Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat

A kérdés

Mit gondolsz a gyermekbántalmazásról?

Milyen következményei lehetnek,ha a gyereket bántják? Egész életre kihat?


 2018. máj. 9. 23:13  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3

Nem akarom másokra kenni a dolgot, de szinte 100%, hogy apámnak köszönhető, hogy elég labilis személyiség vagyok és valszeg így is fogok megrohadni.

Kapcsolatot egyáltalán nem tudok kialakítani emberekkel, nagyon bizalmatlan ember vagyok.

Gyakran gondolok öngyilkosságra is, mellette elég gyakran iszok.A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/30Időpont 2018. máj. 9. 23:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

"apámnak köszönhető, hogy elég labilis személyiség vagyok és valszeg így is fogok megrohadni"

Nem vagyok egyedül ezzel. Engem állandóan bántalmazott régebben,annyira brutálisan,hogy napokig fájtam és csupa kék voltam. A mai napig rettegek tőle. Minden sz**ért kiabál,állandóan veszekszik jelentéktelen dolgokon is.# 2/30Időpont 2018. máj. 9. 23:25 Privát üzenet

Gyengeségnek és becstelenségnek tartom..Egy magát megvédeni nem tudó, érzelmileg és fizikailag kiszolgáltatott, formálódó jellemū gyereken kitölteni a dühöt, agressziót, netán az élvezetként szolgáló kegyetlenséget tisztességtelen és gyáva(általában ilyen esetekben akkor bátor az ártó fél ha egyenlōtlenek az esélyek az ō javára) dolog.


Kihathat az egész életre ha nem ismerōdnek fel tudatosan az okozatai és a bántalmazást elszenvedett személy nem dolgozik rajtuk.A következményei változatosak lehetnek a teljesen lerombolódott önbecsülésen át a felnōttkori erōszakosságig és minta ismétlésig.A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/30Időpont 2018. máj. 9. 23:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kodi16 nevű felhasználó válasza:

Ez nagyon emberfüggő. Lehet lesz következménye de lehet nem. Van aki tényleg terrorban van tartva és később felnő majd szarik az egészre, van ugyan ez csak később egy határozatlan, félős, szellemileg és lelkileg gyenge ember lesz VAGY ami szerintem undorító amikor valaki rájátszik mert alapjáraton van egy oka az teljesen oké de, hogy ráteszünk egy lapáttal és az összes negatív cselekedetünket arra fogjuk, hogy "mert minket gyermekként akármilyen formában bántalmaztak" na az nem oké. Lehet hogy a bántalmazott gyerekből később teljesen normális felnőtt lesz...de lehet egy simlis, labilis, közel se normális felnőtt, stb. Ezekbe mind és mind apró tényezők játszanak szerepet az életük során de tény, hogy megvan az esély az elég komoly következményekre.

A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/30Időpont 2018. máj. 10. 02:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nagyon kihat!!!!

Engem 5 éves koromtól nevel az apám (nem vérszerinti).

Mindig elnyomott, bántott.

Kicsi koromban talpraesett, nagydumás, szerepelni imádó gyerek voltam, de utána beütött a krach. Most már elnyomott, kisebbségi komplexusokkal küzdő, szociális fóbiás ember vagyok. És ez már nemigen fog változni.A válasz 95%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/30Időpont 2018. máj. 10. 03:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Igen, kihat. Tudományosan bizonyított, hogy a bántalmazott, megfélemlített gyerekek szociális zavarokkal küszködő felnőttek lesznek. Akkor is, ha apuka azt hiszi, ő csak jót tesz vele, hogy időnként "nevelési célzattal" elnáspángolja. De nemcsak a fizikai, a lelki bántalmazás is örökre nyomokat hagy.


A kanadai Supreme Courtnak volt egy ítélete, ami azóta is precedens (mert ott van ilyen). Egy "apuka" kékre-zöldre verte a gyerekét, hogy "tisztességre tanítsa". Apuka kapott is pár év börtönt, és a bíróság leszögezte, hogy a gyerekeket nem lehet "engedelmesre verni", csak bűnözővé nevelni. A bántalmazott gyerekek többsége ugyanis el fog követni súlyos bűncselekményt élete későbbi szakaszában.


Nálunk azonban sajnos nincs ilyen. A legtermészetesebb dolog, ha egy őrjöngő "szülő" agyba-főbe veri a gyerekét, vagy ha úgy beszél vele, mint egy darab szarral, sulykolja bele, hogy értéktelen, buta. Még az iskolákban is az a "pedagógusok" fő célja, hogy minél jobban megalázzák, megfélemlítsék a gyerekeket.


Sokszor elképzelem, hogy ha lenne egy időgépem, visszamennék valamikorra a gyerekkoromba, elkapnám az apám kezét, mikor ütlegel, és úgy elverném, de úgy, hogy vinnyogva könyörögjön az életéért. Azért a sok szemétségért, amit ellenem elkövetett. Élete végéig nem fogta fel, hogy az csak másodlagos, hogy etetett, ruházott meg ilyesmik. Sőt, még tévét is nézhettem! Azért is örökké hálásnak kellett lennem, mert ezek úgynevezett "kedvezmények", ahogyan ő nevezte, amiket el fog venni, ha nem felelek meg az elvárásaimnak. Velem mindig qva kemény volt, de soha nem állt ki mellettem, mindenki mással szemben gyáva nyúl volt. Nyolc-kilenc éves voltam, mikor megtámadott egy banda, el akarták venni a biciklimet. Ezt ő az erkélyről nyugodtan végignézte, majd amikor odarohantam hozzá, a röhögő banda szeme láttára felpofozott, mondván, hogy biztos én kötöttem beléjük...


