Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Segítség névválasztásban....

Segítség névválasztásban. Tudtok nekem ilyen neveket mondani?

Figyelt kérdés

Nemsokára megszületik a kisfiunk és Németországban élünk valamint férjem is német. Megbeszéltük, hogy mindenképpen szeretnénk neki magyar nevet adni.

Mi a D és B kezdőbetűjű nevekben gondolkozunk és eddig a Donát, a Boldizsár ésca Balázs azok amik szóbajöhetnek. Bence, Dávid és hasonló nevek amik annyira gyakoriak nem nagyon akarunk adni, hanem olyanokat, amik különlegesek de mégsem hangzanak furán.

Köszönöm a válaszokat :)

2016. jún. 22. 08:38
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
42%
Dénes
2016. jún. 22. 08:43
 2/21 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem akartok neki nehezseget, akkor vmi olyat adjatok, amit a nemetek is ki tudnak mondani... A Donat teljesen ugy hangzik kulfoldi fullel, mint a donut angol szo ( fank). A Boldizsar es Balazs a zs miatt nem jo valasztas. Ha mar D es B betu: Dani, Botond, Belian
2016. jún. 22. 08:45
 3/21 anonim ***** válasza:
82%
Dominik, Damián
2016. jún. 22. 09:04
 4/21 anonim ***** válasza:
64%

Ben, Dániel, Dávid, Dáriusz, Donald

Szerintem ezek amik normálisan hangoznak, és ki is tudnák ejteni. A Boldizsár, meg hasonlók túl magyarosak.

Itt a lista a magyar férfi utónevekről:

[link]

2016. jún. 22. 09:08
 5/21 anonim ***** válasza:
56%
Baldvin, Dorián
2016. jún. 22. 10:22
 6/21 anonim ***** válasza:
60%

Ben, Dániel, Dávid, Dáriusz, Donald és társaik nem magyar nevek. Ennyi erővel simán adhatnak neki német nevet is.

Ha magyar neveket akarnak, akkor miért ezeket a hülye angol hangzású neveket soroljátok.

Másrészt viszont kérdező a Bence nálunk lehet, hogy gyakori, de ott kinn tuti, hogy nem szóval nem értem miért zártad ki őket. Ott éltek, nem?

Egyébként én valami rövid, de tényleg magyar könnyebben kiejthető nevet adnék.

2016. jún. 22. 10:39
 7/21 anonim ***** válasza:
87%
Olyan nevet adjatok, amit a német abc betűivel le lehet írni, a németek rendesen ki tudják olvasni és ki is tudják mondani. Szeritem mindhárom szóbajöhető nevetek egy átok egy Németországban élő gyerekre.
2016. jún. 22. 11:14
 8/21 anonim ***** válasza:
75%

Ha azt akarjátok, hogy beilleszkedjen, szerintem egyszerűbb nemzetközi nevet adni neki,és mondjuk adhattok neki még egy utónevet is, így majd eldöntheti mit használ.

Vagy nemzetközi név, de a magyaros kiejtést viszont a nemzetközi írásmódot használjátok.

Pl. Tamás- Thomas vagy Tomasz

2016. jún. 22. 11:28
 9/21 anonim ***** válasza:
67%
A Damián (amit lehet Damjánnak de Démiennek is ejteni) szerintem tök jó, és a Dominik is tetszik (korábbi válaszoló)
2016. jún. 22. 11:29
 10/21 anonim ***** válasza:
66%
Ne értek egyet azzal hogy legyen nemzetközi hangzású a név. A németeknél annyiféle náció él már, hogy szerintem ez nem szempont annyira. Ha magyar nevet akarnak, legyen magyar hangzású, aki tiszteli az megtanulja kimondani. Ha mi megtanultuk kiejteni a Jessicát, meg a Kevint vagy a Thomast, vagy a Brünhildát, akkor ők is tudják már a Balázst vagy a Boldizsárt.
2016. jún. 22. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!