16. eletevet betoltotz szemely elkoltozhet a baratjahoz rd annak szuleihez ugy, hogy az ő szulei ezt nem engedik?
A hugom jovohonapban tolti a 16-ot es tegnap nagykepuen anya orra ala dorgolte, hogy egy honap mulva koltozik a baratjahoz(17). A fiu szulei megengednek, de mi ebbe nem megyunk bele termeszetesen! A torveny ezt engedi, hogy fogja magat es elkoltozzon? Csak mert este a baratja azt mondta, hogy 16 evesen mar donthet errol...
22/L
18 éves korig a szülő rendőrrel haza vitetheti...16 éves kórtól van az hogy nem automatice feljelentenek mert megdugod,de ha a szülő akar,közben feljelenthet,ha betölti a 18-at akkor már azt csinál amit akar,de amíg nem addig azt is belehet perelni aki éppen dugja!
17 éves fiúhoz költözzön egy 16 éves lány? :) Na azt megnézném! Szerintem nyugodtan eresszétek össze!Sehol nincs ingyen az élet,és ezt majd akkor korábban megtanulja a kislány! :)
Termeszetesen 100%- ig ellenezzuk, es apa nem is tudja mert csak anya kepebe merte flegman odavagni. Szerencsejere en sem voltam ott.
Igen tanulnak, de a fiu szulei nagyon kaparnak a hugomert, elhalmozzak. Megvesznek neki mindent, probalnak rankkontrazni, ami sikerul, mivel nem csinal itthon semmit, hanyagolja a sulit ezert megvonasok vannak, viszont ott megkapja es ez neki inponal. Ezert akar menni.
Nem lehet vele birni...
Koszonom a valaszokat mindenkinek, hasznos volt es megnyugodtam...:-)
A 16 éves éppúgy korlátozottan cselekvőképes kiskorú, mint a 14 évet betöltött, vagy a pár nap múlva 18 éves.
Nagyon kivételes esetben tud csak házasságot kötni, ezzel nagykorúsíttatni magát szülői akarat ellenére gyámhatósági engedéllyel (pl. önmagáról képes gondoskodni vagyonából vagy munkahelyi jövedelméből, gyámhatóság látja hogy normális, szülei meg lumpenek).
Ptk: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!