Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mihez kezdjek az öcsémmel?...

Mihez kezdjek az öcsémmel? Nagyon aggódom érte

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok, öcsém 20. Nagyon jó kapcsolatban vagyunk, sok mindent csináltunk együtt, sok közös emlékünk van. Ő sajnos nagyon kihasználható. Nem azért, mert naiv, hanem mert fél nemet mondani, nagyon konfliktuskerülő, nem mer kockázatot vállalni. Van egy barátnője aki 19 éves, 1 éve járnak. Már az elején is látszott, hogy eléggé kihasználja öcsémet, de az elmúlt hónapokban ez egyre durvább.


Az elején az volt, hogy a barátnője elég gyakran az ő pénzén ment vásárolni, vett magának mindenféle ruhát meg ilyeneket. Öcsém már 17 éves kora óta dolgozik és ez a lány a fizetésének a felét elszórta, amit megkeresett. Aztán olyan is volt párszor, hogy elment a barátnőivel étterembe és az öcsémet nem is hívták, de az ő pénzével fizettek. Előtte nap a barátnője kért tőle annyi pénzt ami elég lesz mindannyiuknak: ez fejenként olyan 2500-3000 forint volt, 3-4 barátnője volt ott és kb három alkalommal volt ilyen, tehát összesen több mint 40000 forintja ráment erre az öcsémnek. Aztán ami engem nagyon felidegesített az amikor a lány és pár barátnője elmentek este szórakozni és az öcsémet ismét nem hívták meg, de éjfél körül telefonáltak neki, hogy menjen el értük, holott már aludt és nem is volt megbeszélve. A lány egyébként egy tőlünk 30 km-re lévő városba lakik és ott voltak bulizni. Odaért az öcsém, a lányok beszálltak az autóba sáros cipővel és direkt összekoszolták az ülést, a szőnyeget, közben röhögtek és az egyiküknél volt egy doboz sör, amelyet szépen kifolyatott a hátsó ülésre. Miután hazavitte őket, a három lány közül kettő egy másik faluban lakott, meg se köszönték neki, csak röhögtek rajta. Aztán utána egy darabig bűzlött az egész autója sörtől, kárpittisztítással végül sikerült kimosni.


A legdurvább pedig, hogy kb fél éve a lány csak úgy összejött egy másik fiúval, de azért továbbra is megtartotta az öcsémet és ugráltatja folyamatosan. Ő meg persze ugrik is, furikázza őket ide-oda.

Az öcsémet a lány családja is kihasználja. Van neki egy nővére, aki 23 éves és egy 12 éves húga, illetve az anyja. Az apja nincs velük, évekkel ezelőtt elhagyta őket, azóta se hallottak róla.

Én a lánnyal még az elején találkoztam párszor, amikor megismerkedtek és már egy kicsit gyanús volt, mert folyamatosan jópofizott velem.

A családjával kétszer találkoztam: egyszer voltam náluk, másodszor pedig láttam az anyját és húgát a boltban és amikor kicsit messzebbről megláttak, elkezdtek sietni, látszott, hogy kerülni akarnak.

Mint azt mondtam, ők is nagyon durván kihasználják az öcsémet. Egész nyáron hívták őt, hogy csinálja meg náluk a ház körüli munkákat. Nem is az, hogy segítsen nekik, hanem konkrétan vele csináltatnak mindent, miközben ők csak nézik meg pihennek. Egyszer lenyírta náluk a füvet és amikor végzett akkor szinte rászóltak, hogy minek van még mindig ott, menjen már haza. Hozattak egy csomó fát, amit neki kellett összevágnia fűrésszel.

Olyan is volt, hogy elromlott a fűnyírójuk és öcsémet hívták, hogy menjen megjavítani. Egyből ment is és miközben csinálta, a "barátnője" 12 éves húga kint volt az udvaron, rollerezett és gúnyolódott rajta, majd mögé ment és hátulról röhögve fejbe vágta őt a rollerjével és belenyomta a rágóját a hajába, amit csak itthon tudtunk kiszedni. Amikor végzett a javítással, a lány anyja odament, megnézte a gépet, aztán rászólt az öcsémre hogy akkor mit keres még mindig ott, menjen már onnan ha kész van.

A kapcsolatuk elejét leszámítva soha nem hívták meg őt semmilyen programra, mindig csak akkor keresik ha valamire szükségük van, valamit csinálni kell.

Vannak nekik gyümölcsfáik és mindig az öcsémet hívták, hogy szedje le a fáról a barackot, körtét, meggyet. Természetesen ezeket is egyedül csinálta, a többiek csak nézték és röhögtek sugdolóztak mögötte. Egyik alkalommal, amikor szedte le a sárgabarackot, a lánynak az új pasija lehugyozta a kocsijának a kerekét(!!!!)


Február környékén, amikor a "barátnője" összejött ezzel a másik fiúval, akkor elhívták magukhoz az öcsémet, hogy ki kellene festeni az egyik szobát a házban. A "barátnője" és az új fiúja elmentek egyet pizzázni meg szórakozni az öcsém autójával. Elkérték tőle a kocsikulcsot és elvitték. Amikor végzett a festéssel felhívta őket, hogy szeretne hazamenni, de mondták, hogy még egy ideig biztos ellesznek, menjen haza busszal, majd máskor elmegy az autójáért.

Jött is busz, csak az a helyzet, hogy nem volt közel a megálló és nagyon hideg volt és csak pulcsi volt rajta, mert ugye gondolta, hogy majd végig az autóban tud ülni. Sokat kellett sétálnia a megállóig és miután beért a busz, hazáig is és rendesen megfázott, tüdőgyulladást kapott. Ekkor tiszta ideg voltam én is és anyánk is. Beszélni akartunk ezekkel az idiótákkal, de az öcsém lebeszélt minket erről, mert nagyon félt a következményektől.


