Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » 84 éves apám meghalt január...

84 éves apám meghalt január elején. A bátyámmal éltek együtt. Az öregpapi nyugdíjából éltek, ugyanis a testvérem soha nem dolgozott.(+alkesz) Mit tegyek? Belenyugodtam hogy nem lesz eladva a ház(a fele pedig az enyém lenne).Újonnan ivócimbikkel is

Figyelt kérdés
dajdajoznak a háznál.Valamelyik nap üzenetet írt nekem hogy: "éhes vagyok, nincs kajám." Teljesen kiakadtam. Hosszú évekig élősködött a papin, most meghalt. A munka világába nem tud beilleszkedni.Megérdeklődtem 2 hónap után levágják a vezetéket ha nem fizeti.Minden kapcsolatot érdemes megszakítani vele, a házat nem engedi eladni.MIT lehetne bölcset tenni?Nem fogom etetni. 55/N

jan. 10. 09:28
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
100%

Nem te juttatod az utcára, hanem saját maga, ez alapján amit írsz, hosszú távon e felé tendált.

Ha a fater nem hatott rá, te se fogsz.

Itt ez NEM az a szitu, hogy hirtelen krízisbe kerül az amúgy normál életet élő testvér.

Itt egy olyan toxikus apa-gyerek viszony volt, ami lehetővé tette, hogy a testvéred szétcsússzon.

Ha beállsz a papa helyére lehetővé tenni ezt, ezen az úton marad.

Én egy utlimátomot adnék neki, X hóbapon belül húzzon el elvonóra, keressen munkát, vagy bekeményítesz.

Kifizetni NEM fog, kb biztos vagyok benne, hogy nincs neki annyi pénze, hogy az ingatlan felét fedezze.

Az a ház el lesz adva. Vagy így, vagy úgy.

A testó vagy összekapja magát, és partner ebben, vagy pedig jogi úton lesz rá kényszerítve.

Döntse el, hogy képes-e normálisan felelősséget vállalni, vagy sem.

jan. 10. 16:49
 32/63 Senior Séf ***** válasza:
46%
Én hagynám az egészt a francba, úgy, ahogy van. Házastól, testvérestől, mindenestől.
jan. 11. 11:40
 33/63 anonim ***** válasza:
49%
32-es: azért ennyire nem egyszerü a dolog, mert ha a kérdezö örökölte a felét, akkor amit a testvére csinál adóságokat, azok felét rajta behajtják
jan. 11. 14:45
 34/63 anonim ***** válasza:
Ez azert nem teljesen igaz 33.
jan. 11. 15:51
 35/63 anonim ***** válasza:

Nem teljesen, de igen macerás lehet, mire megoldja.

Szerintem a legjobb még mindig bíróságilag megszüntetni a közös tulajdont, a fele árral a testvér kereshet magának valami megoldást, ez nem a kérdezö feladata, cserébe a kérdezö nem veszt el egy rakás pénzt, meg nem lesz egy csomó hülye helyzetben

jan. 11. 15:54
 36/63 A kérdező kommentje:

Off: Kábel tévét lemondtuk azonnal. Fog majd pislogni, ha nem lesz adás.

Viszont a villanyszámlát kénytelen vagyunk befizetni. "Nincs pénze". A hagyatékba egyébként is belemenne, szóval kb 2hónapig amíg kész a hagyatéki fizetjük. Zseniális!

jan. 11. 15:59
 37/63 anonim ***** válasza:
23%

Miért vagy kénytelen befizetni az Ő villanyfogyasztását?

Amúgy egyértelműen ellehetetleníteném az ottlétét, minden eszközzel.

És semmiképp nem engedném neki eladni a részét. Te lennél az ő örököse, nem? Vagy képes lenne magára gyújtani a házat?

Tehát a lényeg az,hogy igazándiból ez 100% a te házad,már csak meg kéne pusztulnia a kis alkesz ingyenélő szarcsimbóknak.

jan. 11. 16:05
 38/63 anonim ***** válasza:
31%
33: nincs adósság, ha ki van kötve a gcibe minden.
jan. 11. 16:06
 39/63 anonim ***** válasza:
(Vagy legyen feltöltős villanyóra, stb..)
jan. 11. 16:06
 40/63 anonim ***** válasza:
38-39-es: a hagyatéki tárgyalás elött nem lehet sok mindent tenni a fogyasztók terén
jan. 11. 18:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!