Szerinted milyen következményei vannak, hogy gyakorlatilag nem apám volt, hanem egy kiszámíthatatlan, folyton üvöltő, erőszakoskodó büntetőemberrel nőttem fel? Sosem voltak igazi apa-fiú pillanataink, nemhogy megosztottam volna vele az életem, de minél jobban igyekeztem elrejteni, mert mindenbe belekötött, mindent csak kritizált, és az "iskola" mindenek felett állt. Ha segített tanulni, az úgy nézett ki, hogy leült mellém a matekkönyvvel, és öt percen belül torka szakadtából üvöltött, pofozott, elhordott minden szarnak.


Két éve halt meg. Nem nagyon tudok kedves emléket felidézni vele kapcsolatban. Mindig olyan volt vele egy szobában lenni, mintha egy aknamezőn lépkednék. Sosem lehetett tudni, min durran el az agya. Öregkorára lenyugodott, de sosem fogta fel, hogy mit művelt.A válasz 96%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/30Időpont 2018. máj. 10. 03:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Engem is sokszor elnyomott kisebb koromban de fiatal felnőttként is, és most, 30 felett is sokszor beszél úgy velem mint egy darab szrral, bár már kerülöm és nem kommunikálok vele.

Én is labilis lettem, nehezen kezelem az emberi kapcsolataimat, bizalmatlan vagyok és sok mindent támadásnak veszek, a párkapcsolataim is nehezek voltak néha. Valahogy ezek a dolgok kihatnak az ember viselkedésére felnőtt korban is és az a baj, hogy hiába tudod, hogy ezen és azon javítanod, dolgoznod, finomítanod kéne, hogy működjenek a kapcsolataid, nehezen megy. Mert nem tudsz kibújni a bőrödből, nem tudsz teljesen más ember lenni mint akivé váltál. Én sokszor érzem magam kevesebbnek másoknál és ez biztosan miatta van. Alapból semmibe veszi a nőket mert egy nyomorult kis faluban nevelkedett, az apja egy kocsmatöltelék volt aki szintén semmibe vette a nőket. Hiába jött a városba anno, 20 évesen, megmaradt benne ez a falu bunkója mentalitás, és ezt 70 éves koráig sem sikerült legyőznie.

A nővéremmel is ocsmányul tud beszélni meg anyámmal is. Ül, várja, hogy elébsszanak valami ennivalót és ha nem, akkor paraszt módon beszólogat, ki van akadva, jóformán kiköveteli, hogy anyám kiszolgálja. És kiszolgálja, ez a szörnyű. Úgyhogy nekem se férjem se gyerekem, nem is akarok. Biztos nem fogok egy konyhában megrohadni miközben másokat szolgálok évtizedeken át. Kizárt, hogy ezt bevállaljam. Úgyhogy ilyenek a következmények, ha az embert idióták veszik körül éveken át.

38NA válasz 95%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/30Időpont 2018. máj. 10. 08:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

6-os


Úristen, szó szerint leírtad a gyerekkoromat, nálunk pontosan ugyanezek voltak. Az üvöltés a mateklecke felett, hogy mindenért én vagyok a hibás és a hülye, hogy nem védett meg soha ellenben imádott üvölteni minden semmiségért, hogy legyek hálás amiért volt mint ennem és volt hol laknom. Én sem osztottam meg vele soha semmit mert csak beszólt, lekezelt mindenért, pedig sok mindenben többet értem el mint ő - lehet épp ez zavarja. Ha volt valamim ami neki nem, pl vettem egy motort, teljesen ki volt akadva, azt mondta nekem ilyen drága dolog nem való mert úgysem tudok vigyázni semmire, béna vagyok hozzá, stb. És egy csomó hasonló dolgot mondott ha belekezdtem valamibe és sikerem volt. Egyből lehúzott.

(7-es válaszoló voltam)

38NA válasz 94%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/30Időpont 2018. máj. 10. 08:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az én apám alkoholista és nárcisztikus személyiségzavara van. Hát mit mondjak...ha nem csinalok mindent tokeletesen belemkot , es mai napig ravagyok szorulva sajnos . Folyton ordit velem, azt mondja semmire nem vagyok jo, hulyegyerek vagyok, es amikor ivott duhrohamai voltak es attol feltem hogy jon haza. Rettegtem h anyat bantja e . Szoval minden helyen szorongok , folyton tokeletes akarok lenni, nem tudom onmagamat adni, suliba sem tudok jarni mert annyira szorongok, es depresszios vagyok . 17/L

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/30Időpont 2018. máj. 10. 08:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90
A kérdező kommentje:

#6 Engem a mai napig lelki terrorban tart. Mindenért leugat,ordibál velem,úgy beszél velem,mint egy ronggyal. Ha valamit nem a szája íze szerint csinálok,azonnal felemeli a hangját. Rettegek tőle. Örülök,ha nem látom,legalább addig se járatja a szarral teli pofáját.

# 10/30Időpont 2018. máj. 10. 12:26 Privát üzenet
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Gondolat világ?
Film gyermekbántalmazásról?
Tudnátok gyermekbántalmazásról szóló filmeket ajánlani? Kritériumok lent
Mi az élet értelme, mit gondólsz?
Mi a véleményetek a gyermekbántalmazásról?
Gyermekbántalmazásról- Amikor a gyermek felnő, mi zajlik le benne?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések a Szülő-gyermek kapcsolat rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!