Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti megengeditek a...

Szülők, ti megengeditek a 15-17 éves lányotoknak/fiatoknak, hogy alkoholt igyon? És miért?

Figyelt kérdés
Mit, mennyit ihatna?

2016. jún. 20. 16:00
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
6%
16.os vagyok. KÖSZÖNÖM A LEPONTOZÁST!
2016. jún. 20. 20:20
 22/45 A kérdező kommentje:

16. nem én pontoztalak le, most olvastam végig a válaszokat

én vagyok a gyerek, anya megengedi ( normális keretek között :D )

csak még kb fél-1 éve akadt ki/döbbent le kicsit anya 2 tesója, amikor megittam egy somersby-t :D

2016. jún. 20. 21:35
 23/45 anonim válasza:
55%

Én 16 éves vagyok. Anyu engedi. Én nem vagyok egy bulizós típus. Drog és cigi még sose volt a kezemben. Anyu megbízik bennem, és tudja, hogy nem iszom le magam a sáros földig. De egyébként anyuval is szoktunk inni. Pezsi, bor, pálinka, Jäger. :)

Ha megbízol a lányodban/fiadban, és ő nem él ezzel vissza, akkor szerintem nincs semmi gond.:)

2016. jún. 20. 21:57
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb 15-17 évesre a szülő már egyáltalán nem tud hatni, szóval fölösleges a kérdés.
2016. jún. 20. 22:09
 25/45 anonim ***** válasza:
0%

Energiaital ezek szerint károsabb, mint a piácska. Mert mindenki piácskázik, mert a borocska még egészséges is, patikában lehet kapni receptre ám. Azt nem mondhatjuk a kretén gyereknek, hogy ne igyál, ha mi is csak úgy tudjuk elviselni az unalmas, érdemtelen, haszontalan éltünket, ha bebaszcsizva éljük végig.

Éljenek a piások.

2016. jún. 20. 22:50
 26/45 anonim ***** válasza:

Kultúrát kell tanulni, az alkoholfogyasztásnak is megvan a maga kultúrája. Nem lerészegedni kell minden héten, de nem is tiltani a gyereket, aki majd csak azért is iszik.

Meg kell tartani mértékkel, élvezetből inni.

Ehhez kell egy értelmes, korlátait ismerő felnőtt, aki csak olyan gyermekből lesz, akit a szülei hozzáértően, szabadon, nem túl kontrollálva, de korlátok közt engedtek pl. inni. Ha esetleg még nem utálják egymást a szülővel, és hajlandóak is beszélgetni a témáról,és a gyerek látja, hogy a szülő képes a kulturált ivásra, átveszi a jó példát. A tiltásból csak hazugság lesz és az elveszett próbaidőszak kitolódása a már felnőtt évekre.

2016. jún. 20. 22:54
 27/45 anonim ***** válasza:
61%
Nem értem minek játszák itt egyesek a szentet. Ennyi idősen csak az nem iszik akinek nincs kivel.
2016. jún. 21. 00:33
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen megengedném.

Ennyi idősen már réges rég ihattam én is, mikor ünnepeltünk valamit otthon és italt bontottunk. Mégsem lett belőlem alkoholista, sőt SOHA ÉLETEMBEN MÉG CSAK RÉSZEG SEM VOLTAM.

Szerintem fiatal felnőtt korukban (pl. egyetemi koleszban) azok isznak vadul, akiknél otthon szintén részegeskedtek a szülők, vagy akik mindentől teljesen tiltva voltak és a koleszban örültek, hogy végre nem korlátozzák őket a szüleik.

2016. jún. 21. 07:52
 29/45 anonim ***** válasza:
0%
Nekem tavaly adtak egy pohar pezsgőt és már attól beszédültem. Nem nagyon bírom a piát és feltettem magamnak a kérdést: Kell ez nekem? -Tök fölösleges. Azóta egy kortyot nem ittam (nem cigizek, nem drogozok). Ünnepekkor apa kicsit erősebben szokta kínálni, de elfogadta, hogy nem iszok. 16/F
2016. jún. 21. 09:27
 30/45 anonim ***** válasza:
15-16 evesen nem! 17 evesen talan. 18 evesen meg mar az o dolga, hisz felnott ember!
2016. jún. 21. 21:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!