Őszinteség minden áron? De ilyen helyzetben nem jobb a kegyes hazugság?
Arról van szó, hogy fiatal vagyok, aki most repül ki a líceumból, és persze szeretne valamit kezdeni magával a továbbiakban is. Vannak terveim, de nagyon félénk vagyok, jóformán szüleim segitettek mindenben eddig, de a magam talpára állnék ezentúl (főképp egy dolog miatt). És lehetőség adódna hogy külföldön tanuljak. Nem alarok menni, nem vonz, nem az én világom, és szüleim szörnyen eröltetik... Én mást csinálnék de abban nem támogatnak...
Mivel még külföldön nem találtam albérletet, ezért hogy terveimet megvalósítsam, inkább hazudnék hogy sajnálom, nem találtam albérletet, ergo nem tudok kimenni.
Gonosz dolig lenne tőlem vagy mindent a nemes cél érdekében?:(
Erdélyi vagy?
Szerintem azért nem érdemes hazudni, mert megmondhatod az igazat ennyi erővel. Lehet, hogy dühösek lesznek, de egy hazugságot jobbára követ egy másik, és egyre könnyebb lesz hazudni, ugyanakkor egyre szövevényesebb, és könnyen bele is bukhatsz - pl. valaki felajánl neked egy albérletet, ingyen lakhatást, stb.
Szerintem hajrá igazság!
Nincs semmi önbecsülésem, félek attól mi lesz ott, hogy senki nem fog szeretni... Ettől már most görcsben áll a hasam. Amúgyis érzem hogy szörnyen nehezen fogok a saját talpamra állni, nemhogy külföldön...
Meg ahogy elnéztem jövendőbeli osztálytársaimat is: én nem vagyok olyan vagány se, menő sem, hangos sem, partyarc sem... Nem érzem hogy be tudnék illeszkedni.
Mi ki koltoztunk Ausztriaba es a gyerekeket beraktuk oviba / suliba. Ugye ovodaban es az iskola also tagozataiban meg nem ismerik annyira a gyerekek normakat tehat ott meg kepesek "kegyetlenebbul" viselkedni.
Mi annyira pozitivan csalodtunk. Semmilyen atrocitas nem erte a gyerekeket azert mert magyarok. Itt 10 emberbol kb 4 kulfoldi. Teljesen maskent kezelik az egesz helyzetet, mint MO-on. Szoval jobban el van fogadva a migracio.
Csak azert irtam, hogy hatha ez segit valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!