Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Akinek nincs testvére a...

Akinek nincs testvére a szeretett volna? Szereted azt hogy egyke vagy?

Figyelt kérdés
jan. 10. 21:05
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
94%
Én nagyon örülök, hogy nincs testvérem. Amiket látok másoknál, hát...Én jobban szeretem, ha az ellenségeim inkább idegen emberek.
jan. 10. 21:14
 2/30 anonim ***** válasza:
94%
Én szerettem volna. De most ahogy látom hogy a családban milyen mintában voltak a testvérek felnevelve, beleértve a szüleim is, örülök hogy nincs.
jan. 10. 21:20
 3/30 anonim ***** válasza:
94%
Néha szeretném, hogy legyen, de összességében nem bánom, hogy egyke vagyok.
jan. 10. 21:39
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekként egyáltalán nem hiányzott. Felnőttként belegondoltam néha, hogy mi lett volna, ha, de nem hiszem, hogy jobb lett volna a gyerekkorom. Extrém félénk, zárkózott gyerek voltam, szerintem a halálom lett volna, ha nincs semmi privát szférám és mindent a tesómmal közösen kell csinálni. Márpedig ez lett volna, mert apám még csak-csak foglalkozott velem, de anyámnak a fostaliga szar sorozatai mindig is fontosabbak voltak és csak ordítozni tudott, ha valaki hangosan mert levegőt venni mellette a 20. helyszínelős meg tehetségkutató hányadék közben. De ha véletlen “játszott” velem, abban se volt köszönet.
jan. 10. 21:46
 5/30 A kérdező kommentje:

Ha lett volna egy korodbeli testvéred akkor vele tudtál volna játszani.

Privát szféra attól függ hogy tudtak e volna biztosítani külön szobát nektek.

jan. 10. 21:54
 6/30 anonim ***** válasza:
78%

Ne akard már megmagyarázni az életemet meg hogy NEKEM mi lett volna jó, miközben nem is ismersz.

Nem, nem tudtam volna vele játszani. Pontosan ezt írtam, hogy mivel iszonyatosan zárkózott gyerek voltam, a halálom lett volna, ha mindig minden percben a sggemben van egy másik gyerek, pláne ha kisebb és még játszanom is KELL vele, mert anyáméknak nincs kedve hozzá.

És nem, nem egy külön szobán múlik kizárólagosan a privát szféra (ami nem tudom, lett-e volna, lehet, hogy megoldották volna a szüleim, lehet, hogy nem), mert attól még nem betonfal van ott. Vannak unokatestvéreim, simán rám törték az ajtót, ha elvonultam, de ha nem, akkor anyámék rángattak ki, mert hát nem azért van itt Benőke/Julcsika/mindketten/még többen, hogy ők szórakoztassák őket, tessék szépen játszani velük. Nem, nekem ez baromira nem okozott semmiféle örömöt, hogy a saját kis vackomban nekiálltak rendezkedni, pakolni, mindenhova benyúlkálni, nem vigyáztak a dolgaimra stb stb. Az oviban, kisiskolában elvoltam azzal a néhány gyerekkel, akivel barátok voltunk, örültem is, ha átjöttek néha, mivel én akartam, hogy jöjjenek (nyilván ebbe a szüleimnek is volt beleszólása, jogosan), de még ott is volt, hogy túl sok lett az egész pár óra után és valami csendes programot akartam.

A szülői odafigyelést meg nem fogja száz testvér (vagy barát) sem pótolni és ne is próbáld nekem megmagyarázni az ellenkezőjét, mert felesleges. Választ kértél, kaptál, fogadd el, ahelyett, hogy nekiállsz vitatkozni. Sehol se látom, hogy vitaindító posztot írtál volna, hanem kérdést. Letudhattam volna egy szimpla igennel vagy nemmel is.

jan. 10. 22:15
 7/30 Metionin ***** válasza:
100%
Kiskoromban rettegtem tőle, hogy tesóm lesz. Egykeként is nulla privát szférám volt, szarul éltünk, állandóan balhé volt otthon, hamar parentifikált lettem és a szüleim helyett intéztem a dolgokat. Ha még egy plusz gyereket is a nyakamba csináltak volna, szerintem felakasztottam volna magam.
jan. 10. 22:30
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Én szerettem volna,egy pár évvel fiatalabbat akiről tudtam volna gondoskodni,és most felnőtt korunkra itt lennénk egymásnak jóban-rosszban.
jan. 10. 22:57
 9/30 A kérdező kommentje:

7-es dehogy akasztottad volna fel magad :D sokszor csak 2-3 év van a testvérek közt. Az én tesóm szűk 2 évvel fiatalabb és semmi emlékem nincs arról hogy anyám terhes, vagy hogy bejelenti hogy lesz tesóm, arra sem emlékszek hogy a tesóm babakocsiban van.

Az első emlékem az amikor már mindketten kisgyerekek vagyunk és már tudunk járni meg beszélni.

jan. 10. 23:16
 10/30 anonim ***** válasza:
21%
#6 Keress fel egy pszichológust...
jan. 11. 01:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!