Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szóba állnátok a testvéretekkel?

Szóba állnátok a testvéretekkel?

Figyelt kérdés

Ha kiderülne, hogy a gyereked azért került börtönbe, mert a testvéred telefontanún keresztül felnyomta, s ezáltal nyomozás indult, bűncselekmény igazolódott, de a testvér továbbra is eljátssza neked, hogy mennyire sajnálja, hogy a gyerekedet elvitték(miközben az ő jóvoltából van ott), de te vakon vagy, meg vagy vezetve, gyanúd elaltatva.

Nyilván ha bűncselekmény valósul meg, érthető a bejelentés, de a testvéri kapcsolatotokra hogyan hatna egy ilyen?!

A testvér titkolja a börtönbe zárt személy anyja, tehát a saját testvére előtt, hogy ő van a dolgok mögött, mert neki több okból érdeke, hogy ne szakadjon meg a testvérével a kapcsolat(főz rá, a gyerekét hozza-viszi, stb., így fenn kell tartani a látszatot).

Szövevényes, fifikás felvetés, de egy ilyen esetben ti mit tennétek?! (Akármelyik fél szerepében várok válaszokat.)

júl. 5. 23:37
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
92%
Erősen függne attól, hogy mi történt. Nyilván, vannak olyan dolgok, ami mindegy, hogy ki, bűnhődnie kell. Pl erőszak, gyilkosság, ilyenek. Vagy másik opció, pl nagyon erős drogos, tehát reálisan egy utosó esély, ne haljon meg pár éven belül. De ha csak valami kisebb, más embernek hátrányt nem okozó dolog miatt, akkor nem.
júl. 6. 00:22
 2/32 anonim ***** válasza:
72%
Hát szerintem nem mind1, mi a bűncselekmény, a másik pedig, hogy én a bűncselekménytől függetlenül nem állnék szóba vele, HA tényleg csak érdekből beszél velem, de akkor itt a felnyomás nem is számít...
júl. 6. 01:20
 3/32 anonim ***** válasza:
44%
Én nem haragudnék, én valószínűleg hamarabb felnyomtam volna mint ő, természetesen azt sem venném zokon ha engem nyomnának fel egy ilyen helyzetben. A törvény szegés ezt hozza magával, ez így természetes
júl. 6. 01:40
 4/32 anonim ***** válasza:
57%

Továbbra is ápolnám a jó viszonyt a testvéremmel, nem az ő hibája, hogy a fiam egy bűnöző.

Attól, mert felnyomta, még nagyon is sajnálhatja a fiút is, hogy ilyen rossz útra tért, meg a testvérét is, hogy ezt kellett átélnie, hogy a fia egy börtönbe került bűnöző.

Teljesen jogos, hogy jelent egy bűncselekményt. Aki bűnt követ el, meg kell érte bűnhődnie.

Úgy tennék, mintha nem tudnám, hogy a testvérem van a dolog mögött. Jól tette, hogy felnyomta. Nem haragudnék rá, helyesen cselekedett. Nem szabad, hogy egy bűnöző megússza a dolgot.

júl. 6. 01:56
 5/32 anonim ***** válasza:
23%
Ha pedig kiderülne a testvérem számára, hogy én is tudom, hogy ő nyomta fel a fiamat, tehát nem titkolhatnám tovább, hogy tudok róla, hogy ő nyomta fel, akkor megdicsérném érte, és meg is köszönném neki, hogy feljelentette.
júl. 6. 01:58
 6/32 anonim ***** válasza:
34%

A körülmények ismerete nélkül erre nem tudunk jól válaszolni.

Nem tudjuk, miért jelentette fel, pl. a gyerek egészsége (mondjuk drogfogyasztás) vagy, hogy tanuljon belőle az lehet egy olyan cél, ami a gyerek érdeke, de nem biztos, hogy a testvéred teljes mértékben büszke arra, hogy megtette a feljelentést...

...szóval tehette a gyermeked érdekében az egészet, ha nem is annyira nyilvánvaló ez így.

...persze bármi lehet, nem tudjuk a részleteket.

júl. 6. 03:29
 7/32 anonim ***** válasza:
43%
Bár nincs gyerekem, de ha lenne max akkor lennék megbocsájtó ilyen esetben a testvéremmel szemben, ha neki vagy számára nagyon fontos személynek okozott kárt a gyerekem. Ebben az esetben viszont úgy égne a pofám, hogy azért nem akarnék vele sehogy sem kontaktálni.
júl. 6. 06:22
 8/32 anonim ***** válasza:
54%
Hát mondjuk ha én lennék a feljelentő, a telefontanú hivasa elott szóltam volna a testveremnek. Ha én vagyok a szülő, akkor oda állok q testvérem elé, elmomdom hogy tudom, hogy ő volt és megkoszonom neki.
júl. 6. 06:49
 9/32 anonim ***** válasza:
30%

Aki ilyeneket ír, hogy ő nyomná fel s saját gyerekét meg meg is dícsérné a testvérét, annak biztos nimcs gyereke.

Kérdező, te meg nem is fogsz erre reális választ kapni. Valamit mond itt az ember, de amíg nincs abban a helyzetben valójában, nem tudhatja, hogy reagálna.

Ilyenkor jön, hogy persze, hát jár a büntetés, jogos, stb.,a többség meg akkor is tartaná a hátát, ha tudná, hogy a gyereke megölt valakit, mert ettől még szereti a gyerekét és nem akarja elveszíteni, ilyen a szülői lét, az érez.

júl. 6. 07:05
 10/32 anonim ***** válasza:
61%

9

Nekem van gyerekem. Igen, feljelentést is tenném ellene anno. Hidd el, nem oylan fekete fehér az élet, mint ahogy te hiszed.

júl. 6. 07:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!