Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan reagálnál, ha a testvér...

Hogyan reagálnál, ha a testvéred gyereke a füled hallatára tiszteletlenül beszélne a testvéreddel?

Figyelt kérdés
Csak elméleti kérdés (egy könyvben olvastam hasonlóról). Tegyük fel, hogy van egy nővéred, akit nagyon szeretsz. Egy látogatás alkalmával meghallanád, hogy a nővéred tinédzser fia - az unokaöcséd - tiszteletlenül, vagy éppen csúnyán beszélne a nővéreddel (és valószínű, hogy nem ez az első ilyen alkalom). Rendreutasítanád ilyenkor az unokaöcsédet, hogy tegye magát takarékra, vagy inkább nem szólnál közbe?
jún. 6. 22:12
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
91%
Hangulatomtól függene, de semmiképp nem durva rendreutasítás lenne, hanem legfeljebb pikírt megjegyzés, pl. Látom, nagy nálatok a szerelem. Ha ez ismétlődne, akkor négyszemközt a nővéremmel beszélnék, hogy szerintem nincs rendben, hogy így beszél vele a fia.
jún. 6. 22:28
 2/36 anonim ***** válasza:
14%
Valószínűleg volt kitől tanulnia... Vagy ha nem, az arra utal, hogy a gyerek nem sok szeretet kapott attól, akivel úgy beszél, különben nem beszélne úgy....
jún. 6. 23:33
 3/36 anonim ***** válasza:
69%
Na neked még nem volt kamasz gyereked, 2-es! De ne is legyen!
jún. 6. 23:51
 4/36 anonim ***** válasza:
87%
Helyzettől és hangulattól is függ, de főként attól, melyik testvérem gyerekéről van szó. Mert az egyik családnál "nevelhetem" a gyerekeket, a másiknál a sógornőm szerintem leharapná a fejemet, ha az ő kicsi gyermekeinek beszólnék. Egyébként nem durván utasítanám helyre, hanem inkább szurkálódva.
jún. 7. 00:31
 5/36 anonim ***** válasza:
38%
Még kisebbek, de én rájuk szoktam szólni. Általában veszik a lapot.
jún. 7. 07:13
 6/36 anonim ***** válasza:
86%
A testvérem dolga ezt lereagálni elsősorban. Hiába szólok én rá, ha a saját szülője nem foglalkozik vele. Mondjuk nyilván van az a határ, ahol már nem bírnám tovább
jún. 7. 07:37
 7/36 anonim ***** válasza:
84%
A kamaszság egy elég speciális életszakasz. Nem tudom hogy reagálnék, de szerintem az ideális nem a rendreutasítás. Megkérdezném, hogy mindig így beszél-e vele, miért, miért gondolja hogy ez így fair, fordítva hogy szokott lenni stb. Ítélkezés nélkül, csak hogy kénytelen legyen átgondolni. Szerintem egy kamasznál ez jobban működik. Nem is az a fontos hogy nekem mit mond, hanem hogy belül gondolja át, akkor is ha kívül védi a nagy arcát.
jún. 7. 08:15
 8/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem az én dolgom nevelni. A testvéremnek elmondanám hogy elég utálatos a gyereke.
jún. 7. 09:15
 9/36 anonim ***** válasza:
13%
Miért akarjátok más gyerekét ennyire nevelni? :D
jún. 7. 09:26
 10/36 anonim ***** válasza:
68%
9# Nem a más gyerekének a neveléséről van szó, inkább arról, hogy a testvéremmel tiszteletlen.
jún. 7. 10:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Ha a jelenlétedben a barátodnak/férjednek másik nőt mutogatnának vagy az exéről beszélnének vagy szülinapjára táncosnőt rendelnének, mit tennétek az...

Ha nem tehet róla a párod. Persze hosszú távon tehet, mert az ő dolga lenne, hogy tiszteljék meg a párját annyira, hogy a jelenlétében pl nem emlegetjük fel az exbarátnőt. De ha nem a párod tehet egy adott szituációról, hogy pl kint vagytok az utcán és a vicces...

Az apám minden egyes dologban engem hibáztatott, soha semmiben nem adott igazat, minden alkalmat megragadott, hogy tiszteletlen legyen velem, és úgy...

Mióta az eszemet tudom, minden egyes alkalommal bármi van, én vagyok a hibás, én vagyok a tiszteletlen. Emlékszem, amikor még középiskolás voltam, minden egyes nap célozgatott rá, hogy én mennyire rossz tanuló vagyok, hogy neki kell engem átkönyörögnie a...

Mit lehet csinálni egy olyan húggal, aki ott szól be ahol tud, addig furkálódik amíg el nem sírom magam (persze nem előtte), mindig övé az utolsó...

A legjobb!!! Mivel neki sok barátja van, feljogositva érzi magát arra, hogy bántson mivel nekem egy-kettő van. Bármelyik családtagnak mesélek a lányról akivel jóba lettem, elkezdi lefogyatékosozni, meg hogy zizi a csaj ilyesmiket mondd rá, miután egyszer találkozott...

A 11 éves öcsém állandóan káromkodik és tiszteletlenül viselkedik. Mi erre a megoldás?

A 11 éves öcsém úgy káromkodik, hogy azt hallgatnom is kínos. Nagyon alpárian beszél és a viselkedése is közönséges (inkább nem részletezném.) Már többször kértem szépen, de nem használt. Erélyesebben is szóltam neki, de semmi. Anyukánk előtt is így beszél. Anyukánk...

Mit tegyek, ha az öcsém tiszteletlen?

Segítsetek nekem! Tarthatatlan ez az állapot. Nem tudom tovább eltűrni. Egyszerűen megőrülök. Nem tudom miért, de az öcsém az utóbbi időben kezelhetetlen. Hárman élünk, Ő, Anya és én. Már anyukám se tud vele mit kezdeni, hiába bünteti nem használ. Sőt, semmi nem...

Ez testvéri tiszteletlenség vagy nálatok is ez van?

6 évvel vagyok,idősebb az öccsémnél.Én is férfi vagyok. Viszont.Általában,ha találkozok vele,elkezd úgymond" csúfolni" főleg ha van még valaki velünk. Néha el lehet vele beszélgetni,de általában csak akkor keres,ha kell neki valami vagy el kell intézni...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!