Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Megteheti ezt? (Vagyis már...

Megteheti ezt? (Vagyis már megtette) De mi léphetünk valamit?

Figyelt kérdés

Szóval. Páromnak van egy nővére. Ők örököltek a szüleik után sok mindent (nem részletezem), a lényeg, hogy a páromé a lakás 3/4 része amiben jelenleg élünk, a nővéréé az 1/4 (tehát párom a többségi tulajdonos).

Én be lette ide jelentve ideiglenesre, a nővére meg visszavonatta a bejelentésemet. Ez ellen mi tehetünk bármit?

2025. jún. 15. 15:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%

1. Kifizetitek a nővérnek az 1/4 részt, és akkor nem lesz beleszólása.

2. Fizetsz neki lakáshasználati díjat, 1/4 értékben.

2025. jún. 15. 15:58
 2/16 anonim ***** válasza:
46%
Nekem az a fura, hogy a Kormányhivatal - törvény? - egyszer megengedte, hogy csak az egyik tulaj döntsön.
2025. jún. 15. 16:08
 3/16 A kérdező kommentje:
#2 Pont ezaz. Amúgy meg volt róla szó, hogy kifizetjük a részét, már minden megvolt hozzá, de visszatáncolt és többet követel (miközben a párom egyszer már kifizette...).
2025. jún. 15. 16:13
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
3.-ra. És ezt HIVATALOSAN? SZERZŐDÉSSEL, ÜGYVÉD előtt? Mert ha igen, akkor a testvérnek ott nincs szava. De gondolom nem.
2025. jún. 15. 16:17
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Tehát ez a kérdés nem a pénzről szól, hanem a lakcímbejelentésről? Mert az okmányirodákban általában minden tulajdonostól kérnek aláírást a lakcímkártyához.
2025. jún. 15. 16:22
 6/16 A kérdező kommentje:
#4 Sajnos nem...A párom nővére azért is utál engem, mert én nyitottam fel a szemét, hogy mennyire ki van használva. Alapból eddig külföldön dolgozott, miattam maradt itthon. Eddig tolta nekik a pénzt, mindent rájuk hagyott, nem érdekelték a jogi dolgok. Aztán jöttem én...
2025. jún. 15. 16:23
 7/16 A kérdező kommentje:
#5 Itt ideiglenes lakcímről volt szó, nem kérték senki másnak az aláírását.
2025. jún. 15. 16:24
 8/16 anonim ***** válasza:
77%
Na, akkor NINCS kifizetve JOGILAG a testvére. Pont.
2025. jún. 15. 16:28
 9/16 anonim ***** válasza:
80%
Nincs kulonbseg "ideiglenes" meg "allando" lakcim kozott a bejelentesben. Es ha a parja "kifizette", akkor ove a lakas. Ha nem az ove a lakas, akkor nem azt fizette ki. Nekem ez a sztori santit.
2025. jún. 15. 17:04
 10/16 A kérdező kommentje:
Sántít, nem sántít, ez a helyzet. Nyilván nem írom le a teljes sztorit, mert akkor pötyöghetnék itt reggelig. A lényegi kérdésem csak az volt, hogy a párom, mint többségi tulajdonos, nem döntheti-e el egyedül, hogy kit jelent be a lakásba. Ezek szerint nem. Köszi a válaszokat.
2025. jún. 15. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

"Soha ne azt bánd meg amit megtettél, hanem amit megtehettél volna, de nemtetted meg! "?

Ez mennyire állja meg a helyét?Akit érdekel a teljes történet,üzenetbe leírom.Leginkább nők válaszára vagyok kíváncsi.

Szerintetek jogos a népességkorlátozás?

Kína megtette, India is megtehetné? ( igaz nem diktatúra van )

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!