Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Le szeretnék fogyni de szüleim...

Le szeretnék fogyni de szüleim nem nagyon veszik figyelembe. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy 15 éves fiú vagyok, 175 cm és 73 kg. Nem az, hogy nagyon kövér vagyok, csak azért látszik. Szüleimek is mondtam, hogy olyan 5 kilót szeretnék lefogyni, többet semmiképpen. Sajnos sportolni annyira nem tudok. Anno jártam focizni de elszakadt a térdszalagom így abba kellett hagynom. Azóta van az, hogy felszedtem pár kilót.

Tehát a lényeg, hogy szüleimnek is mondtam már, hogy lehetőleg olyan ételek kellenének nekem, amik kevésbé hízlalnak. Sajnálatos módon ígyis mindent, amit adtak, hízlaló volt, de nem akartam velük veszekedni, így úgy döntöttem, hogy akkor csak mértékkel eszem meg őket. 1 évvel ezelőtt 77 kiló voltam, azóta fogytam le 73-ra. Volt is néhány hónap, amikor elmentem futni és az is sokat segített. Csak sajnos még most is megfájdul néha a lábam a múltkori incidens óta, így egyre kevesebbet megyek.

Voltunk nyaralni a barátaimmal 3 napra, akkor nagyon eleresztettem magam és mindenféle hülyeséget összeedtem, mert gondoltam ebben a pár napban had érdemeljem meg, hogy olyanokat eszek amiket amúgy nem :D De szerencsére le tudtam mozogni, mert hál'istennek csak 1 kilót szedtem fel. (Barátaim azt hitték többet is :D)

Szóval mivel nem annyira tudok mozogni (csak mértékkel, max 1-1,5 órát) így csak azt a megoldást látom, hogy szüleimnek kéne figyelembevenniük, hogy mit szeretnék. Majd a közeljövőben megyek orvoshoz, hogy konzultáljubk, hogy mit tegyünk, mert nagyon rossz, hogy ilyen rövid ideig bírom csak, szóval hátha ko tud taláni valamit és akkor talán a focit is tudom folytatni. Nagyon szerettem és rossz volt, hogy abba kellett hagynom.

Bocsi ha hosszú lett, de remélem értitek mit szeretnék. Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2016. júl. 1. 23:12
 1/8 anonim ***** válasza:
34%

Anyukád tudja, hogy mi számít egészéges ételnek, vagy csak mondtad neki, hogy főzz egeszsegeset?

Ajánlj fel neki recepteket, de ne olyat, amitől ők fél óra múlva éheznek (pl sovány csirke salátával) külön főzni meg kicsit drága.

2016. júl. 1. 23:16
 2/8 anonim ***** válasza:
62%
van kb. ezer meg egyféle tornagyakorlat, amit tudnál csinálni és nem terheli a térdet, kár arra fogni. 15 éves vagy csak, felejtsd el az édességet, üdítőket meg minden ilyen vackot és lemegy simán az a pár kiló felesleg.
2016. júl. 1. 23:35
 3/8 anonim válasza:
67%
Szerintem próbálj meg tornázni. Tudom, hogy bénán hangzik, de azt otthon a szobádban is tudod csinálni, ott nem látják, csak max a szüleid (de legalább látják, hogy motivált vagy) Neten ha utánakeresel biztos találsz olyan gyakorlatokat, amikkel tudod kimélni a térded. Hogyha van rá pénzed, esetleg úszni is el tudsz járni. Hogyha nem szeretnéd azokat az ételeket enni, amiket anyukád készít, akkor főzd meg te azokat az ételeket, amiket te szeretnél. Amikor annyi idős voltam mint te én már rég magamnak csináltam a kajám. (Mondjuk én lány vagyok, azért így picit más. :D ) Remélem tudtam jó tippeket adni.
2016. júl. 1. 23:36
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

Először neked kell képben lenned, hogy miket kell enned. Aztán ha nincs olyan otthon, akkor mondd anyukádnak, hogy vegyen neked, vagy vedd meg te.

Aztán ha pl rántott hús lesz otthon krumplival, vagy rizzsel, akkor gyorsan dobj össze mellé salátát vagy egy kis párolt zöldséget és csak fél adag krumplit/rizst egyél, többit pótold ki a salival.

Így végülis majdnem ugyanazt eszed, mint ők :) Na meg mértékkel kajálj.

2016. júl. 2. 00:57
 5/8 Snorri ***** válasza:
100%
Az úszás nagyon jó lenne neked, az nem terheli meg az izületeidet. Ha eljársz 3-szor egy órára, és otthon sem csak fekszel, akkor ez elég is olyan alap dolgokkal, hogy hetente csak 1-2 kevés édesség, semmi üdítő, túl zsíros, gyors kaja, ilyenek. Neked szerintem nem kell drasztikusan, csak kicsit figyelj oda.
2016. júl. 2. 06:46
 6/8 anonim ***** válasza:
47%
Nincsenek hízlaló ételek, egyél kevesebbet! Futás helyett még séta és úszás pont még a kérdésnek is jót tesz
2016. júl. 2. 11:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Csinálj magadnak egészséges és nem méregdrága ételeket. Van ket lábad, két kezed, a zsebpénzedből vegyél különleges hozzávalokat, amik otthon nincsenek, de szerintem csirkére és zöldségre nem kell extrán költened, minden háztartásban szokott lenni.
2016. júl. 2. 14:42
 8/8 anonim ***** válasza:
se csirke, se zöldség nincs itthon nálam most :D
2016. júl. 2. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!