Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat

A kérdés

Ha nem akarok még gyereket az önzőség? Kivel szemben?

Kapcsolatban élek, de nem vagyunk házasok. Néha felmerül a gyerek téma. Barátnőm azt mondta, hogy ő 2-3 éven belül el tudná képzelni a családalapítást.


Én meg nem vagyok biztos benne. Egyszer biztos szeretnék majd. De most még csak azt érzem, hogy később.


Lehet , hogy 3 év múlva máshogy fogok gondolkodni. De most azt érzem , hogy így kiegyensúlyozottak a napjaim és sem időben , sem pénzben "nem hiányzik" az , hogy ez az állapot felboruljon.


Úgy értem, hogy örülök hogy meló után van időm elmenni edzeni egyet, aztán meg megnézni egy filmet, összefutni a haverokkal,elmenni vacsizni valaholhova a párommal. Vagy csak éppen nyugiban olvasni otthon. Anyagilag is szerencsére megengedhetjuk, hogy többször el menjünk egy egy rövidebb utazásra.


De egy gyerek mellett , mind a napi dolgok amit szeretek csinálni. (pl edzés) , mind az anyagi lehetőségek limitálva lennének.


Őszintén megmondva ez viszont úgy érzem, hogy nem hiányzik...Keress kérdéseket hasonló témákban: gyerek, család, alapítás, kényelem

  jan. 15. 10:28  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4 5 6 7

Alapvetően az a gond, hogy azt hiszed, egy gyerekkel megszűnik a szabadságod.Az biztos, hogy más lesz az élet,de annyi pozitívummal gazdagodik, hogy nem érzékeled úgy, hogy nincs szabadság.Gyerekkel még jobban kinyílik a világ.Amit most nem csinálsz, nem mész bizonyos helyekre, azt gyerekkel fogod csinálni, mert őt fogod vinni.Észre se veszed, nem is vágysz már azokra a dolgokra, amit addig csináltál.Egy részét meg simán lehet gyerek mellett is.

30 évesen azért már valahogy egy férfiban is működni kéne az ösztönöknek.Párod ha szeretne gyereket, vele szemben önzőség.Egy nő 30-on túl már nem várhat arra, hogy a párja valamikor esetleg akar gyereket.Mert neki már késő lesz új kapcsolatot keresni és gyereket szülni.

Egy jó párkapcsolat arról is szól, hogy a másik igényeit is szem előtt tartjuk, még akkor is, ha ez nekünk olykor nem igazán jó.

Amúgy ismeretségi körömben van több ilyen férfi.Akik ágáltak a gyerek ellen,nem akartak, de végül mert a párjuk nagyon akart, belementek, de nem örültek.

Most ők a legbüszkébb apák, imádják a picit nagyon.De amúgy ez kettőtök dolga.Ha valakiknek gyerek nélkül jó az élet, akkor legyen úgy.De párodat erre nem kényszerítheted.A válasz 71%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 21/62Időpont jan. 15. 11:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Két és fél éve vagyunk együtt.


Ami a legnagyobb dillemám a kérdéssel kapcsolatban, azt a Alain Delon (17.) írta.


Ki tudja, hogy fogok gondolkodni 2-3 év múlva? Lehet, hogy akkorra már én is gyereket akarok. Én csak azt tudom, hogy a mostani körülmények között kiegyensúlyozottnak mondanám az életünket. És nem hiányzik ekkora változás.


Igen lehet, hogy tényleg meg kéne beszélni...


Az utolsó válaszolónak: persze valójában nincs probléma, azzal ha fiatalabb nőt keresek. Csak nekem eddig (értsd korábban) ez nem ment ilyen tudatosan, hogy "kire " vadásszak. Hanem jöttek az érzések, ha a másik fél azt váltja ki. Kortól függetlenül.Nektek nem fordult meg ilyen a fejetekben, szimplán kényelmességből vagy nem tudom?

Hogy az adott élethelyzet teljesen megfelel?


Pl van egy lakásunk Bp-n, amiben ketten teljesen jól elférünk. De 3 embernek kicsi lenne. Én nem érzem a motivációt, hogy a gyerekvállalás miatt. Elkezdjek ezerrel spórolni, hogy legyen pénz nagyobb lakásra pár éven belül.

Ezzel tulajdonképpen pont azokról a kis extra dolgokról kéne lemondanom, ami színessé teszik a hétköznapokat/életet. (étterem, nyaralás, stb)

Vagy pl. nagyon nem hiányzik, hogy évekig hajnalban fel kelljen kelnem , mert sír a gyerek.


Vagy csak a mindennapos anyagi vonzata a gyerekvállalásnak.( Pelenka , bébitáp, ruhák)


Tehát az önzőséget kicsit így is értem. Hogy ezt a pénzt és időt inkább magamra/magunkra költeném...# 22/62Időpont jan. 15. 11:48 Privát üzenet

22: Nem, nekünk ilyenek nem fordultak meg a fejünkben. Teljesen természetes volt, hogy ennyi idő után (sőt, kevesebb, mert mi egy év együtt élés után vágtunk bele) vágyunk családra, házasságra, gyerekre.

Nyilván más a helyzet huszonéveseknél, vagy friss, komolytalan kapcsolatoknál. De mi is már 30-on felül voltunk mindketten.

Nem lehet, hogy te a barátnőd iránti érzéseidben nem vagy biztos?

