Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el az anyukámna...

Hogyan mondjam el az anyukámnak, hogy nem káros napi 1-2 üveg sör?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, tudom fiatal vagyok meg minden de akkor is. Amikor otthon iszok sört ebbe a nagy melegbe akkor anyum beszól hogy alkoholista leszek, őt nem érdekli. Nem hiszi el, hogy ettől nem lehet berúgni, vagyis ilyen mennyiségtől csak simán jólesik ebbe a nagy melegbe.

2016. jún. 23. 23:01
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
45%

minden nap iszol?

10. gondolom a saját környezetéből indult ki :D ( és ezt nem negativ értelemben gondoltam;) )

2016. jún. 23. 23:38
 12/32 anonim válasza:
0%
Nézettesd meg velük JustVidmantől a Miért igyál sör című videót... Bár 15 évesen, asszem ráérsz, de ha én 14 évesen Vodkázhattam ami 1 uveg 37%os Royalt jelent akkor csak lazán ;)
2016. jún. 23. 23:42
 13/32 gnoomage ***** válasza:
63%

Ne próbáld meg megmagyarázni neki, ő azon van, hogy ne neveljen alkoholistát, de meg napi rendszerességgel akarsz lehúzni 1 liter alkoholtartalmú italt.

Nem azt mondom hogy sok, meg hogy nem esik jól, azt meg főleg, hogy vegyél alkoholmenteset(nem nagyon szeretném azt, hogy ezek a kommentek miatt kinevezzek b*zinak).

Igyál inkább többet kólát stb, és néha-néha napi 1 sört, mert teljesen érthető amit anyád akar, neked meg a kíváncsiság meg a menőzés is.

2016. jún. 23. 23:45
 14/32 anonim ***** válasza:
66%
Az alkohol dehidratál, hallgass anyukádra. :)
2016. jún. 23. 23:46
 15/32 anonim ***** válasza:
92%

15 évesen minden nap 1 liter áhhh persze nem lesz baj

hozá szokik a szervezet és már nem csak 1-2 üveg fog jól esni

2016. jún. 24. 00:05
 16/32 anonim ***** válasza:
63%
Én is vodkáztam már 14 évesen, ettől függetlenül anyaként nem támogatnám abban a gyerekemet, hogy napi szinten alkoholt fogyasszon. Hétvégén, ha kiruccan a barátaival, akkor oké, de ne már minden nap...
2016. jún. 24. 00:23
 17/32 anonim ***** válasza:
95%

Sose lennék antialkoholista és liberálisnak tartom magam, de

15 évesen 1-2 sör mindennap, az igenis durva.

30 évesen sem célszerű minden egyes nap sejtmérget vedelni.

Ezzel kb. úgy vagyok, mint a káromkodással: megvan a létjogosultsága, de nem lépten-nyomon, az már nem hízelgő az emberre nézve sehogysem.

Nyilván hülyeség az, hogy 18-ig semmi, utána szinte bármi, a sör pedig általában szolid (én ittam már 12-13%-os belga söröket :D), így néha rendben van, de minden egyes nap ilyen zsenge korban, nem csoda, ha az édesanya problémázik.

Egyébként ettől a mennyiségtől már be lehet állni, ember- és helyzetfüggő. Nyilván nem tökrészegség, de meg lehet érezni. Szerintem olyan még nem volt, hogy 2 sört ne érezzek meg, de egynél is van rá esély.

2016. jún. 24. 01:20
 18/32 anonim ***** válasza:
50%

Erről a minap láttam bejegyzést az egyik facebook oldalon:

[link]

2016. jún. 24. 03:37
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Van egy olyan szigorú fogalommeghatározása az alkoholizmusnak, amely szerint aki minden nap bármennyit is iszik, az alkolholista. Persze nem kell elfogadni.
2016. jún. 24. 06:10
 20/32 anonim ***** válasza:
90%
Én sírva fakadnék, ha ilyen fiam lenne. :(
2016. jún. 24. 07:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!