Apa bebörtönzését, hogyan közöljük egy három éves gyermekkel?
Sziasztok. Van egy kedves barátnőm kinek a férjét jelenleg előzetesben tartják és van rá esély hogy tovább is bent marad. A kérdés, hogyan közölje ezt az anyuka a lassan három éves közös kislányukkal? Milyen formában tálalja a dolgot, mennyit kell tudnia a kislánynak, hogyan lehet ezt az Ő szintjén elmondani megértetni? Vagy ha valami kitalált sztorit mond az anyuka, mi legyen az?
Mivel már több hete nem látta a gyermek az apukáját akit imád -és viszont- sokszor sír utánna, hiányolja nagyon . Jó ötlet ha anyuka ad a kicsinek egy fotót az apukáról és/vagy családi videót nézegetnek, ez vajon enyhítheti az apuka hiányát a kicsinél?
Illetve ismer valaki esetleg ebben a témában jártas szakembert, gyermek pszichológust? Esetleg van valami jó tipp weboldalra ahol utánna olvashatnánk ennek a témának (én nem találtam :( )
A válaszokat előre is köszönöm szépen!
"Nézd kincsem, apa nagyon szeret téged, és nagyon rossz neki, hogy egy ideig most nem láthat téged, de el kell mennie egy időre, és onnan nem tud majd hazajönni."
Telefonálni majd telefonálhat bentről, ha jól tudom, akkor tud beszélni a kicsivel. Nekem ennyi ötletem volt, biztos lesz majd, akinek ezerszer jobb ötlete van, de szerintem nem kell túl sokat mondani, sem túl keveset.
Nehéz kérdés.
Én valami olyant mondanék, hogy Apuka rosszat csinált, amit nem lett volna szabad, ezért most büntetésben van, de nagyon szereti, sokat gondol rá, és amint lehet megy haza.
Ennek a visszaütője, hogy ezt nyilván tovább meséli majd az oviban a gyerekeknek, de egyébként sem lehet egy ilyen esetet titokban tartani, és a többi gyerek (nagyobbak) lehet, hogy felvilágosítja arról, hogy biztos börtönben van.
Szóval jobb az őszinteség, mert mástól fogja megtudni, és esetleg eltorzított formában.
Még be lehet adni a "külföldre ment dolgozni" sztorit, hogy jobban éljen a család, de ezzel csak kevés időt nyersz, mert egyrészt nem fog könnyebben menni, és ki tudja mikor jöhet haza.
Szerintem beszélj pszichológussal. SOk helyen van ingyenes tanácsadás is, talán az oviban is tudnak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!