Nem bántásból, csak nekem elképzelhetetlen, hogy két ember, akik igazán szeretik egymást, ennyi idősen, ennyi idő után, nem vágynak családra.A válasz 22%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 23/62Időpont jan. 15. 11:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hogyxfogsz 2-3 év múlva gondolkodni? Ugyan így, ahogy most. Ezek a ' megszoktam ' dolgok a papucsosodás első jelei. Rigolyák, beidegződések, mániák. Ha eddig nem hiányzott egy gyerek, már nem is nagyon fog. Ha lesz is, halálra fog idegesíteni a sírása, nyűglődése és itt nem pár, tizenakárhány évről beszélek.

A válasz 91%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 24/62Időpont jan. 15. 11:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha te így gondolsz a gyerekre hogy egy teher akkor jobb ha hagyod menni a kedvesed hogy lehessen valakivel egy szép egészséges babája.

A válasz 92%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 25/62Időpont jan. 15. 11:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KALAP ÚR nevű felhasználó válasza:

Nem akkora dráma egy gyerek mint amit itt magadnak bizonygatsz.

A válasz 64%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 26/62Időpont jan. 15. 12:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Igy,hogy a párod is 30éves teljesen megérthető,hogy már gyereket szeretne.Valamilyen szinten megértem,hogy nem akarod feladni a szabadságodat,viszont az,hogy lesz egy gyereketek nem egyenlő azzal,hogy börtönbe fogsz élni.Szerintem tisztázzátok ezt le,mert rá mehet a kapcsolatotok,ha nem beszéltek nyíltan.

A válasz 70%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 27/62Időpont jan. 15. 12:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Berögződés hogy nem akarsz gyereket... később se fog változni a hozzá állásod ha most sem akarsz és más a fontossági sorrended korodhoz adódóan..

Én személy szerint soha nem vártam volna 30 éves koromig hogy babát tervezzek a párommal..,nem mintha fiatal anyuka akartam lenni,hanem mert fentebb is megírták az okokat.. amit most nincs kedvem soroli, a lényeg hogy anyám is már 32 évesen klimaxolt, az ő anyja meg 35 évesen... nekem is van egy olyan érzésem hamarabb fog jönni mint kellene... így is lett,mindig is hármat akartam,hát 1 jött össze most megy még az örökbefogadási szakasz...(újra..) jó ha van gyerek,tényleg, de az is biztos más a saját,nagyon MÁS!A válasz 49%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 28/62Időpont jan. 15. 12:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Azért egy 30 éves férfitól már elvárható lenne, hogy legyen valami jövőképe, terve. Te totál bizonytalan vagy, egyik nyaralástól a másikig gondolkodsz, az nem egy életcél már ne is haragudj, hogy edzőterembe jársz meg éttermekbe. Rohadtul meg lehet ám unni. Annyira emlékeztetsz egy haveromra, ő mindig szórakozni járt, minden hétvégén, nem kell a gyerek, minek, aztán 40 évesen jött az újabb hullám, kell a gyerek. Csak nem jött össze. Kiderült, hogy gyenge a spermája, a nője meg már igencsak kifelé kacsintgat, mert elmúlt 34...

Nem tudom, te eddig mennyi áldozatot hoztál meg másokért életedben, de hidd el, amikor a kisfiad, vagy a kislányod rádmosolyog, annyi puszit ad, hogy elzsibbad a nyakad, amikor az oviban neked gyártja a rajzokat egész nap, vagy megtanulja leírni, hogy apa és onnantól minden rajzán apa felirat lesz szivecskékkel, amikor te leszel számára a legnagyobb hős a világon és a legerősebb, rohadtul nem fog érdekelni egy étterem sem. Az meg, hogy kicsi a lakás, amíg iskolás nem lesz, úgyis ott érzi jól magát, ahol ti vagytok.A válasz 48%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 29/62Időpont jan. 15. 12:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én már tizen-huszonévesen is úgy voltam vele férfiként, hogy szeretnék gyereket. Természetesen annyi eszem volt, hogy tudjam, ehhez megfelelő pár és megfelelő körülmények kellenek, de a lényeg, hogy el tudtam képzelni. Korábban írtam, 28 évesen találtam meg azt a nőt, akivel érdemes volt belevágni, 30 évesen jön az első pici.


A gondolkodásod alapvetően nem fog változni, sőt, a kor előrehaladtával sokkal nehezebben viseled mjad a változást. Ez az, amiért nem szabad hitegetni, amivel szembe kell nézni.


Több olyan embert is ismerek a környezetemben, akik jóval 30 fölött nem túl őszinte mosollyal "meggondolták" magukat. Magányosak nem akartak lenni, a párjukkal jól megvoltak, hát megadták, amire vágyott az asszony. Aztán vagy belejönnek a szerepbe, vagy elválnak, vagy lesz valami.A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 30/62Időpont jan. 15. 12:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Anyukák, bennetek nincs egy kicsi önzőség sem soha? Ne várjam, hogy ez elmúlik?
Ez akkora probléma hogy ezt mertem kérni?
Önzőség tőlem, hogy nem akarok találkozni a párom szüleivel?
Azt mondják az emberek hogy, hogy lehetek ennyire önző hogy nem akarok kapcsolatot. Igaz ez?
Önzőség tőlem hogy nem akarok költözni?
Önzőség tőlem, hogy már nem akarok szoptatni?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések a Szülő-gyermek kapcsolat rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!