Egy anya hogy mondhat ilyet a lányának?
Rossz válasz: ha téged nem szeret, te sem szereted, ezt kell válaszolni ilyenkor. Az helyreteszi az agyát. :)
Úgy mondhat, hogy pl. ideges és kiborítottad valamivel, vagy valaki más. Idegességében az ember olyan dolgot is kikiabál, amit maga sem vesz komolyan és amit legszívesebben azonnal visszaszívna.
Ha tényleg nem szeret, akkor azt te nagyon jól tudod. Annak nagyon korai jelei vannak és nagyon súlyos következményei.
Az én anyám is mondta nekem gyerekként, hogy utál. Azt, hogy szeret, azt sohasem mondta a 38 évem alatt, de nem is éreztette. A tesóimat érezhetően szereti, őket segíti, félti... Engem is félt néha, de csak azért, nehogy miattam róla gondoljanak rosszat, vagy nehogy neki kelljen segíteni, ha bajba kerülök.
Én soha nem mondok ilyeneket a gyerekeimnek. Szerintem ez érzelmi intelligencia kérdése, akár szerei a szülő a gyereket, akár nem, ilyet nem mond. Én imádom őket, és ezt sziklaszilárdan tudják is, szerintem ez a normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!