Egy fiatal gyereket, érdemes korán az őszinte tények elé állítani?
Adott a családban egy közel 9 éves fiúgyerek aki eléggé érdeklődő, tehát már agyban közel jár egy 13-14 éveshez.
Az apja olyan aki mindig őszinte akár idegenhez, akár családtaghoz, ha valamit mond az úgy is van, és nem kell visszakérdezni hogy "Ne butáskodj, ugye csak viccelsz?"
Korábban együtt utaztunk páran a Parlament mellett, amikor az Apa szólt a fiúnak, hogy "Ha kinézel jobbra, látni fogod hogy ebben az épületben vannak a rablók, bűnözők, ez a bűnözés egyeteme, fogd fel így"
Ezzel én is egyetértek, és gondolom elég sokan, szerintem a gyerek lelkének is jobb ha most ismertetik meg vele az ilyesmit, és nem később csalódik, azokban akiket olyan "komoly, fontos" embernek tartanak.
Bízom benne, hogy mindkét szülő jót akar a gyerekének és azt szeretnék elérni hogy boldog és kiteljesedett életet élhessen egy boldog és kiteljesedett országban.
Gondolom valahol mélyen az mozgolódhat az édesapjában (amellett, hogy a személyes frusztrációiból és életszínvonalbeli előrelépésének sikertelenségéből kialakult bosszúvágyát amit a kormány és az országgyűlés korrupt mivoltjának következményeként tart számon, a gyerekével akarja kielégíttetni (nem röhög...) ) hogy felkészítse a gyereket arra hogy a dolgokat meg kell változtatni. Szerény véleményem szerint ezt a forradalmi hozzáállást (már ha ez a jó megoldás, ebben nem foglalok állást mert a kérdés szempontjából ezt megtennem irreleváns volna, már ha a kérdés valóban gyereknevelési módszereitek helyes mivoltjának megerősítésére várt válasz reményében lett feltéve) biztos nem így kell a gyerekbe nevelni. Az hogy kell-e egyáltalán szintén személyes döntés. A gyerekedet úgy neveled ahogy akarod. Ha tudatosságra akarod nevelni (márpedig ebből reményeim szerint az akar lenni, valami furcsa és igencsak ügyetlen módon) akkor nem agresszív lázítással kell ezt megtenni. Én személy szerint ha egyszer gyerekem lesz, inkább azt fogom neki mondani ha úgy érzem hogy ki kell fejtenem neki a "nagy igazságot", hogy : Ez itt kisfiam a parlament, ami amellett hogy ugye mennyire jól néz már ki ;) az országyűlés épülete, az orszg vezetői itt hozzák meg a törvényeket amik rám is és rád is vonatkoznak. Szerintem nem mindig (vagy a ti esetetekben, soha) nem olyan törvényeket hoznak amik mindenkinek elfogadhatóak, de ezt én gondolom. Viszont a legfontosabb hogy ahogy tudsz tájékozódj és döntsd el hogy szerinted mik azok a döntések amik helyesek és mik azok amik nem, de ezt ráérsz később megtenni, még nem a te felelősséged hogy ellenőrizd a vezetők munkáját és visszajelzést adj, de idővel (jelen esetben 9 éven belül) a tied is lesz. Tegyük hozzá szerintem nem mindig mondanak igazat azok akiknek a kijelentéseiről véleményt formálhatsz, de ha jól figyelsz és tájékozott vagy könnyen kiszűrheted mi igaz és mi nem, illetve ebben már kérheted a mi segítségünket is. (ott azért megválogatnám mikor mondom azt hogy EZ KISFIAM HAZUDIK, mert én sem vagyok tévedhetetlen. ) Nos én így csinálnám ha most gyereket kéne nevelnem, de szerencsére még nem kell :) Azok közül amiket tényként leírtál szerintem az egyetlen valóban ténynek nevezhető dolog az hogy a kisfiad fiatal, lehet hogy túl fiatal egy ilyen beszélgetéshez, ezt már a te dolgod megítélni. Bár az értelem nem kor és diploma függő.
És még mielőtt megkapnám tőled kedves kérdező vagy bármelyik válaszadó társamtól hogy menjek haza budára gyereket nevelni meg tartsam meg a szombatot, meg foglalkozzak a nyugdíjammal, szeretném leszögezni hogy sem zsidó nem vagyok (ha az lennék sem gondolnám szerintem máshogy a dolgokat) sem értelmiséginek nem számítok, diplomás sem vagyok. Nem titok a nemem és a korom sem: 19/F most érettségiztem (amúgy nem lett jó XD szóval diplomás nem is leszek) Ha vetted a fáradtságot és végigolvastad köszönöm a türelmedet és remélem hogy hasznos választ tudtam adni.
További szép estét és sok sikert a gyerek(és apuka) neveléshez :)
"a gyerek lelkének is jobb ha most ismertetik meg vele az ilyesmit"
Nagyon nem helyes ez. Mindenki leírta miért. Hozzátenném, ha ez a félre nevelés belevésődik/ ismétlődik - erős hajlama lesz, hogy BŰNÖZŐ LEGYEN!!!
A másik: a kisgyerek - és 11 alatt arról van szó árgus szemekkel figyeli a szüleit, nevelőit és minden szempontból az igaz ember a jó példa. Morálisan akkor lesz felnőve egy nagyszerű ember. Tehát nem a politikusok - akik ilyen szép neogótikus épületben vannak? -, a nemzetközi politika, a belpolitika lesz a morális érzékére hatással - hanem az igaz, becsületes szülei, nevelői.
"Anyám szájából édes volt az étel
apám szájából szép volt az igaz"
Nem a véleményük a napi politikáról, hanem a szavaik igazsága, bölcsessége, a tetteik jósága lesz a meghatározó.
Amit egy jó szülő Sztálin, Rákosi alatt is adni tudott a gyerekének...
"Adott a családban egy közel 9 éves fiúgyerek"
Második sor eleje...
Figyelj, ezek nem őszinte tények, hanem a korlátoltságotok megnyilvánulása.
Mivel NEM minden képviselő, cigány, stb. lop, csal, hazudik, így egy az egyben rájuk húzni a vizes lepedőt meglehetősen agyhalott dolog - főleg, hogy fogalmad sincs róla, hogy civilben milyenek.
Nem fényezem, de ismerek volt elnököt (a háztömbben lakik), mindig előre köszön, ajtót nyit, segít felcuccolni, ha sok a cókmók, és szívesen viccelődik.
Ha a "képviselőútja" alapján elítélem, akkor egy utolsó kötsög, és szóba sem állok vele, holott egy teljesen normális ember.
nem kívülről kell mutogatni a parlamentet, be kell vinni oda.
lássa a saját szemével mindazt ami ott folyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!