Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudnék bátyámnak...

Hogyan tudnék bátyámnak segíteni, ha látom, hogy lelkileg nehezen viseli?

Figyelt kérdés
30 éves és az nni-nél dolgozik, pár hónapja léptették elő magasabb pozícióba és azóta azt látom rajta, hogy többet szorong, nem beszél szívesen senkivel, inkább magába zárkózik. Nagyon jó testvéri kapcsolatban vagyunk szerencsére és mindig mindent meg tudtunk beszélni egymással, viszont rossz látni, hogy számára ez az új felállás ennyire stresszes és hiába próbálok vele beszélni, hiába hívom el ide-oda, akkor is csak azt látom rajta, hogy nem tud felszabadulni. Mindig olyan jókedvű, pozitív ember volt, most meg sokszor azzal jön, hogy rengeteg olyan dolgot lát, amit egy átlag ember nem és hogy hiába beszélne róla, sem én, sem más, aki nem ilyen helyzetben van, nem tudja megérteni és amúgy is sok dologról nem beszélhet, ne nyaggassam.
ápr. 28. 15:03
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
És miért nem hagyod nyugton, föleg, ha ö is ezt kéri?
ápr. 28. 15:51
 2/6 anonim ***** válasza:
56%
Mi az az NNI?
ápr. 28. 16:23
 3/6 anonim válasza:
87%

Maximum annyit tudsz segíteni, hogy megmondod neki, az, hogy előléptették, azt jelenti, hogy érdemes volt rá. Ha most nyomasztja is, vigasztalja az a tudat, hogy még inkább segíthet másokon pont az olyanok lekapcsolásával akik miatt most rosszul érzi magát. Próbáljon ebbe kapaszkodni, hogy amiket most lát azzal egy lehetőséget kap még inkább segíteni vagy megelőzni az áldozatokat.

Ezen kívül biztosítsd arról, hogy nem fogsz érdeklődni, ez a témakör tabu, de ha bármikor úgy érzi, hogy ki akar kapcsolni, beszélgetni, stb. te ott leszel.

ápr. 28. 17:22
 4/6 anonim ***** válasza:
25%
Oruljon van meloja ink xd akarmi is az a pozicio jobb mint a retkes gyari munka kiegett emberek kozott.
ápr. 28. 18:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

2

Nemzeti Nyomozó Iroda

ápr. 28. 20:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

keres magának másik munkahelyet ha ez ennyire nyomasztja.

de edig nem ott dolgozott edig nem nyomasztota?

ápr. 29. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

A nagytesónak vagy a kistesonak a nehezebb?( lelkileg)

Úgy érzem hogy a szüleim legtöbbször a kishúgommal kivételeznek… kiváncsi vagyok hogy a külvilág hogyan latja a nagy- és a kis tesók között a kapcsolatot

Mit tegyek ha a férjem húga lelkileg bántalmaz?

A szülés után kicsit krízisbe került a házasságom, mert a párom ok nélkül féltékenykedett. Olyan szinten, hogy az első másfél hónapban ki se mentem sehova a bébivel látogatóba. Mire helyreállt minden, rákezdett a húga. Miszerint azért nem megyünk hozzájuk át, mert...

Meddig tűrnéd szó nélkül, hogy a bátyádat a felesége évek óta totál tönkreteszi lelkileg?

Nem szóltam bele soha, de a testvéremből a szüleim konkrétan papucsot neveltek. Főleg anyám. Én a húga vagyok, de ami megy évek óta, kezd nagyon durván idegesítő lenni számomra. Hozza-viszi munkába, amit kiejt a száján, annak úgy kell lennie, tudnám sorolni. Csendes...

Hogy kezeljem ezt lelkileg?

Van egy értelmi fogyatékos bátyám, aki mindig várja, hogy menjek át náluk (szülőkkel él). Hiába mondom neki, hogy pár napig nem tudok, mert sok dolgom lesz, mégis minden egyes nap megkérdezi. Ami tudom, hogy csak egy kérdés, de lelkileg borzasztó nyomás, mert mennék,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!