Én vagyok a probléma?

Figyelt kérdés

19 vagyok, mostanában elkezdtem sminkelni mert úgy érzem hogy ez segít abban hogy jobban érezzem magam a bőrömben (főleg mert látom hogy milyen sok nő sminkkeli magát és én mindig egy bányarémnek érzem magam körülöttük ez miatt). De ez az apámnak probléma, azt vágja a fejemhez, hogy biztos pasim van, olyan vagyok mint az anyám és túlzásba viszem, észrevettem hogy amikor smink van rajtam nagyon kényelmetlenül érzi magát körülöttem.

Azt hogy olyan vagyok mint anyám azt azért mondja nekem mert anyám meg csalta apámat párszor és sokszor hallom tőle hogy a nőknek minden szabad, a féfiaknak meg nem és egy csomószor elhordja anyamat mindenfélének, meg elég nőgyülőlő megjegyzéseket szokott tenni.

Az apámon meg az egyik testvéremen kívűl (ez a testvérem minden nőre azt mondja hogy úgy néz ki mint egy k*rva aki sminnkel és elhorja őket mindennek) nincsen senkinek se problémája azzal hogy kisminkellem magam, nem is szoktam túl sok mindent csinálni, csak felrakok egy műszempillát, szemceruzával kihúzom a szemem és rakok fel szemfestéket, de lehet ez sok, nem tudom.

Nem ismerkedem pasikkal, nincsenek is fiú barátaim és nem öltözöm kihívóan.

szept. 2. 19:10
1 2
 1/17 anonim válasza:
100%
Apáddal és azzal a testvéreddel van a probléma.
szept. 2. 19:12
 2/17 anonim ***** válasza:
83%

Van az a smink ami nem való napközben. Szemöldökig pingálva, csillog-villog, színes, 6 féle átmenet, 5 centis pillák.

Ha szép, nappali sminked van, azzal semmi gond.

szept. 2. 19:18
 3/17 anonim ***** válasza:
0%

Lehet kvas is egy smink, anélkül hogy látnánk, ezt azért iyg nem lehet eldonteni. Nekem pl a műszempilla, kihúzott szem, szemfesték így látatlanban annak számít - a linken a második kép jelenik meg erre nekem- de siman lehet hogy nálad valami finomabban jelent.

[link]

szept. 2. 19:20
 4/17 A kérdező kommentje:

Igazából valahogy ezeket kell elképzelni:

- [link]

- [link]

Nem sminkelek olyan jól hogy olyan drámai sminkeket tudjak készítenni, és általában csak a vízvonalamat húzom ki szemceruzával.

Nekem ezek a típúsú sminket tetszennek nagyon: [link]

Ez az inspirációm

szept. 2. 19:33
 5/17 anonim ***** válasza:
70%
Oké, ezek szépek, de az utolsó az pl nem hetkoznapra a kisboltba bevasarlashoz való.
szept. 2. 19:36
 6/17 anonim ***** válasza:
42%

Biztosan jól nézel ki, korodból adódóan is :) Apádék meg féltenek a fiúktól, ennyi.

A mi családunkban is ugyanez volt.

Férfiként azt vallom nem az öltözködés, meg smink teszi a nőt azzá amivé, hanem a habitusa.

Ismertem sajnos olyan csajt akit egy könyvtárban tudtál volna elképzelni, na az volt a legnagyobb aljas k____a

szept. 2. 19:37
 7/17 anonim ***** válasza:
87%

Apád nem komplett, és a testvéred sem.

Érthető persze, ha anyádra mérges, de nem kellene a frusztráltságát minden nőre kivetítenie.

"azt vágja a fejemhez, hogy biztos pasim van" - és mégis miért lenne baj, ha pasid lenne 19 évesen?

szept. 2. 19:41
 8/17 anonim ***** válasza:
85%
Traumatizált emberek traumatizálnak téged, legjobb lenne lelépned.
szept. 2. 20:11
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, ez miért kérdés.
szept. 2. 20:14
 10/17 anonim ***** válasza:
9%

Sajnos férfi szemmel ez van. A férfiaknak valójában egyáltalán nem tetszik a nőkön a smink, csak egy jelzés. Akin sok smink van, arról azt érezzük, hogy nagyon el akarja adni magát. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenkit magára akar vonzani, aki megbámulja, de valamilyen szinten mégis úgy gondolunk rá, hogy így vagy úgy, de valakinek árulja magát.

És amikor ugyanezt a saját lányodon látod, óhatatlanul felmerül a kérdés: „Kinek készítette ki magát?”

szept. 2. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Másnál is problémáznak a szülők, ha nem velük mész nyaralni/utazni valahova?

32 éves férfi vagyok, szingli, gyerektelen. Nem nagyon vannak barátaim se, így többnyire vagy egyedül megyek vagy a szüleimmel. Most a nyáron voltam anyummal Spanyolországban, apummal meg kirándulni a Tátrában. De ősszel megyek majd több helyre is, oda viszont...

Túl reagálom, vagy jogos a problémám?

Apám kisgyerekként néha hülyének hívott, ha valamit nem csináltam jól, vagy nem tudtam. Igazából verni nem vert meg semmi. Most nem érzem hogy szeretnék vele időt tölteni, mitöbb kifejezetten rosszul érzem magam ha a társaságában vagyok. Nem esett jól na... Olyan...

Elég sokáig voltak problémáink az apámmal és már egy éve valamiért egyre jobban vagyunk és ez nem tetszik az anyámnak. Nem értem mi történik....

Ami volt az volt kicsit félek ezt leírni mert eddig erről egy embernek beszéltem és szerintem már ő is rég elfelejtette illetve a digital footprint -em is féltem. Azzal kezdeném hogy én szeretem az apámat és az anyámat is, de kezdem úgy érezni, hogy vannak...

Egyedül lakom egy garzonba, szóval nem a mamahotel és a kényelmesség volt soha a cél-hanem dolgozni, haladni.Amikor vidékre hazamegyek a családi...

Főleg most, hogy meleg van és jól esik az embernek. Szerinte "elcseszem" a pénzt. De pl ő nem cseszi el, ha folyton autóval jár mindenhova benzinnel? Mit kell izélni ezen? Nem dohányzom és autóm sincs, mert megvagyok a havi 19ezer forintos bérlet-tömegközlekedéssel....

Ez a fajta fenyegetés jogilag problémás apám részéről?

Apám valami megmagyarázhatatlan oknál fogva a kamaszkorom elejétől kezdve zsigerből gyűlöl, nagyon sok konfliktusa volt ezzel kapcsolatban Anyámmal, mert elmondása alapján neki meg Én vagyok a legfontosabb. 2021-ben, 18 éves koromban elköltöztem otthontól, kivettem egy...

Édesanyám miért viselkedik így ? Munkanélküliség, mentális problémák

26/N vagyok. Szeretnek végre albérletbe költözni talán már ősszel a párommal. Viszont édesanyám december óta munkanélkül van. Igazából mindennap stresszel, veszekedünk, megszabja mennyit adjak haza és hozzam vágja hogy felnevelt, nekem is ki kell tartanom mellette....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!