Segítség névválasztásban. Tudtok nekem ilyen neveket mondani?
Nemsokára megszületik a kisfiunk és Németországban élünk valamint férjem is német. Megbeszéltük, hogy mindenképpen szeretnénk neki magyar nevet adni.
Mi a D és B kezdőbetűjű nevekben gondolkozunk és eddig a Donát, a Boldizsár ésca Balázs azok amik szóbajöhetnek. Bence, Dávid és hasonló nevek amik annyira gyakoriak nem nagyon akarunk adni, hanem olyanokat, amik különlegesek de mégsem hangzanak furán.
Köszönöm a válaszokat :)
Ben, Dániel, Dávid, Dáriusz, Donald
Szerintem ezek amik normálisan hangoznak, és ki is tudnák ejteni. A Boldizsár, meg hasonlók túl magyarosak.
Itt a lista a magyar férfi utónevekről:
Ben, Dániel, Dávid, Dáriusz, Donald és társaik nem magyar nevek. Ennyi erővel simán adhatnak neki német nevet is.
Ha magyar neveket akarnak, akkor miért ezeket a hülye angol hangzású neveket soroljátok.
Másrészt viszont kérdező a Bence nálunk lehet, hogy gyakori, de ott kinn tuti, hogy nem szóval nem értem miért zártad ki őket. Ott éltek, nem?
Egyébként én valami rövid, de tényleg magyar könnyebben kiejthető nevet adnék.
Ha azt akarjátok, hogy beilleszkedjen, szerintem egyszerűbb nemzetközi nevet adni neki,és mondjuk adhattok neki még egy utónevet is, így majd eldöntheti mit használ.
Vagy nemzetközi név, de a magyaros kiejtést viszont a nemzetközi írásmódot használjátok.
Pl. Tamás- Thomas vagy Tomasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!