Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Őszinteség minden áron? De...

Őszinteség minden áron? De ilyen helyzetben nem jobb a kegyes hazugság?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy fiatal vagyok, aki most repül ki a líceumból, és persze szeretne valamit kezdeni magával a továbbiakban is. Vannak terveim, de nagyon félénk vagyok, jóformán szüleim segitettek mindenben eddig, de a magam talpára állnék ezentúl (főképp egy dolog miatt). És lehetőség adódna hogy külföldön tanuljak. Nem alarok menni, nem vonz, nem az én világom, és szüleim szörnyen eröltetik... Én mást csinálnék de abban nem támogatnak...

Mivel még külföldön nem találtam albérletet, ezért hogy terveimet megvalósítsam, inkább hazudnék hogy sajnálom, nem találtam albérletet, ergo nem tudok kimenni.

Gonosz dolig lenne tőlem vagy mindent a nemes cél érdekében?:(

2014. máj. 13. 21:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%
Mindenki úgy tolja el az életét ahogyan szeretné.Ez magánügy!
2014. máj. 13. 21:58
 2/14 anonim ***** válasza:
77%

Erdélyi vagy?

Szerintem azért nem érdemes hazudni, mert megmondhatod az igazat ennyi erővel. Lehet, hogy dühösek lesznek, de egy hazugságot jobbára követ egy másik, és egyre könnyebb lesz hazudni, ugyanakkor egyre szövevényesebb, és könnyen bele is bukhatsz - pl. valaki felajánl neked egy albérletet, ingyen lakhatást, stb.

Szerintem hajrá igazság!

2014. máj. 13. 21:58
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Mik lennének az itthoni tervek amiben nem támogatnak? És miért nem vonz a külföldi tanulás? Nekem nem adatott meg, de ha lett volna lehetőségem, tuti mentem volna. Férjem Erasmus-os volt, szerintem élete legjobb évét töltötte külföldön. Nézd meg a Lakótársat keresünk című filmet. Tipikusan erről szól. Szerintem kár lenne kihagyni, és ha nem tetszik, még mindig hazajöhetsz.
2014. máj. 13. 21:59
 4/14 A kérdező kommentje:

Nincs semmi önbecsülésem, félek attól mi lesz ott, hogy senki nem fog szeretni... Ettől már most görcsben áll a hasam. Amúgyis érzem hogy szörnyen nehezen fogok a saját talpamra állni, nemhogy külföldön...

Meg ahogy elnéztem jövendőbeli osztálytársaimat is: én nem vagyok olyan vagány se, menő sem, hangos sem, partyarc sem... Nem érzem hogy be tudnék illeszkedni.

2014. máj. 13. 22:04
 5/14 Nádszálkisasszony ***** válasza:
70%
Ebben hazudni szerintem felesleges! A beilleszkedés miatt pedig ne halassz el egy ilyen lehetőséget! Külföldi egyetemeken a tanulók nagy része más országból jött, mindenkinek ismeretlen minden. Szerintem hatalmas élet tapasztalat és ott kénytelen lennél önnáló lenni!
2014. máj. 13. 23:53
 6/14 anonim ***** válasza:
71%
Jesszusom, szedd össze magad sürgősen, mert nem tudom, hogy milyen tervek azok, amelyeket meg lehet valósítani úgy, hogy közben ez a rinya megy. Mert nekem ne mondd, hogy csak országhatáron kívül vagy gyáva... Más összetenné a kezét egy ilyen lehetőségért. Szedd már magad össze.
2014. máj. 14. 07:37
 7/14 anonim ***** válasza:
70%

Mi ki koltoztunk Ausztriaba es a gyerekeket beraktuk oviba / suliba. Ugye ovodaban es az iskola also tagozataiban meg nem ismerik annyira a gyerekek normakat tehat ott meg kepesek "kegyetlenebbul" viselkedni.

Mi annyira pozitivan csalodtunk. Semmilyen atrocitas nem erte a gyerekeket azert mert magyarok. Itt 10 emberbol kb 4 kulfoldi. Teljesen maskent kezelik az egesz helyzetet, mint MO-on. Szoval jobban el van fogadva a migracio.

Csak azert irtam, hogy hatha ez segit valamit.

2014. máj. 14. 08:14
 8/14 anonim ***** válasza:
54%
Saját magaddal tolsz ki ! Más mit nem adna ,ha lehetősége adódna ,hogy elhagyja az országot ... :-/
2014. máj. 14. 08:27
 9/14 anonim ***** válasza:
86%
A kegyes hazugság az, amikor azért nem mondaz el valakinek valamit, mert nagyobb kárt okoznál azzal, ha tudná az igaza, mint azzal, hogy valami mást mondasz helyette vagy erősen elferdíted az igazságot. A kegyes hazugságot a nemes és jó cél érdekében használja az ember - szerinted nemes vagy jó az a cél, ahol pusztán a saját gyávaságodat kell leplezned?
2014. máj. 14. 08:28
 10/14 A kérdező kommentje:
Igen, tudom hogy megvan az a lehetőség is hogyha nem tetszik hazajövök, de furcsa megérzés hogy nem fog tetszeni. Azt is tudom hogy más a kezét is összetenné egy ilyen lehetőségért, de én túlságosan félek az újtól. Nem maradnék attól belföldön mert oda nem mennék :))), épp ellenkezőleg. Én külföldre máshova mennék és ebben nem kívánnak szüleim segíteni.
2014. máj. 14. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!