nem vagyok buta, de a nyelvek úgy igazán nem vonzottak, az angol meg különösen nem. Szégyellem is, mert mindenki tud valamennyire a korosztályonnan színte, én meg nem tudok kinyögni egy mondatot. Mondjuk igazából eddig nem voltam rákényszerülve és talán nem ís leszek. Meg elvi szempontból sem értek vele egyet, hogy ennyire erőltetve van egy vilàgnyelv.

szept. 1. 21:55
 10/39 anonim ***** válasza:
45%
De érzék kell. Én is angol környezetben éltem 3 évig, megtanultam folyékonyan persze,de olyan akcentussal és nyelvtannal,hogy egy tanár sìrt volna. A férjem ugyanezt a szintet pár hónap alatt elsajátította, a kamasz gyerekem meg hipp-hopp 😃
szept. 1. 22:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Covid óta eltávolodott az Anyám tőlem és a családomtól a testvéremék miatt?

2020 elején született a gyerekünk, a testvéremnek 2020 nyarán. Már pont az volt, hogy Anyám eljött megnézni, aztán utána lezárás. Mi és a testvéremék is Budapesten laktunk. Ikerházban! Az Anyánk vidéken. Amikor született a gyerekünk tudtuk meg, hogy ők eladják a...

Miert nem erzem fontosnak magam a családomban?

Miért mindig csak a testvéremről van szó? A papám miert favoritizálja a testvéremet? Miert nem szeretem a szulinapjaimat?

A szüleim kevésbé szeretnek, mint a testveremet?

Más is így van ezzel? Nem tini hisztizes, felnőtt emberek vagyunk. Testvéremet (o az elsőszülött) sokkal jobban támogatják mindenféle szempontból, de főként anyagilag. Mindent úgy szerveznek, hogy neki legyen jó, hogy o ott tudjon lenni (nyaralas, ünnepek), az nem...

Nem bírom, ahogy anyám védi a többszörösen visszaeső bűnöző testvéremet. Kapcsolat megszakítása a családdal vagy békülés a megoldás?

Én már külön élek jó ideje, erős egzisztenciával rendelkezem, de időnként hazalátogatok a családhoz (anya és testvér), anyagilag is segítem őket. Testvérem visszaeső bűnöző, csalásban, lopásban, betörésben, mindenfélében többszörösen volt már érintett, emellett...

Milyen megoldást látnátok arra, ha testvéremet édesapám nem engedi el velünk, édesanyámmal, mostohaapámmal nyaralni?

Igazából az indoka az lehet csak, hogy nem szeretné, ha anyám ilyen dolgokra költene, venne inkább mást öcsémnek, meg úgy általában a vallási és egyéb nézetei miatt nem engedi anyám közelébe öcsémet olyan sokat. Öcsém már nagykorú egyébként, csak nem akar ellent...

Hogy kérjem meg a testvéremet, hogy költözzön el a gyerekével?

(Mostohatestvérek vagyunk hivatalosan, a lakás az enyém, édesapám vásárolta.) Különmentek a férjével még tavaly, egy ideig otthon volt szüleinknél, de mentálisan nem tett jót neki (nagyon vidék, semmi lehetőség szórakozásra, tanulásra, munkára, korunkbeliek eljönnek...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!