Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez tényleg nem korrekt tőlem?

Ez tényleg nem korrekt tőlem?

Figyelt kérdés
Pár napja szakítottam a pasimmal, pár hónapig voltunk csak együtt, betegesen féltékeny volt és nem bánt jól velem, így elhagytam. A gimis lányával viszont jó viszonyom maradt, jól megértjük egymást, számíthat rám mindenben. De a nemrégiben történt szakítás óta az apa, vagyis a volt pasim ki van akadva, ha találkozom a lányával. Szerinte ez nagyon nem korrekt tőlem, hagyjam békén a lányát is, ha ő maga nem kell. Én őszintén nem tudom, mi lenne a helyes. A lánnyal nagyon megkedveltük egymást, sok mindent megoszt velem és hallgat rám. Tényleg az lenne a helyes, ha elküldeném, mikor jön, csak mert az apjával tönkrement a kapcsolatom? Hogyan kezeljem ezt a helyzetet?
2014. máj. 16. 12:45
1 2 3 4
 11/31 Tecsakazt Hiszed válasza:
8%
8-as, most megint mellé lőttél!! A kislány gimis, tehát fiatalkorú, tehát az apja megtilthatja neki, hogy barátkozzon az ex-el, de tudom neked ez érthetetlen.
2014. máj. 16. 13:09
 12/31 anonim ***** válasza:
96%

Senki nem mondta, hogy az anyja szerepét akarja betölteni a kérdező, nem kell kombinálni.

Ha a lány is szeretné meg Te is, nyugodtan leülhettek néha egy kávé vagy süti erejéig beszélgetni. Nincs ebben semmi.

Nekem nem mondaná meg apám, hogy szabadidőmben kivel találkozom, kivel beszélek.

2014. máj. 16. 13:14
 13/31 anonim ***** válasza:
84%

Tévedsz, 11-es!

Nem tilthatja meg egyik szülő sem, főleg féltékenységből nem! Ha az illető rossz hatással van a lányra, miatta ront az iskolában, kétes ügyekbe keveredik... akkor igen, megtilthatja.

De ez az "apuka" csak féltékeny.

2014. máj. 16. 13:15
 14/31 A kérdező kommentje:

A lánynak nem tiltanak semmit a szülei, nagyon szabadjára van engedve. Az apa most sem a lányt akarja megregulázni, hanem engem.

Nem kifejezett barátnők vagyunk, de nem kifejezetten az anya szerepet játszom el, azért is írtam, hogy kettő közötti a viszonyunk.

Viszont a kávé-sütin kicsit túlnyúlik, mert olykor pl. megbízom kisebb munkákkal, hogy legyen zsebpénze (nagyon ramaty az anyagi helyzetük), és előfordult már az is, hogy nálam aludt.

14-es, te beteg vagy.

2014. máj. 16. 13:24
 15/31 anonim ***** válasza:
14%
Mindenki érti hogy érted. Felesleges, hülye kérdés. Jelentettük már páran. Nem kell harmadjára is feltenni.
2014. máj. 16. 13:25
 16/31 anonim ***** válasza:
84%

Semmiféle volt párkapcsolatért nem szakítanék meg barátságot.

Milyen apa az, aki a saját lányát akarja elszomorítani úgy, hogy ne találkozhasson többé azzal, akit szeret? A lányát persze nem meri eltiltani, inkább hátulról mellbe játszik, hogy aztán elmondhassa a lányának, hogy milyen szemét vagy, hiszen őt is elhagytad vele együtt.

2014. máj. 16. 13:35
 17/31 A kérdező kommentje:
sokat segítene, ha a válaszolók leírnák, hogy milyen szemszöget is képviselnek: szülők-e maguk is, mennyire fiatalok, ilyesmi...
2014. máj. 16. 13:38
 18/31 anonim ***** válasza:
57%
Nekem is sokat segítene ha te ugyan ezeket leírnád nekünk.Mennyi idősek vagytok?
2014. máj. 16. 13:39
 19/31 anonim ***** válasza:
53%

Hagyjad békén a lányát is, ha ő maga nem kell?

Saját maga kiterjesztéseként éli meg a gyerekét?

Akkor érezheti úgy, hogy vele tartod a kapcsolatot valamilyen szinten, és ezért van kiakadva.

De ez nem egészséges reakció tőle.

És tőled sem az, hogy ha egy viselkedési zavarhoz akarsz hasonulni.

Természetesen Neked van igazad, de vedd figyelembe, mit él meg ez a férfi. És ha a lányának is ezeket mondogatja, szegény kislány!

2014. máj. 16. 13:42
 20/31 anonim ***** válasza:
84%
Az a gimis lány önálló személy, és lehet, hogy még nem nagykorú, de attól joga van eldönteni, kit szeretne barátjának, úgyhogy szerintem ebbe az apának semmi beleszólása. Valaki itt írta, hogy azt akarja, lépj ki az életéből - ez megtörtént, ugyanis az apa élete nem a lánya élete. Ahhoz a lánynak semmi köze, kivel milyen és hány kapcsolatot ápol az apja, de arra gondolt már valaki, hogy egy tininek igen nagy törést okozhat, ha egy bizalmába fogadott személyt elveszít? Mert ebben a korban amúgy is nehezen nyílnak meg. Tiszteletben kellene tartani azt a lányt és a barátságotokat, attól függetlenül, mi volt az apjával. Az egy teljesen más történet.
2014. máj. 16. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!