Miért olyan nagy baj, ha nem vállalok már idén diákmunkát? 16/F
Úgy volt, hogy idén nyáron dolgozni fogok, de egy aztán meggondoltam magam. Rengeteg programom lesz nyáron, nem nagyon férne bele munka is, majd ráér jövőre is,végül is akkor is csak 17 leszek...
Erre anyumék elkezdtek velem veszekedni, hogy "mi ez hogy nem dolgozok,büdös nekem a munka?",meg hogy "ők már az én időmben végigmelózták a nyarat". Értem én, hogy örültek volna, ha diákmunkázok egy keveset, de nem értem miért kell ebből akkora problémát csinálni...
Velem is ugyanez a helyzet, csak én idősebb vagyok nálad. Most fejeztem be az érettségit, a rengeg készülést, tanulást, közben csináltam a nyelvvizsgát ezzel párhuzamosan. Elég megterhelő volt nekem, főleg hogy még nagyon komolyan is vettem. Ezelőtt mindkét nyáron diákmunkáztam, alja munka volt..amit a nagyasszonyok nem csináltak meg azt nekem kellett pl.padlót mosni, meg létrára mászni a másodikról ablakot mosni... Tavaly is mondtam, hogy ne írjanak be, mert nem fogok menni. Vergődtem és sírtam, de mit sem ért, beírtak. Ezért sem lett meg tavaly nyáron a nyelvvizsgám. Már tavaly kijelentettem, hogy ebben az évben be ne merjenek írni, mert nem fogok menni, ha tetszik, ha nem. Megbuktam egy tárgyból érettségin, arra kell most készülnöm, különben ha nem sikerül, akkor kivágnak okj-ról is.
Ebben az évben pedig tuti beírtak megint, de az orromat se fogom oda dugni, nem megyek el a behívásra se, elegem van. Ráérek még a munkával foglalkozni, nekem is ezt mondták, amit neked, meg még azt, hogy hát én bizony nem tudom mi az a munka... pont ezért akarok tanulni hogy ne ott kelljen kikötnöm, ahol nekik, de 19 éves létemre se hallgatnak meg, nem érdekli őket a véleményem.
Szumma szummárom, merjenek küldeni behívó levelet... nem megyek és kész.
11: Lol, milyen munkahely az ahonnan behívót küldenek? Nem katonaság ez. Ha egy diákszövetkezet által ajánlott munkára azt mondod, hogy nem mész, akkor keresnek mást a helyedbe. Kivéve, ha aláírtátok a szerződéseket, és abban szerepel mondjuk X hét felmondási idő, s ha a felmondási idő alatt te be vagy írva dolgozni, akkor be kell menned.
Az érettségin meg nem azért buktál meg, mert nyáron dolgoznod kellett, hanem azért, mert évközben és az elmúlt 4 évben lusta voltál tanulni. Ugyanez a nyelvvizsgával.
Kérdező: ha olyan sok programod van, akkor én megértem, hogy a szüleid azt akarják, hogy munkát vállalj és te keresd meg a saját szórakozásodra a pénzt.
Szerintem ne aggódj emiatt. Neked elsősorban aaz a feladatod, hogy tanulj. Koncentrálj erre 9 hónap alatt, aztán pedig a nyári szünetben ne foglalkozz a sulival.
Majd fogsz még dolgozni egész életedben.
Az hogy meg a szüleid ezért bxgatnak, hát ... most mondjam, hogy ne hallgass rájuk? Nincs meg a jogom hozzá.
Tanulj most még :)
előző vagyok, ne foglalkozz a károgókkal :)))
34/F
Én dolgoztam már 14-től kezdve minden nyáron. Éppen ezért nem küldeném a gyerekem, gusztustalannak tartom az ilyen hozzáállást.
Nem lettem vele előrébb, annyit értem el vele, hogy mivel voltak közte féloldalasan leterhelő, cipekedős munkák - pl. postássegéd -, tönkrement a csípőm.
A világ legnagyobb képmutatása előadni, hogy "jujujj, én is dolgoztam, túléled hülyegyerek", miközben nincs az a kamasz, aki ne szenvedte volna végig a dolgot.
Rohadt ez a világ, nem szól az élet másról, csak a munkáról. Egyszer gyerek az ember, legalább azt hadd élvezze már ki!
Mintha egy fiatalnak könnyebb dolga lenne. Ugyanúgy elveszi minden idejét az iskola év közben, legalább nyáron hadd szórakozzon.
Aki a pénzzel jön: arra vállalt gyereket, hogy eltartja 18 éves koráig. Úgy kell nevelni, hogy addig nyújtózkodjon, míg a (család) takarója él.
Senki nem halt még bele abba, ha a szülei ezt-azt nem tudtak kifizetni, én is magamtól mentem el dolgozni, hogy vegyek magamnak laptopot és egyéb hülyeségeket, nem küldtek.
Ez lenne a pláne benne.
Szánalmas az ilyen szülő. Komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!