84 éves apám meghalt január elején. A bátyámmal éltek együtt. Az öregpapi nyugdíjából éltek, ugyanis a testvérem soha nem dolgozott.(+alkesz) Mit tegyek? Belenyugodtam hogy nem lesz eladva a ház(a fele pedig az enyém lenne).Újonnan ivócimbikkel is

válasza:Nem te juttatod az utcára, hanem saját maga, ez alapján amit írsz, hosszú távon e felé tendált.
Ha a fater nem hatott rá, te se fogsz.
Itt ez NEM az a szitu, hogy hirtelen krízisbe kerül az amúgy normál életet élő testvér.
Itt egy olyan toxikus apa-gyerek viszony volt, ami lehetővé tette, hogy a testvéred szétcsússzon.
Ha beállsz a papa helyére lehetővé tenni ezt, ezen az úton marad.
Én egy utlimátomot adnék neki, X hóbapon belül húzzon el elvonóra, keressen munkát, vagy bekeményítesz.
Kifizetni NEM fog, kb biztos vagyok benne, hogy nincs neki annyi pénze, hogy az ingatlan felét fedezze.
Az a ház el lesz adva. Vagy így, vagy úgy.
A testó vagy összekapja magát, és partner ebben, vagy pedig jogi úton lesz rá kényszerítve.
Döntse el, hogy képes-e normálisan felelősséget vállalni, vagy sem.

válasza:

válasza:

válasza:Nem teljesen, de igen macerás lehet, mire megoldja.
Szerintem a legjobb még mindig bíróságilag megszüntetni a közös tulajdont, a fele árral a testvér kereshet magának valami megoldást, ez nem a kérdezö feladata, cserébe a kérdezö nem veszt el egy rakás pénzt, meg nem lesz egy csomó hülye helyzetben
Off: Kábel tévét lemondtuk azonnal. Fog majd pislogni, ha nem lesz adás.
Viszont a villanyszámlát kénytelen vagyunk befizetni. "Nincs pénze". A hagyatékba egyébként is belemenne, szóval kb 2hónapig amíg kész a hagyatéki fizetjük. Zseniális!

válasza:Miért vagy kénytelen befizetni az Ő villanyfogyasztását?
Amúgy egyértelműen ellehetetleníteném az ottlétét, minden eszközzel.
És semmiképp nem engedném neki eladni a részét. Te lennél az ő örököse, nem? Vagy képes lenne magára gyújtani a házat?
Tehát a lényeg az,hogy igazándiból ez 100% a te házad,már csak meg kéne pusztulnia a kis alkesz ingyenélő szarcsimbóknak.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!