Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért gondolják, hogy csak...

Miért gondolják, hogy csak emiatt többet ér, mint én?

Figyelt kérdés
Bátyám katona és szüleim olyanokkal állnak elő, hogy ez az igazi munka, nem pedig az, amit én csinálok, hogy irodában ülök és pötyögök a gépen. Csak az a jó, amit ő csinál, neki mindig mindent megengednek, én meg semmire nem vagyok jó.. Ráadásul amikor suliba járt, alig volt jó jegye, nem érdekelte az egész dolog, nekem meg végig jó jegyeim voltak, az érettségim is jól sikerült (bátyámnak meg épphogy összejött)..
ápr. 15. 21:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Vagy azért mert életkoruknál, neveltetésüknél fogva ők tényleg így gondolják, hogy az ülőmunka nem munka, bezzeg a katona milyen férfias, vagy azért ilyenek, mert tudják, hogy amúgy ő másban nem feltétlenül lenne tehetséges, úgymond „kudarcos történet" és így próbálják magukban erőltetni ezt hogy, de ő igenis milyen csodálatos ember, milyen sokra vitte stb., hogy kevésbé érezzék a valóságot, hogy ő tudásilag, intellektuálisan kevesebbre vitte.
ápr. 15. 21:12
 2/14 anonim ***** válasza:
90%
Van egy olyan megérzésem hogy amiatt mert az fizikai munka.régebben azt megbecsülték.mást lehet nem is ismernek a kemény fizikai munkán kívül
ápr. 15. 21:48
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ennek semmi koze az eletkorhoz, 45 vagyok, 80-as evekben voltam gyerek, 90-es evekben otthon szamitogepeztem, 20+ eves erettsegizett dolgozo fiaim is lehetnenek, egyaltalan nem gondolom hogy csak a fizikai munka er valamit, bar azt viszont gondolom hogy sok lehuto elfer egy nagy ceg irodajaban.
ápr. 15. 21:51
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
...mivel en is nagy ceg irodajaban dolgozom.
ápr. 15. 21:53
 5/14 anonim ***** válasza:
14%
Gondolom diplomája sincs. Így az a tipikus katona lehet akire gondolsz :) vagy rendőrnek vagy katonának mennek az ilyenek.
ápr. 15. 22:38
 6/14 anonim ***** válasza:
62%
Mérgező emberekkel nem tartjuk a kapcsolatot. Az, hogy az apád és az anyád ivarsejtjeiből jöttél létre, nem indok arra, hogy hagyd magad bántalmazni.
ápr. 15. 23:06
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Így kívülről nekem úgy tűnik hogy ő a szüleid kedvence, aki mindig tökéletes és hibázni nem tud, te meg csak vagy.

Lehetnél űrhajós, Nobel díjas tudós ő pedig egy közmunkás aki egyik napról a másikra él, akkor is őt ajnároznák.

Nem tudom hogy egy szülő hogy, és miért tud, akar választani a gyerekei közül kedvencet de sajnos elég gyakori, és sajnos itt nem te vagy a kedvenc.

De azt le merem fogadni hogy ha valami gond van/lesz te leszel az akitől segítséget várnak a szülők.

Próbáld elengedni, nem fog változni a helyzet, ők nem látnak problémát vele, hiába is mondanád. Itt vagy tűrsz vagy lépsz.

ápr. 15. 23:30
 8/14 anonim ***** válasza:
Ó, nagyon sok embertől hallottam ezt a hozzáállást. Van, akinek ilyen a felfogása. De jelentheti azt is, hogy őt jobban szeretik, mint téged. De inkább valszínű az első.
ápr. 16. 07:19
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Felfogás, hozott minta az alapja.

A nagyobb baj az, hogy ezek a környezet hangjai, amit, mint tudjuk nem lehet megváltoztatni. És addig, amíg ezeket mantrázod te is, valójában te gondolod ezeket magadról. Ami nagy baj és egyedül semmit nem fogsz ellene tenni. Mert nem tudsz, hiszen nincs belső motiváció. Felelősöket keresel, hogy az ő hibájuk, ők miért ilyenek.

De te csak magadon tudsz dolgozni. Nem változtathatod meg a környezetedet (gondolkodásmód), de megváltoztathatod a környezeted.(kilépsz belőle). Te csak saját magadért vagy felelős.

ápr. 16. 07:30
 10/14 anonim ***** válasza:

Én is katona vagyok, ( mint nő), de kikérem a nevemben, hogy csak az munka! Fenét. Az irodai is ugyanolyan fontos. Egyik mentálisan, másik fizikálisan kihívás. Amúgy sztem az irodai munkák között van nehéz is, amit nem csinálnék.

Ellennénk veszve a logisztikai, pénzügyi, gazdasági és minden egyéb alkalmazott nélkül civilben és katonai oldalon egyaránt.

ápr. 16. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!