Megteheti ezt? (Vagyis már megtette) De mi léphetünk valamit?
Figyelt kérdés
Szóval. Páromnak van egy nővére. Ők örököltek a szüleik után sok mindent (nem részletezem), a lényeg, hogy a páromé a lakás 3/4 része amiben jelenleg élünk, a nővéréé az 1/4 (tehát párom a többségi tulajdonos).
Én be lette ide jelentve ideiglenesre, a nővére meg visszavonatta a bejelentésemet. Ez ellen mi tehetünk bármit?
2025. jún. 15. 15:27
1/16 anonim 

válasza:

válasza:1. Kifizetitek a nővérnek az 1/4 részt, és akkor nem lesz beleszólása.
2. Fizetsz neki lakáshasználati díjat, 1/4 értékben.
2/16 anonim 

válasza:

válasza:Nekem az a fura, hogy a Kormányhivatal - törvény? - egyszer megengedte, hogy csak az egyik tulaj döntsön.
3/16 A kérdező kommentje:
#2 Pont ezaz. Amúgy meg volt róla szó, hogy kifizetjük a részét, már minden megvolt hozzá, de visszatáncolt és többet követel (miközben a párom egyszer már kifizette...).
2025. jún. 15. 16:13
4/16 anonim 

válasza:

válasza:3.-ra. És ezt HIVATALOSAN? SZERZŐDÉSSEL, ÜGYVÉD előtt? Mert ha igen, akkor a testvérnek ott nincs szava. De gondolom nem.
5/16 anonim 

válasza:

válasza:Tehát ez a kérdés nem a pénzről szól, hanem a lakcímbejelentésről? Mert az okmányirodákban általában minden tulajdonostól kérnek aláírást a lakcímkártyához.
6/16 A kérdező kommentje:
#4 Sajnos nem...A párom nővére azért is utál engem, mert én nyitottam fel a szemét, hogy mennyire ki van használva. Alapból eddig külföldön dolgozott, miattam maradt itthon. Eddig tolta nekik a pénzt, mindent rájuk hagyott, nem érdekelték a jogi dolgok. Aztán jöttem én...
2025. jún. 15. 16:23
7/16 A kérdező kommentje:
#5 Itt ideiglenes lakcímről volt szó, nem kérték senki másnak az aláírását.
2025. jún. 15. 16:24
8/16 anonim 

válasza:

válasza:Na, akkor NINCS kifizetve JOGILAG a testvére. Pont.
9/16 anonim 

válasza:

válasza:Nincs kulonbseg "ideiglenes" meg "allando" lakcim kozott a bejelentesben. Es ha a parja "kifizette", akkor ove a lakas. Ha nem az ove a lakas, akkor nem azt fizette ki. Nekem ez a sztori santit.
10/16 A kérdező kommentje:
Sántít, nem sántít, ez a helyzet. Nyilván nem írom le a teljes sztorit, mert akkor pötyöghetnék itt reggelig. A lényegi kérdésem csak az volt, hogy a párom, mint többségi tulajdonos, nem döntheti-e el egyedül, hogy kit jelent be a lakásba. Ezek szerint nem. Köszi a válaszokat.
2025. jún. 15. 17:51
Kapcsolódó kérdések:
Bele merjek menni egy párkapcsolatba egy olyan lánnyal aki otthagyott valakit értem?
Ha vele megtette akkor velem is megteheti.
"Soha ne azt bánd meg amit megtettél, hanem amit megtehettél volna, de nemtetted meg! "?
Ez mennyire állja meg a helyét?Akit érdekel a teljes történet,üzenetbe leírom.Leginkább nők válaszára vagyok kíváncsi.
Szerintetek jogos a népességkorlátozás?
Kína megtette, India is megtehetné? ( igaz nem diktatúra van )
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!