Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők vagy gyerekek tudtok-e...

Szülők vagy gyerekek tudtok-e olyan esetről, amikor túl keményen akarták fogni a gyerekeiket/gyereküket, leszabályozták, szinte alig volt mozgástere és ezáltal dühöngő agresszív valaki lett belőle sok elfojtottsággal?

Figyelt kérdés
Kérdésemet nem azért tettem ki, mert meg akarnám vonni a szülőket attól, hogy beleszólhassanak a gyerekük, gyerekeik életébe. Nyilvánvaló, hogy korlátokat kell állítani, ezt nem vitatom. Azt sem, hogy oda kell figyelni milyen társaságba kerül. Sőt még továbbmegyek a szülő mindig szül marad ez is rendben, de nem ugyanúgy bánik a gyerekével, gyerekeivel. Tehát valami kis szabadságot kell adni, mert különben később lesznek konfliktusai az életben. A kérdést vitára bocsátom.
2014. máj. 5. 12:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
61%

Igen, ismerek.

Személyiség- és intelligenciafüggő, hogy ki hogyan reagál a terrorra. (Ugyanis az, amiről irsz, masszívan és vastagon lelki terror.) Van, aki behajol és bedarálódik, van, aki megkeményedik és ő lesz az, aki megpattan otthonról és többé sosem látják többé az életben.

2014. máj. 5. 14:09
 12/18 A kérdező kommentje:
Viszont ha ez így van, akkor hogyan fejezzük ki hálánkat és tiszteletünket szüleinknek azért, hogy felneveltek minket?
2014. máj. 5. 14:27
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

Olyat nem ismerek, aki agresszív lett, de több lány ismerősömet is korlátozták nagyon a szülei, volt osztálytárs, egyetemen csoporttárs és nem lett jó vége.

Általában ezek a lányok, ha egyszer elszabadulnak a szüleiktől nagyon be akarják pótolni, amiből kimaradtak. Persze ez mind ártalmatlannak is tűnhet. Egyik volt gimis osztálytársamat soha nem engedték sehova gimi alatt. Este 7-8 között le kellett feküdnie aludni még 17 évesen is. Senkivel nem barátkozhatott nagyon. Elment messzebb tanulni, albérletbe, aztán rossz társaság, kirúgták az egyetemről, pia, cigi, drog, öngyilkossági kísérlet... Rá sem lehet ismerni.

Egyetemen is volt több ilyen "enyhébb" változatban, általában ezek a lányok az első kolis hónapban próbálnak bepótolni mindent.

2014. máj. 5. 15:09
 14/18 anonim ***** válasza:
42%

A lányt általános iskolában alig engedte valahova az anyja, nagyon szigorúan fogta. Középiskolában elment kollégiumba, és egy ordas nagy k**va lett. Szüzességét úgy vesztette el, hogy három srác egymás utánban... Meg a drogokkal is megbarátkozott.

Évek óta olyan pasival él, aki veri őt, és még csak 24 éves körül van. Asszem anyuka szigora nem érte el a várt eredményt.

2014. máj. 5. 16:49
 15/18 anonim ***** válasza:
61%
Én ismerek ilyet. Törvényt is sértett, egész életében lázadozott minden ellen.
2014. máj. 5. 18:53
 16/18 anonim ***** válasza:
39%
Belőlem is inkább az agressziót és a lázadást hozta elő az ilyen nevelés.Fiatal koromban én is igyekeztem bepótolni a tiltott és elmaradt dolgokat.27 éves korom körül kezdtem egyenesbe jönni és megbékélni a világgal.Letettem a cigit is,nagyon sokat változtam.Sikerült boldog párkapcsolatot kialakítanom és "nem látszik meg" rajtam a gyerekkorom,boldog családi életem van.
2014. máj. 5. 19:29
 17/18 A kérdező kommentje:
Amit eddig írtatok az katasztrófa. Pedig milyen szép dolog lenne a szülői feladat, de sokan nem tudnak felnőni ehhez sajnos. Pszichológusok véleménye szerint a felnőttek nagyra nőtt gyerekek. Hogy ne menekülne valaki, ha nem érzi a szeretetet, ami őt vagy őket körülveszi.
2014. máj. 5. 23:34
 18/18 anonim ***** válasza:
65%
Anyukám egy igencsak domináns nő,aki fiút akart volna,fiúsnak nevelt,mert,hogy nem szereti a hisztis lányokat.13 évesen vívtam ki,hogy engedje a haj növesztést félhosszúra,emellett nagyon kritikus volt minden megmozdulásommal szemben.Így 18 évesen nem csak komoly kapcsolatban fordult elő,hogy szex felé terelődött az érdeklődés.16 év körül lett az első barátom és 21 évesen már nem sokkal,de több,mint tíz férfival bújtam ágyba,persze nem a pénzért.
2015. ápr. 4. 01:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!