Anyám leb**izott lesz még valami?
"Tini vagyok gondolom ez normális?"
Jól gondlod, nem normális tiniknél ez normális viselkedés.
Legjobban tennéd, ha bocsánatkérésed után megköszönnéd, hogy nem vágott pofán!
Anyaként ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy zabálni jó az ingyen kosztot, fürödni jó az ingyen vízben, aludni jó az ingyen ágyban, télen jó az ingyen meleg és nem az utcán kell megfagyni... hisz mindent a szülő teremt elő és mégis van pofája a neveletlen kölköknek visszaugatni és még ilyet mondani a saját anyjára, aki fájdalmak árán szült, önfeláldozás által nevelt, ébren volt éjjel, ha kellett, szeretett feltétel nélkül....
Néha szemtelen a gyerekem, most lesz 18 a nagyobbik.De tudja hol a határ és szeretjük egymást, ezt minden nap elmondom neki. De nem tudom, hogy tudnám e mondani úgy, hogy pofátlanul kihoz a sodromból naponta 3x és még le is r.bancozik. Ha hergeled a másikat, ha szándékosan provokálod, akkor semmin se lepődj meg, de ne is használd az ingyen dolgokat, hanem húzzál dolgozni és teremtsd elő magadnak!
Olvass utána az asszertív kommunikációnak.
Hasznos lehet még az érzések kifejezése melletti, építő jellegű önérvényesítési módszer. Hallgassad meg anyukát és anyuka is hallgasson meg. De ne sértéseket vágjatok egymásnak, hanem saját érzelmeitekről beszéljetek.
"hisz mindent a szülő teremt elő és mégis van pofája a neveletlen kölköknek visszaugatni és még ilyet mondani a saját anyjára, aki fájdalmak árán szült, önfeláldozás által nevelt, ébren volt éjjel, ha kellett, szeretett feltétel nélkül.."
kiragadnám ebből a neveletlen kölök kijelentést...kinek is a feladata megnevelni a kölköt???? költői kérdés volt...
Én is azt ajánlom, hogy olvass a kommunikációs típusokról kérdező.
"Anyaként ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy zabálni jó az ingyen kosztot, fürödni jó az ingyen vízben, aludni jó az ingyen ágyban, télen jó az ingyen meleg és nem az utcán kell megfagyni... hisz mindent a szülő teremt elő és mégis van pofája a neveletlen kölköknek visszaugatni és még ilyet mondani a saját anyjára, aki fájdalmak árán szült, önfeláldozás által nevelt, ébren volt éjjel, ha kellett, szeretett feltétel nélkül.... "
Erre nem is tudom mit mondjak. Feltétel nélküli szeretet, de legyen hálás amiért élhet és nem lett kidobva amint megtanult járni és beszélni.
A szülő feladata ellátni a gyerekét amíg az nagykorú nem lesz, biztosítani az ingyen áramot, ruhát, ételt és nevelni a gyereket. Aki ezt felrója a gyerekének az inkább ne is vállalta volna.
Most komolyan a gyerek azért tűrjön és bólogasson mindenre, amit az anyja mond, mert ő tartja el?
Könyörgöm, a gyerek kérte, hogy szexeljenek a szülők védekezés nélkül és aztán szülje meg az anyja őt "nagy fájdalmak közepette"? Nem hiszem. Ezt a szülő vállalta, ahogy azt is, hogy eltartja a gyereket, amíg az keresőképes nem lesz. Nem ingyen élősködik a gyerek.
Nem volt szép dolog leri__bancozni a saját anyádat, ez tény. Bocsánatkéréssel tartozol neki, amit minél hamarabb tegyél meg. De mondd el neki, hogy ezt azért vágtad dühödben hozzám, mert amit ő mondott, az sem volt szép.
#1-es: nem szép lek*vázni a kérdező anyját mindennap!!!
kérdező, miből indult a vita?
én am tini koromban sem vitatkoztam a szüleimmel...főleg nem mondtunk ilyeneket egymásnak...
23F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!