Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » 84 éves apám meghalt január...

84 éves apám meghalt január elején. A bátyámmal éltek együtt. Az öregpapi nyugdíjából éltek, ugyanis a testvérem soha nem dolgozott.(+alkesz) Mit tegyek? Belenyugodtam hogy nem lesz eladva a ház(a fele pedig az enyém lenne).Újonnan ivócimbikkel is

Figyelt kérdés
dajdajoznak a háznál.Valamelyik nap üzenetet írt nekem hogy: "éhes vagyok, nincs kajám." Teljesen kiakadtam. Hosszú évekig élősködött a papin, most meghalt. A munka világába nem tud beilleszkedni.Megérdeklődtem 2 hónap után levágják a vezetéket ha nem fizeti.Minden kapcsolatot érdemes megszakítani vele, a házat nem engedi eladni.MIT lehetne bölcset tenni?Nem fogom etetni. 55/N

jan. 10. 09:28
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:

Azért mondjuk ha kihívja rájuk a rendőrt, az segít.

A direkt rongálást dokumentálni kell, ezt a jogi részleg is tudni fogja.

Szerintem viszonylag sokan próbálkoznak ezzel, hogy direkt rongálnak, hogy lemondjon a házról a másik fél... ez tuti negatív pont, amiért meg kéne próbálni kártérítést fizettetni.

jan. 15. 14:31
 52/63 anonim ***** válasza:
64%

#50 Hogy lehet valaki ennyire buta? Kb. a Kérdező szintje...

Ennyi erővel minden örökölni vágyó eljátszhatja az együgyűt, meg az életképtelent, hogy a másik sajnálatbol és "önvédelemből" lemondjon a javára...

Te szerintem elsőnek tartanád a markodat, ha öröklésről lenne szó, csak másnál vagy ilyen "okos" (buta).

jan. 15. 22:05
 53/63 anonim ***** válasza:
0%

#52, neked valószínűleg nem volt még függő hozzátartozód, aki a te lakásod előtt randalírozott, hogy adj pénzt; a rendőrség tett rád magasról, a szomszédok már téged utáltak, neked kellett elköltözni, telefonszámot cserélni, munkahelyet, (ovit/iskolát) váltani, hogy ne tudjon megtalálni. Nem téged hívogatott a kórház, hogy már megint milyen állapotban van, nem tőled várta a szociális rendszer - "mégiscsak a rokonod" - hogy tarts el, nem téged zaklattak rossz arcúak, hogy fizesd meg az adósságait, nehogy a gyerekeiddel történjen „ez-az” , és a végén temesd is el. Mert.

Tipikus fotel-okoskodó (buta) vagy.

50-es voltam és neked is szép napot.

jan. 16. 07:10
 54/63 anonim ***** válasza:
0%

#50 Látod? Minden hozzászólásoddal igazolod azt, hogy sötétség van a fejedben.

Volt alkoholista a családban, de én tudtam kezelni a helyzetet. Ma már gyógyult. Nem menekültem, nem mondtam le semmiről és telefonszámot/címet sem kellett cserélnem.

Nyilván vannak ilyen nyámnyilák, mint te meg a kérdező, akik menekülnek. Az ilyenekből könnyen csinálnak hülyét.

jan. 16. 11:21
 55/63 anonim válasza:
54: Hogy mi volt a megoldás azt megosztanád?
jan. 16. 20:42
 56/63 anonim ***** válasza:
64%

Az, hogy nem finomkodtam és nem menekültem el. Szépen közöltem vele, hogy mik lesznek a következményei, ha nem megy el kezelésre.

Elég meggyőző tudok lenni. Azt is körül írtam neki, hogy milyen temetést szervezek majd neki: nyílt koporsós, ahová majd meghívom minden régi barátját, hogy a látvány elrettentő példaként szolgáljon mindenkinek. Akkor már neki mindegy is lett volna, de még józan korában említette egyszer, hogy ő nem akarna soha olyan temetést, ahol mindenki őt bámulja majd.

Nem tudom, hogy ennek a hatására - e, vagy annak a hatására, hogy utcára kerüléssel fenyegettem meg - de bevonult a kezelésre. Ma már jó a kapcsolatunk. Ő azért tart is tőlem, mert tudja, hogy nem üresbe beszélek. Én vagyok a fiatalabb.

jan. 16. 20:53
 57/63 anonim ***** válasza:
77%

56 akkor te szerencsés vagy. Nem minden alkoholista ilyen és rohadtul nem a környezete teher róla. Te talán másképp kezelted, de nagyon sokan nem tudnak így hozzáállni, vagy ha igen akkor sem hatásos. A függő inkább a hajléktalan létet vagy az őrjöngést választja, nem a gyógyulást. Nagyon nagyon ritka ,akinek sikerül.

Dolgoztam addiktológián pontosan tudom hányszor kerülnek sorra vissza az emberek, pedig már tisztán gyógyultan kiengedtük őket. És a többség ráadásul sosem jut el hozzánk.

jan. 16. 23:22
 58/63 anonim ***** válasza:
100%

De gazdag valaki, aztakrrrva...

Én is szeretnék.olyan helyzetben lenni, hogy csak.eldobjak magamtól 22 milliót

jan. 17. 19:04
 59/63 anonim ***** válasza:
Nem nagyon tudja csak úgy eldobni, mert ha a testvérének nincsenek gyerekei, akkor ő örököl a testvére után, vagy az ő gyerekei, ha neki meg vannak. Ha neki sincsenek, és korábban elhuny mint a testvére, akkor az állam.
jan. 17. 19:19
 60/63 anonim ***** válasza:

Már most az övé a fele.

Nem kell itt a testvér halálát várni ti vészmadarak, el lehet intézni ezt jogi úton, normális ember módjára.

jan. 17. 19:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!