Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat

A kérdés

Rossz anya lennék emiatt?

23 éves vagyok, van egy másfél éves kisfiam, egyedül nevelem. Mellette heti 3 napot dolgozom, hogy megtudjak magunknak teremteni mindent. Nem nagyon szoktam eljárkálni, havonta - 2 havonta max 1 napot. Szerintetek ez sok? Sokan mondják, hogy attól függetlenül, hogy anya vagyok nekemis jár a kikapcsolódás, pláne hogy egyedül nevelem, de nekem olyankor mindig olyan bűntudatom van... Holnap is barátnőm születésnapja lesz, és kérte hogy mennyek el megünnepelni. Anyukám mondta menjek nyugodtan, ő vigyáz rá és tudom hogy ott jó helyen van mert imádják egymást a kisfiammal, mikor dolgozom akkor is vele van. De nekem akkor is bűntudatom van. Persze van kedvem menni, jól esne egy kicsit kimozdulni mert a munka melletti maradék időm 100%ban a kisfiammal töltöm de akkoris. Szerintetek ettől rossz anya lennék hogy hébe hóba "elengedem" magam egy estére?

  jan. 12. 21:33  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Unikornispata nevű felhasználó válasza:

Szerintem ettől nem vagy rossz anya,főleg,ha rendesen viselkedsz,amikor elmész.De mivel ezt a kérdést megfogalmaztad,nyilván tudod,hogy mik a határok.Szerintem ne aggódj ezen,főleg,hogy anyukád szívesen beugrik,és a pici is szereti őt.Remélem,hogy azért az apa is támogatja a kisfiút,illetve kíváncsi rá.Mert ha nem így van,akkor sokkal rosszabb,hogy apu nem foglalkozik vele,mint hogy anyu egy évben 10-szer elemgy 5-6 órára...

A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/17Időpont jan. 12. 21:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Persze, hogy jól viselkedem. Nem szoktam részegen fetrengeni vagy ilyesmi. Csak barátnőimmel megiszunk 1-2 piát egy beülős helyen és ennyi, nagyon ritkán egy egy kulturáltabb discoba de ott se teszem veszem magam.

Hát apuka túlzás, hogy foglalkozik vele... Van, hogy hetekig felénk se néz... Kiszámítathatatlan... Amióta új barátnőcskéje van bevette a "leszarom" tablettát. Van mikoe rendesen jön érte ahogy kell, de nem viszi túlzásba.. Változó..# 2/17Időpont jan. 12. 21:43 Privát üzenet

Dehogy. És nem csak magad miatt kell ezt megtenned!

Az sem jó, ha olyan modellt mutatsz a kisfiadnak, hogy egy nő az csak az önfeláldozásra való. Milyen képet alakít így ki a nőkről? Inkább azt lássa, hogy mindenkinek van önálló élete, és mindenkinek jár a magánszféra.

Ha így folytatod, akkor túlságosan, egészségtelenül kötődni fogtok egymáshoz, és baromi nehéz lesz neki egyedül maradni pl. az oviban, később meg saját lábra állni. A későbbi baráti kapcsolataira is rányomhatja a bélyegét. Igaz, hogy még pici, de akkor is meg kell szoknia, hogy van olyan, hogy anya nincs ott, majd jön később.

És vigyázz arra is, hogy az anyaság mellett azért Nő is tudj maradni. Ha ez nem sikerül, akkor jó anya sem lehetsz, mert ha az anyaság területéről akarsz minden sikerélményt begyűjteni, amit nőként kellene megkapnod, akkor fojtogatóvá válhatsz.A válasz 95%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/17Időpont jan. 12. 21:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem vagy rossz anya. Nem kell egy gyereknek állandóan az anyjával lenni. Többet is eljárhatnál. pl. moziba, színházba stb.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/17Időpont jan. 12. 21:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ne csinálj abból problémát, ami nem az. 23 évesen nem szűntél meg felnőtt nőnek lenni, csak mert gyereked van. Akár havi 2-3x is mehetnél valamerre legalább, ha anyukádnak nem teher vigyázni a kicsire. Szép meg jó dolog az anyaság, csak csak felnőttnek való szórakozás is a gyerek mellett (mozi, színház, kávézás a barátokkal).

A válasz 92%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/17Időpont jan. 12. 21:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm a meg nyugtató válaszokat! Sajnos, észre vettem magamon ha huzamosabb ideig nem megyek sehova tényleg csak a meló és a pici akkor sokszor teljesen kikészülök, türelmetlenebb vagyok a kisfiammal, elsirom magam apró pitiáner dolgokon, de aztán megölel a kisfiam és minden gondom elszáll. Amikor meg elmegyek kiereszteni a gőzt kicsit feltöltődök újra :)

# 6/17Időpont jan. 12. 21:51 Privát üzenet
Nem vagy rossz Anya,nem kell belefulladni a gyerekbe attol h valaki Anya lesz még kulon állo ember,és no is. Mondom ezt Anyaként.

A válasz 93%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/17Időpont jan. 12. 21:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Unikornispata nevű felhasználó válasza:

Ja és jól írják a többiek,tényleg ennél is több ÉN-IDŐ kellene.Merülj el egy nagy habfürdőben,közben tarts otthon wellnesst,addig mama eljátszik a gyerkőccel.Néha menj el vásárolgatni vagy nézelődni-ha vásárolgatsz,akkor néha CSAK magadnak kedveskedj,olyankor ne vegyél szemeteszsákot meg WC-fertőtlenítőt,hanem akár csak olcsó apróságot,ami jókedvre derít.Karácsony előtt menj karácsonyi vásárba a csajokkal,néha nézzetek meg egy-egy filmet,vagy menjetek el mondjuk sportolni.

