Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mitől függ, hogy milyen...

Mitől függ, hogy milyen származású vagyok?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy rossz kategória, de talán ez ebbe illett a legjobban ><" Na szóval, én Magyarországon születtem, DE anya orosz, apa pedig örmény. Nincs bennük magyar vér, sem a nagyszüleimben, de én itt születtem. Most akkor mitől függ? Attól, hogy hol születtem (tehát magyar vagyok) vagy attól, hogy milyenek a szüleim? (Félig orosz, félig örmény) Valaki azt mondja magyar vagyok, mert itt születtem, de anyáék meg azt mondják nem vagyok az, mert ők sem azok.

2016. jún. 23. 23:47
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Felig orosz es felig ormeny vagy
2016. jún. 23. 23:56
 2/7 anonim ***** válasza:
62%

Hivatalosan nem vagy magyar, de vallhatod magad annak, ha pl magyarságtudatod van.

Az ilyen kategóriájú embereket papírmagyaroknak csúfolják, pedig sokszor több magyarság van bennük.. :D

Igen tudom, félig orosz félig szerb..

2016. jún. 24. 00:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az vagy, aminek lélekben érzed magad! Szerintem lehet nagy hazafi az is, aki származásilag, papíron nem magyar...nézzük csak a 13 aradi vértanút... Kik áldoztak a hazáért, ha nem ők? Ha azt vesszük, senki sem "teljesen" magyar. Meglepődnénk ha csinálnánk egy olyan DNS-tesztet, mely kimutatja, milyen vér is csörgedezik bennünk.

Képzelj el fejben egy magyar-orosz és egy magyar-örmény meccset (ha már EB, akkor legyen focimeccs): Kinek szurkolnál? :D

2016. jún. 24. 00:02
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat^^
2016. jún. 24. 00:02
 5/7 anonim ***** válasza:
48%

Az én apám amerikai az egész családja tősgyökeres amerikaiak (texasiak egészen pontosan)

Anyum skót. A nagymamám volt magyar ő ment feleségül a skót papámhoz. Anyum Skóciában született és ott is élt amíg Magyarországra nem jött egyetemre. Apám munkája révén volt pár évet Magyarországon amikor anyuval összeházasodtak. Én itt születtem Budapesten..

Lélekben inkább magyar vagyok mint skót vagy amerikai.

2016. jún. 24. 00:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Magyar állampolgár vagy, és szívben is magyar, mert itt születtél. De származásilag orosz és örmény, amiket hordozol a genetikádban, és a kultúrádban. Így hát annak hívod magad, aminek akarod. :D

Vannak, akik szerint csak az tartozik egy nemzethez, akinek 2000 évre visszamenőleg ott születtek az ősei, vannak, akik ezt hangoztatják is, és Árpád vérének hívják magukat, holott valószínűleg több bennük a török és sváb vér, mint a magyar. Na, az ilyenekkel nem szabad szóbaállni.

De pl. az állampolgárságot is valahol születési jogon, máshol származási jogon adják. Így ez a kérdés sosem dől el egyezményesen.

Ettől függetlenül, te genetikailag félig orosz, félig örmény vagy, állampolgárságilag pedig magyar. Ennyi.

2016. jún. 24. 03:25
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

József Attila:

...

"ki emlékszem, hogy több vagyok a soknál,

mert az őssejtig vagyok minden ős -

...

A világ vagyok - minden, ami volt, van:

a sok nemzedék, mely egymásra tör.

A honfoglalók győznek velem holtan

s a meghódoltak kínja meggyötör.

Árpád és Zalán, Werbőczi és Dózsa -

török, tatár, tót, román kavarog

e szívben, mely e multnak már adósa

szelíd jövővel - mai magyarok!

[link]

2016. jún. 24. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!