Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha apa cselédként...

Mit tegyek, ha apa cselédként kezel?

Figyelt kérdés

Persze ez elég provokativan hangzik, de mondok egy példát:

Teljesen átlagos nap, ölük az iroasztalnál. Bejön a szobába, és elém dob 2 darab gyürött, rövid ujju inget. Kérdezően nézek rá, mert nem emlékszem hogy én rételtem vagy türtem volna össze őket. Erre orditani kezd velem, hogy lusta dög vagyok, és semmihez sem értek, és kishiján majdnem hozzámüt (látni kell hogy mennyire indulatos).

Rendszeresen takaritok (a szobámban), néha segitek leszedni és elrételni a ruhákat. Nem érzem magam lustának, de neki rögeszméje hogy az vagyok. Az is megszokott dolog hogy folyton ugráltat ha egyszer itthon van. És ez nem arrol szol hogy nem segitenék, hanem arrol ahogyan arra kér. Mindig mérges, rámmereszti az eres szemeit... Nála az is megszokott hogy olyan dolgokra kér amiket nem tanitottak meg nekem, és már nincs is szükség rá. (pl. van egy kisebb udvarunk, amin mindig térdig nőveszti a füvet, aztán elvárja hogy én összegerebjézem). Ha éppen nem dolgozik, akkor mindig ad nekem valami dolgot, még akkor is ha már mindent elvégeztem... Rendszeresen hangoztatja hogy ingyenélő élőszködő vagyok és hogy "ő teszi a pénzt a zsebembe"

Idegileg már teljesen kikészit... 14/L

2016. jún. 30. 07:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem beszélj vele, hogy ne ordibáljon veled, hanem kérje szépen és akkor szívesen segítesz és megcsinálod. Ha meg valamihez nem értesz kérd meg h mutassa meg. Vagy csináljatok egy táblázatot, hogy a héten mi a te elvégzendő feladatod a ház körül és akkor ebből nem lehet vita.

Egyébként a cselédségtől ez még messze áll. Tény, hogy apukád is rosszul "kér" de ez még nem cselédség. Egyébként mindig ilyen volt, vagy volt idő mikor szépen kért de nem csináltad meg?

2016. jún. 30. 11:56
 12/13 anonim válasza:
Lehet, hogy apukádnak baromi sok dolga van a munkahelyén, és elég feszült emiatt. Az igaz, hogy nem rajtad kéne levezetni azt a kb. 20000v-nyi áramot, amit termelt egész nap. Egyszer kipróbálhatnád, (nem t'om mennyire vag otthon a gasztronómiában) talán süthetnél neki egy sütit, amit kirax az asztalára mikor hazaér. Nekem is volt ilyen időszak, amikor apám 2 helyen dolgozott egyszerre, este 9-kor ért haza, 7-kor már nem volt otthon. Várj türelemmel, hátha javul a helyzet, de semmi féle képpen ne mutass felé utálatot.
2016. jún. 30. 23:03
 13/13 anonim válasza:

Mellesleg egy kis gereblyézésbe nem halsz bele, hidd el, én az őszt egy lombgereblyével a kezemben vészelem át. Suliban elmarad egy óra? GEREBLYÉZZÉ! Meglátogatom a nagymamám? GEREBLYÉZZÉ!

Annyira nem nagy dolog, én is szoktam otthon ilyen dolgokat csinálni. 13/f

2016. jún. 30. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!