A válasz 91%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/17Időpont jan. 12. 21:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
tantótanuló nevű felhasználó válasza:

Nemhogy nem vagy rossz anya,hanem nagyon jó anya vagy!

Szereted, dolgozol érte, de annyit,hogy vele lehess, de eltarthasd

És mered elengedni a kezét,megtanítva neki,hogy egyedül - nélküled - is lehet lenni kicsit,és ő képes rá. És hogy másban is lehet bízni, nem csak benned

Megtanítod neki,hogy te is fontos vagy és így tudni fogja,hogy nem csak neki jár minden,hanem más is fontos (pl. Te is), és később tudni fogja,hogy nem a szolgája vagy,hanem az édesanyja, s ő is tehet érted, lemondhat érted (a szeretteiért, a feleségéért). De azt is, hogy nem kell szolgai módon feláldoznia az életét másokért


Mi anyák mind ilyenek vagyunk: lelkiismeretfurdalást érzünk,ha kicsit jól akarjuk érezni magunkat a gyerekeink nélkül. Ez normális. De szükségünk van a lazításra,mert emberek vagyunk, és kell pihennünk,kikapcsolódnunk ahhoz,hogy jól mehessen a "szekér". És a gyerek miatt is,mert ha boldog anyja van,akkor ő is az lesz.A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/17Időpont jan. 12. 21:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Már csak azért se lehetsz rossz, mert ez egyáltalán ezek alapján még felmerül benned. Én nem vagyok anya-típus, édesek a gyerekek, de jobb szeretem ha ott lehet hagyni őket néhány óra után. Viszont anyámnak és apám feleségének is van hasonló kicsi gyereke, anyánál öcsém van.

Én azt látom, hogy ha a gyerek megszokja, hogy számíthat az anyjára, mondjuk ha beüti magát az anyukája megpuszilja, ha épp labdázna játszik vele - de egyébként mikor kettesben vannak otthon, az anyuka mással foglalkozik, és neki is egyedül kell lekötni magát, az a normális. Ilyenkor ha anya elmegy dolgozni, a gyerek még csak egy hangos sóhajt sem ereszt, mert anya elmegy, de anya haza is fog jönni. Nem gond neki az se, ha anya esetleg aznap esti progira megy és nem ér haza lefektetni. Ez megy apáméknál.

Anyám nagyjából ugyanannyit van az öcsémmel, mellette dolgozik meg jár tornázni, szóval ugyanúgy van élete. De ő, ha együtt vannak, egyfolytában a fiún lóg, minden szavát - kívánságát lesi, mindig figyel. 20 vagyok, nagyon régen voltam bárkire féltékeny ez sem erről szól, mielőtt valaki félreérti. Anyával leginkább chat-elni tudok, mert ha személyesen találkozunk az öcsém társaságában, minden a kicsiről szól - ezt szokta meg és kibírhatatlan. Irigy, féltékeny, hangos, neveletlen. Megszokta, ezért megköveteli a teljes figyelmet. Ha pedig valaki elmegy otthonról, aki amúgy ugye a csodálói táborát népesítené, kivágja a hisztit. Egyszerre szomorít el, és menekülök tőle olyankor.

Tudom, elég sok, de azért írtam így végig le, hogy lásd, az, hogy mennyit vagy együtt a picivel, nem számít annyit, mint hogy hogy vagy vele. Igenis legyen életed, 23 vagy a jó ég áldjon meg. Igaz, másfél éves, de két évesen már simán meg lehet csinálni, hogy ugye heti 3 napot dolgozol, és további kettőn saját életet élsz. A babának el lehet mondani, előbb-utóbb különbséget is fog tudni tenni (apámnál húgom van, nemrég múlt 2, ő már tudja, hogy az iskola a mami munkahelye, de a bolt az ugye más, a színház megint más) de nem zavarja őket, hogy elmész, ha tudják, ha biztosak benne, hogy haza is jössz. Hidd el, mindig örülni fog neked, de ha bizton számíthat rád, sose sír majd ha otthagyod.

És tényleg, ne tekeredj rá, az senkinek nem tesz jó - neked se, de főleg ő lesz kibírhatatlan, amit te akár észre se veszel, de mások annál inkább.

Szóval okosan, és szabadon. Meg beszélj anyuddal, van tapasztalata szerintem, biztos tud tanácsot adni.A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/17Időpont jan. 12. 22:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Szerintetek mit tegyek? Regényt írtam, ha valaki rászánna annyi időt hogy elolvassa, hálás lennék! (A többi lent )
Rossz ember lennék?
Anya úgy csinál, mintha kisbaba lennék, pedig már 13 vagyok! Hogy adjam a tudtára, hogy ez már nem oké?
Tenyleg ekkora szar lennek? Vagy anyamban van a hiba?
Akinek az édesanyjával nem volt igazi anya-lánya kapcsolata annak a saját gyermekével milyen a kapcsolata? Saját tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Szerintetek ha anorexiás lennék vagy beteg lennék az anyám felfigyelne rám?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések a Szülő-gyermek kapcsolat rovatból
Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!