Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kell tennem, hogy apám...

Mit kell tennem, hogy apám jobban törődjön velem és a testvéreimmel?

Figyelt kérdés

Mi egy külföldön élő család vagyunk,kb 10-15 éve. Én vagyok a legidősebb lány, 23 éves, egy 20 éves, és egy 19 éves húgom. Egy 24 éves bátyám, és egy 18 éves öcsém.

nem vagyunk vér szerinti gyermekei a szüleinknek. Egy barátjuk és a párja voltak azok akik először neveltek, de aztán hozzájuk kerültünk. Nem tudom pontosan miért. De ez nem lényeg. Apánk egy részvénytársaság társtulajdonosa, 54 éves. Tehát nem szűkölködünk. Kicsiknek a házvetetőnő foglalkozott velünk többet, illetve az anyánk. Anyánk meghalt amikor még a legkisebb tesóm egy éves se volt, most lenne 55 éves. Apa sosem volt az a kifejezett apa figura. Sokszor hagyott itt minket napokra, vagy hetekre. Soha nem foglalkozott a dolgainkkal. Viszonylag hideg a kapcsolatunk. Keveset beszélünk. Nem egyformán bánik velünk. Velem sokkal nyitottabb, illetve a bátyámmal. Úgy gúnyolnak minket a testvéreink, hogy a "csókosok", vagy meringue .De a húgainkkal nem, hideg, és undok velük. Sokszor hajtja el őket a fenébe. Nem sűrűn vesz nekik ajándékot sem, vagy meglepetést bármit. Nem köszönti fel őket. Távolságot tart, és amíg kicsik voltunk velük kiabált mindenért, de olykor minket se hagyott ki. Beszól nekik, szarkasztikus. Az öcsémmel még ennél is rosszabb a kapcsolata. Sokat szidja, beszól neki, bántóan beszél vele.

Tulajdonképpen semmit nem szab meg, nem mondja meg mit csinálhatunk mit nem. De ha összejövünk valakivel, nem szabad bemutatnunk neki, illetve hát.... nem érdekli és ezt közli. Bántani soha nem bántott igazán senkit, de előfordult többször, hogy az öcsénket felpofozta, és egyszer a húgunkat. De ha a bátyám szembe szállt vele akkor egész kezelhető lett.


Kérdésem, a sztori után:

Ti, hogy éreznétek vele kapcsolatban a helyemben? Ti mit tennétek a helyemben?

Mit tippeltek, miért lehet ilyen megosztó a viszonya a gyerekeihez? Velünk kettőnkkel miért bánhatott egész életünkben másképp, és a testvéreinkkel miért ilyen? Szerintetek milyen ember így kívülről? Miért ilyen?


Szerintem szükségünk van rá, akármilyen(szerintetek?), mit lehetne tenni, hogy megváltoztassa a hozzáállását?2017. júl. 25. 17:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,


az általad adott információ alapján mem lenne fair véleményeznünk a nevelőapátokat.


Viszont fel kell tennem néhány kinyomozásra érdemes kérdést: az első dolog, ami eszembe jutott a sztorid kapcsán, az inkább intuitív, mintsem logikus: van vmi titok amögött, h az idősebb és a fiatalabb gyerekekkel máshogy bánik. Valószínűleg ő tud vmit/vél vmit, amit Ti, gyerekek, nem.


Mindenképp meg kell tudnod tőle, hogyan és miért kerültetek ki az eredeti szüleitek közeléből, és hogyhogy ő ill. nevelőanyaátok nevelt Titeket? Itt lehet a titok nyitja. A részletek is fontosak.


Van neki vér szerinti gyereke? Ismeritek őt? Ti ismeritek a vér szerinti szüleiteket?


Elképzelhetőnek tartom, h a nevelő apátok vhol nem is mélyen a felszín alatt, úgy érzi, h a Ti felnevelésetek, a Veletek ötőtökkel való élet elvette azt a lehetőséget, h neki "igazi saját" családja legyen.


