Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is vannak ilyen idegesí...

Másnak is vannak ilyen idegesítő szülei? L/22

Figyelt kérdés
Még a mai napig kopogás nélkül bejönnek a szobámba, anyum a fürdőszobába is. Hiába mondom, hogy ez mennyire zavar engem. Akkor azzal jönnek miért valami titkosat csinálsz. Mindenbe belekötnek pl. jobban húzzam fel a redőnyöm, ne nézzem sokáig a tévét, anyum többször is kutakodott a szobámba, mindent tudni akarnak stb. 1 hónap múlva szerencsére elköltözök, de mikor ezt elmondtam teljesen kiakadtak. Van egy nővérem ő már 5 éve külön lakik és vele is ugyan azt csinálták. Én szeretek egyedül lenni és nincs egy nyugodt percem se tőlük. Nem tudom ha elköltözök milyen lesz velük a kapcsolatom.

2016. jún. 25. 15:28
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Egy hónap miatt már nem érdemes magad idegesíteni.

Ha elköltözöl,akkor eleinte figyelj oda, hoyg az ellenörzés ne magadjon meg: ne legyél nonstop elérhetö, ne mondj el nekik mindent, a saját lakásodban a saját kedved szerint élj, stb. Így kezdettöl megszokják a helyzetet (mégha nem is könnyenI, utána viszont sokkal jobb lesz a kapcsolatotok, mint most.

2016. jún. 25. 15:45
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Ha zavar, költözz el. Igen, azzal egyetértek hogy ez nem normális, de nincs más megoldás. Vagy megszoksz vagy megszöksz...
2016. jún. 25. 15:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha már csak 1 hónap és elköltözöl akkor tarts ki kérlek és csak erre gondolj! Tervezgesd milyen jó lesz majd a saját kuckódban egyedül! Kulcsot nehogy adj nekik,de tartsátok a kapcsolatot! Ne hagyd magad semmivel sem zsarolni érzelmileg! Boldog életet neked
2016. jún. 25. 15:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez az alap viselkedésük amit most leírtál.De sokkal de sokkal rosszabb dolgokat is csinálnak ezeknél, amik mellett az hogy kopogás nélkül rontanak rám vagy a szobámban kutakodnak teljesen eltörpül.

De neked jó, már nem sokáig kell velük együtt laknod, addig is kitartás, mást nem nagyon tehetsz:)

17/l

2016. jún. 25. 15:57
 5/8 anonim ***** válasza:
71%

Engem apám vizes lepedőbe csavart és véresre vert,mert nem akartam megenni a 4 napos csirke combot.

Együtt érzek veled.

2016. jún. 25. 16:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Nagyon is ismerős. Én egyszer megkértem anyum, hogy kopogjon, beleröhögött a pofámba, hogy mi az, hogy az ő házában neki kopognia kell. Semmit se csinálok jól, ha nem úgy csinálom, ahogy neki jó, megsértődik, és megy az érzelmi zsarolás. Mostanában ráadásként elkezdett iszonyat igénytelenül viselkedni, nem borotválkozik, fingik, böfög az utcán, múltkor bejött a szobámba, és ott kezdett el előttem fület pucolni.

Én arra jutottam, hogy talán így próbálják még a hierarchiát és a tekintélyüket fenntartani, nem tudják kezelni, hogy felnőttünk. Nagyon szerencsés vagy, hogy el tudsz kezdeni önállósodni. Megkérdezhetem, hogy hogy sikerült lakást szerezned?

2016. jún. 25. 16:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem mindig is kopogtam a szobámban is (szerintem már 8 éves korom óta), fürdőbe meg nem megyünk be egymáshoz.

Ha nem zárható az ajtó, akkor vegyél egy-egy ilyet, a szobád ajtajára és a fürdőbe:

[link]

2016. jún. 25. 18:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk evidens, hogy kopogunk, mielőtt benyitunk valaki szobájába. Tisztelni kellene a magánszférát.

Erre az "én házamban" dumára, öcsém kitalálta a tutit. Amikor anyukánk a fejéhez vágta, ártatlan arccal megkérdezte "miért, nekem nem ez az otthonom? Vendég vagyok, vagy megtűrt személy?"

A legjobb barátom 2 hétig lakott felújítás miatt, 26 évesen az anyjánál. Az ő szülei pont olyanok, mint a kérdezőjé. Egyik délután, az anyja benyitott hozzá, amikor egy lány éppen... Khm... Dolgozott a srácon. Amikor észrevette a csaj, leakart állni, erre a srác megszólalt: "ne törödj vele, az édesanyám a kopogárt tanulja".

Ezt az anykája mesélte.

Beszélj erről a szüleiddel.

2016. jún. 25. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!