Egy hét múlva ment az autójáért, ami úgy nézett ki, hogy az valami borzalom: belül szana-széjjel volt hányva.

Aztán egyszer volt olyan is, hogy este nyolckor hívta őt a lány anyja, hogy menjen, mert ki kell cserélni a villanykörtét. Két perc alatt megcsinálta, majd szokásosan rá lett szólva, hogy akkor menjen már ha végzett.

Amikor így náluk tevékenykedett, akkor soha semmivel nem kínálták meg őt, se enni se inni nem kapott, pedig sokszor végzett olyan nagy munkát- főleg nagy melegben, hogy eléggé kiszáradt a torka.

Pár hónapja történt olyan is, hogy a lány, az anyja és a nővére nem voltak otthon és az öcsémnek kellett vigyázni a 12 éves húgukra. Elmondta nekem utána, hogy egy szenvedés volt. A kislány folyamatosan ugráltatta őt, énekeltette, amit felvett videóra, közben nevetett rajta. Elakart menni Gyrost enni, de az öcsém mondta neki, hogy hazafelé tankolni akar és nem lenne elég a pénz. Erre ő szembeköpte (!!!!!!!) és ezután elvitte őt a közeli Gyrososhoz. Másnap tudott csak tankolni és mire odaért-már majdnem kifogyott a benzin.

Kb egy hónapja azért hívták el magukhoz, hogy takarítson ki az egész házba, porszívózzon fel, mosson fel, tisztítsa ki a kádat, a Wc-t stb.

Nagyjából ennyi. Tudnék még példákat írni, de nagyjából gondolom értitek, hogy mi a helyzet.

Öcsém egyszerűen nem mer kiállni magáért. Abszolút nem naiv, tudja nagyon jól hogy őt kihasználják és amikor ezeket elmondta nekem, akkor látom rajta, hogy nem szívesen csinálja, de egyszerűen fél konfliktust vállalni bárkivel is. Én és anyám többször is akartunk már beszélni velük, de mindig lebeszélt minket, mert nem akar velük problémát. Sajnos apánk már nem él, kisebb korunkban meghalt.

Mit csináljunk? Rossz nézni őt, hogy ennyire szenved.szept. 5. 16:35
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

Ne mond már hogy nem nehéz az a helyzet az öcsédnek amikor a barátnője csicskaként viszi, hogy a háreme uj tagjával fotózza, mert igazából csak azért hívták, hogy túrázzon velük?


Ez mi ez? Miért nem szakít az öcséd vele. Valamit nem mond el. Szerintem valamivel sakkban tartják vagy fenyegetik valamivel.


Az biztos, hogy ez már bőven bírósági per és rendőrségi ügy is lehetne. AZ öcséd egyetemes emberi jogait nagyon csúnyán sértik.

szept. 5. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/42 anonim ***** válasza:
95%
Régi mondás ha a.... feláll, az ész megáll. Néha van valóság alapja.
szept. 5. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/42 anonim ***** válasza:
89%
Felnőtt ember, tanul a saját kárán és akkor majd használja az agyát is. Ennyike...
szept. 5. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

ha sikerül is megszabadulni ettől a pereputtytól, jön a következő és az is ki fogja használni. öcsédnek meg kell változnia, akár tetszik neki akár nem. vagy élje le az életét pojácaként, nekem igazából édesmindegy(amúgy nem kamu, TÉNYLEG vannak ilyen emberek)

szept. 5. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is zsarolják valamivel, vagy nem normális, már bocs. A csaj már nem is a nője, ha más pasija van. De szerintem zsarolják.
szept. 5. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/42 anonim ***** válasza:
95%
Nem leszek népszerű ezzel a véleménnyel, tudom, de aki ilyen szemelyisegtelen puna az meg is erdemli hogy kihasználják. Aki hagyja magat csicskava változtatni, abbol az is lesz, itt ti vagytok a hulyek, bocsika
szept. 5. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/42 anonim ***** válasza:
93%
Legalább annyira hibás vagy te és anyád is, hogyha már ilyen mafla a tesód, akkor ti takarítsátok el ezeket a gęçiket az életéből.
szept. 5. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

Az öcséd egy nyomorult. Most ezt azzal együtt mondom, hogy mindig a gyengébb pártján állok.

De a gyengébb pártján állni nem azt jelenti, hogy megsimogatod a buksiját, azt mondod neki, nincs vele semmi baj, és nézed tovább, ahogy tönkreteszik. Hanem azt, hogy megmondod neki, hogy k ..ra szedje össze magát, mert elba...ul hülyén viselkedik, aztán rásegítésképpen minden tiltakozása ellenére elküdöd a "barátnőéket" a halál retkes f...ára.

Ha pedig megtudod, hogy az öcséd már megint odament füvet nyírni, utánamész, a fülénél fogva hazarángatod, miközben a seggfejek ingatlanának valamely stratégiailag fontos pontjára rázuttyantasz egy kisebb vödör romlott moslékot, hogy negatív legyen nekik az öcséd aznapi csicskáztatásának a mérlege.

Ezzel segítesz rajta, ha kirángatod akkor is, ha ő nem akarja.


Ti is jó nagy nyúlbélák vagytok ám...

szept. 5. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/42 anonim ***** válasza:
92%
#16-os vagyok, a nőre és a családjára értettem, nem a testvéredre.
szept. 5. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/42 anonim ***** válasza:
65%
Nem olvastam az összes hozzászólást, de ezek esetleg nem c.gányok? Na, azok tényleg nagyon bosszúállók, és előlük nincs menekvés. Ha így van, irány külföld.
szept. 6. 06:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!