Egyetemisták, fősulisok, ti mennyi zsebpénzt kaptok szülőktől?
Most nyáron dolgozok is,de amúgy suli mellett is 20-20 ezret kapok szülőktől havonta és tekintve,hogy lényegében 500 ezer nettó fölött keresnek fejenként,ezt rohadt kevésnek tartom(ebből fizetem a bérleteimet és még sokmás mindent,amiket szerintem nem a zsebpénzemből kéne..).
Ti mennyit kaptok?
20L
Semennyit. Már évek óta diákmunkából tartom el magam, a szüleim azt sem tudják, mennyibe kerül pl. a kollégium vagy a bérlet.
Én spec. boldog lennék, ha 40 ezret kapnék csak úgy, mivel azért 8 éjszakát kell dolgoznom. Szerencsés vagy, örülj neki hogy egyáltalán tudnak támogatni, főleg hogy otthon laksz, így nem kell lakhatásért sem fizetned.
:-D
Ha ez tényleg így lenne,mint ahogy írod,akkor valószínűleg nagyon irigy vagy anyád-apád fizetésére! Azért kiscica,ők dolgoznak meg,és lehetséges,hogy nem akarnak a gyerekükből egy élete végéig eltartott majmot csinálni,aki csak tartja a markát!
Kevés a 40 ezer??? Hát még,ha.meg is kéne érte dolgoznod,nem csak úgy az égből pottyanna...
Van vedd ki a biliből a kezed és menj kapálni! Jót fog tenni!
Érdekes amúgy, hogy egyesek azt gondolják, hogy aki dogozik, az azért teszi, hogy az éjszakás műszakkal vagánykodjon. Véletlenül sem azért, mert a szüleinek nincs lehetősége támogatni őt, de ő tanulni szeretne. És vicces ez a vagánykodás a nyelvvizsgákkal is. Higgyétek el, azoknak is van, akik dolgoznak, mivel nekik ugyanúgy kötelező, illetve előny, ha a kötelezőn kívül is rendelkezik nyelvvizsgával. A különbség csak annyi, hogy nekik általában a felkészülést és a vizsgadíjat is a munkájukból kell fizetniük.
Előző voltam.
Fú, most de csúnyán le leszek pontozva.
Én 110.000-et kapok havonta, ez fix, rendszeres utalással jön. Ebből 20 elmegy a biztosításomra és a lakástakarékra, 45 arra, hogy szobát béreljek, a többiből finanszírozom a napi háromszori étkezésem, a bérleteimet, a tisztálkodószereimet, meg hogy hétvégén hazajöhessek, és nagyjából ennyi, marad még havi 1-2 mozira, esetleg 1 könyvre vagy valamire pénzem.
Ha valami "extrát" akarok, új telefon, laptop, stb, azt a nyáron megkeresett saját pénzemből veszem.
Tudom, ássam el magam, mert a szüleim tartanak el :D Ők ajánlották fel, azt mondták nekik természetes, hogy amíg tanuló vagyok, addig mindent megtesznek értem. Ez nekem is természetes lesz, majd ha gyerekem lesz. Nem értem azokat, akik 18 évesen kihajítják a gyereküket :/
Havai 40-bol, ha otthon laksz, akkor rohogve ki lehet jonni meg ugy is, ha eljarsz bulizni.
Tudom, mert megtettem.
Ha keves, akkor tanulj jobban es kapj osztondijat, vagy dolgozz.
Az, hogy "kevesled" amit kapsz azert pofatlansag, meg ha meg is tehetik, hogy tobbet adjanak.
Ha nagyon akarsz, beszelj veluk, lehet meg adnak is majd tobbet, de akkor is bunkosag.
En egyetem alatt a diak berletet es a "kajat" kaptam otthon (napkozben nekem kellett megoldani azt is) es ennyi, penzt nem kaptam, max egy 10-es, de azt is nagyszuloktol. A tobbit osztondujbol es munkabol siman ki tudtam gazdalkodni.
Úgy látom én fogok a csúcson végezni. Havi 100 ezer úgy, hogy a saját lakás rezsijét, a benzint, a bérletet, a biztosításokat, az ebédemet, tehát lényegében mindent ők fizettek, a keretemet magamra költhettem egy az egyben.
Hasonlóan gondolkodtak a szüleim, tanulni mentem, nem dolgozni, másrészt egyértelmű volt, hogy a 3 év ne arról szóljon már, hogy eszek vagy számlát fizetek be. Jó volt, hogy bármikor elugorhattam kávézni, teázni vagy csak elmenni valami programra, ami kicsit kizökkent.
Nálunk is voltak tescohuszárok, félévkor persze ment a műsor meg a hiszti, hogy nem lesz meg a kredit, csúszni fog, a nyelvvizsga még sehol. Aztán persze a 3 évből 4 lett, aztán 5 a nyelvvizsga miatt. Persze minden nyögvenyelősen, aztán ennek megfelelően nehezen tudtak elhelyezkedni, akkor is valami nagyon alja helyen.
Természetesen nálam ezzel ellentétben a tanulmányi eredményemen látszott a hála, a tantárgyakat 5-sel végeztem, emellett 2 felsőfokút szereztem(2 középfokú volt mikor kezdtem), valamint befizettem magam egy OKJ-re, ami mind nagyban hozzájárult ahhoz, hogy már kezdőként sikerült egy remek állást kifognom.
Aki teheti, ne bohóckodjon, hajtsa meg ezt a X évet, erről szól!
ma 11:44
Gondolom 0% lesz a válaszod sajnos, pedig tök igazad van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!