---


Ha valaha meg akarjátok síratni őt, álljatok elé mind az öten, és köszönjétek meg neki (akár vmi személyes aprósággal is) h felnevelt Titeket, annak ellenére, h ez nem volt kötelessége. Tuti elbőgi magát és/vagy elmenekül.


---


Kedves Kérdező, készülj a nyomozásra. Sok múlik rajta.


Üdv Ʀ

2017. júl. 25. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Kedves 74


Köszike, érdemes megfontolni amire rámutattál.

De a kérdések egy részét már most is meg tudom válaszolni.

Hogy van e vér szerinti gyereke azt nem tudom. De ismerve őt, nincs kizárva, de mi nem tudunk róla.

A vér szerinti szüleinkről egyikőnk se tud semmit. Vagy elhagytak vagy elhunytak, nem érdekelt minket sosem, illetve a bátyámat egy ideig. de miután nem talált semmire így abbahagyta a firtatását.


Az, hogy hogy kerültünk ide, az valami olyan eset, hogy az előző nevelőapánk drog és alkohol függő volt, a felesége meg súlyos beteg, és le kellett valami törvényi ügy miatt mondani a gyereknevelésről, és mivel egy közeli barátjuk és a neje (a nevelőszüleink) éppen örökbefogadáson tanakodtak átvettek minket, ahelyett, hogy bevigyenek minket valami szeretetotthonba.

De nem vagyok biztos a sztoriban zavaros, mert ő sosem beszélt róla, nem tartotta fontosnak és mi sem, illetve inkabb csak a házvezető beszélt erről, szal nem tudom. Lehet hogy máshogy volt. Talán lényegtelen is.


Ezenkívül a két legkisebb kicsit később kerültek hozzánk , anyu azután nem sokkal halt meg.


Ui: Leírhatod a az érdekesség kedvéért, hogy te mire gondolsz "titok" alatt? Vagy mit tippelsz?

2017. júl. 25. 20:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,


nagyon fontos lenne tudni, h az édesszüleitek és az első nevelőszüleitek, ill. a az első nevelőszüleitek és a mostani nevelőapátokközt milyen fajta kapcsolat volt annak idején.


A titok lehetőségét az ellentmondásra alapozom. Konkrétan most még nem tudok semmit megnevezni, de feltűnő különbség a az első kettő, és a 3., 4. 5. gyermek felé forduló nevelőapátok között, egész máshogy bánik az első csoporttal, mint a másodikkal. H miért, most még nem tudni.


Tudod, a tarnszgenerációs problémák ismétlődnek és ismétlődnek és ismétlődnek, míg vki fel nem oldja azokat. Amit most a felszínre hozol édes- és nevelőszüleid múltjából, azt nem kell újra- és újrajátszani később Nektek, gyerekeknek.


A saját érdeketekben foglalkozz a témával, faggasd ki, és beszéltesd a dologról a nevelőapád. Ő egy nagyon-nagyon fontos (talán már egyetlen) kapocs a múltatokhoz. Bár én a házvezetőnőt/bébiszittert is megkeresném a helyedben. Minden családtörténeti hiány, lyuk a múltban, stb csökkenti a meggyökerezettségeteket. Érzelmileg megterhelő lehet, de kihagyhatatlan.


Ha gondolod, írj privátot.


Üdv Ʀ

2017. júl. 25. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köxi de nem favorizálom a privátot. Szeretem itt kérdéseknél megbeszélni a dolgokat. Ha valami ami nem titok számodra, akkor az nekem se, nyugodtan írd meg egy válaszban.
2017. júl. 25. 21:34
 5/7 A kérdező kommentje:
Ezt nem írtam, de amellett, hogy nagyon el tudok gondolkodni azon amit arról írtál, hogy egy titok lehet a háttérben, amellett, lehet sokkal egyszerűbbről van szó. Elég irigy természete van példának okáért.
2017. júl. 26. 00:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,


a válaszok általában egyszerűek, igazad van.


Jó kutakodást!


Ʀ

2017. júl. 26. 05:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
nyerj a lottón
2017. szept. 25. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!