Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerek kizárása a kertbe!?

Gyerek kizárása a kertbe!?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősömnél láttam ezt a "nevelési módszert." A kislány két és fél éves, életkorából adódóan mozgékony, ugrálós, folyton jön-megy, játszik. Anyuka megelégelte, begurult, majd szerintem kicsit agresszívabban, mint kellene, megfogta a gyerek karját, kirángatta a kertig majd becsukta a bejárati ajtót. Tehát anyuka a házban, a kicsi meg kint a kertben... majd pár perc múlva visszaengedte, de igazából csak azért, mert a kislány addig ügyeskedett amíg kívülről kinyitotta az ajtót.

Eléggé megdöbbentem, és úgy láttam, ez nem új módszer ebben a családban, tehát nem először volt alkalmazva...

Ez elítélendó igaz? Nem hinném, hogy ez a megoldás, bár nem is tudom, mire akarta ezt megoldásként használni, hiszen nem csinál rosszat egy két és fél éves gyerek azzal, ha ugrándozik meg nem nagyon bír a fenekén ülni. Vagy valahogy akkoris fegyelmezni kell?

2016. jún. 23. 21:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
62%
Max a szobájába csuknám be,de a kertbe felügyelet nélkül tuti nem.
2016. jún. 24. 13:06
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

Mióta a fiam betöltötte a 2 évet, én már nem ítélkezem ilyen helyzetekben.

Én is voltam már így, igaz fordítva, én mentem ki a lasából, mert majd' szétrobbantam az idegtől. 1-2 perc alatt kifújtam magam, a gyereknek baja nem lehetne bent, meg amúgyis az ajtónál sorakozott ;)

2016. jún. 24. 13:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha egy pár percre zárja ki csak, akkor inkább ez mint a "fizikai nevelési módszerek"

De ha közben valahogy figyel rá akkor még nem is olyan vészes.

2016. jún. 27. 07:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Ebből nem vonnék le meszsemenő következtetéseket. Az ,hogy ugrabugrál meg mozgékony,addig oké,csak azt nem látod hogy előtte hányszor szólt rá az anyja,hogy ne lógjon a csilláron,ne hisztizzen,ne nyafogjon egész nap . 2,5 évesen mindenre az a válasz,hogy nem ,és földhöz verdesi magát ,az már nem is olyan cuki ..

Nem célravezető,és én sosem hagytam felügyelet nélkül őket a kertben,de valószínüleg fáradt volt az anyuka .

A szobájukba én simán beküldtem őket ,hogy hisztizzék ki magukat és ha sikerült,akkor szólok hozzájuk legközelebb .

Egyik kedvencem : Felvágjam a kakóscsigádat xy ? igen

felvágom,erre előad a gyerekem egy visítós toporzékolos ,földhözvágom magam és nem mozdulok műsort,hogy neki így nem jó és nem kell :D Egyébként így leírva vicces,de napi 5* már kiakasztó tud lenni :)

Szóval ez egy nehéz időszak,ne ítélkezzünk ennyi alapján,lehet,hogy nézte az ablakból a gyereket,vagy tudta hogy ott fog topogni az ajtóban,vagy esetleg semmi nincs a kertben,csak fű . A szomszédomé pl ilyen,teljesen biztonságos,bár elég ingerszegény :D

2016. jún. 27. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!