Hogyan hozhatjuk ezt helyre? Hol rontottuk el? 5 en vagyunk testvérek, legkisebb testvérünkről öcsénkről lesz szó. Ő 38, én 49. Nekem van családom, neki még nincs és a többiek is családosak.
A történet úgy kezdődött, hogy a fiam költözni készült én átmentem az öcsémhez, hogy hétvégén melyik nap érne rá a buszával elvinni a dolgokat. Erre ő teljesen kiakadt, hogy neki így sincs ideje, meg amúgy is rengeteg gondja van és neki csak 3 ember segít. A munkatársa, egy barátja és a barátnője, akinek még pénzzel is tartozik.
Én őszintén meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy anyagi gondjai vannak. Meg azt se hogy pont a barátnőjéhez fog fordulni, ha pénre lesz szüksége. Mi az 5ből 4en egy megyében élünk, bármikor találkozhatunk, meg segíteni is tudtunk volna, de nem szóllt. A barátnőről se tudtam, hogy ennyire komoly a kapcsolatuk, hogy ennyire közel engedte magához.
Még akkor annyit mondott, hogy ha gondja van csak a barátnőjére számíthat.
Akkor eljöttem. Letudtuk a költözést nélküle, majd vasárnap hívtam. De nem vette fel. Ma írt egy üzenetet, hogy foglalt, majd hív.
Tudom, hogy valamit elronthattunk, ha egy idegenben jobban bízik.
Most várjam, hogy ő keressen? Vagy keressem én?
Mindenképp beszélnünk kell, mert én nem tudtam, hogy ennyire rossz közöttünk a kapcsolat.

válasza:De a barátnője miért lenne idegen? Miért idegen akivel összefekszik? Annyira lenézően írsz.
Ott rontottad el, hogy neked természetes, hogy átmész és ő segít. Mert van busza. Ha megtudtátok oldani nélküle, akkor elsőre miért nem volt opció?
Miért baj ha a barátnőjétől kér pénzt? Biztos olyan vele a kapcsolata.
Te mennyit szoktál neki segíteni? Mert ő szerinte csak a barátnőre számíthat. Akkor ezen min lepődsz meg? Gondolom csak akkor mész ha kell valami.
Meg mi az hogy közel engedte magához? Ez az élet rendje.
Ne haragudj meg, de az irásod, a bunkó, fura stílusod miatt en is elkerülnélek messzire.

válasza:"átmentem az öcsémhez, hogy hétvégén melyik nap érne rá a buszával elvinni a dolgokat"
Bocs, én nem találom a szövegben azt a részt, amikor megkérted az öcsédet, hogy segítsen a költözésben? Mert ez a "melyik nap érne rá", olyan, mintha valami "hopp, szolga"-nak tekintenéd, akinek nincs joga nemet mondani.

válasza:Miért vetted természetesnek, hogy ha te átmesz az öcsédhez, hogy hétvégén melyik nap érne rá a buszával elvinni a dolgokat, akkor erre ő majd azonnal felrúgja minden tervét és rohan, hogy a fiadat koltoztesse?
Nekem úgy tűnik, hogy te nem csak nem tiszteled a felnőtt ocsed hatarait, de arról se tudsz, hogy van ilyen neki.

válasza:

válasza:"Hol rontottuk el?"
Ezt kívülállóként nem fogjuk tudni megmondani.
Ha ilyen helyzetben lennék, én többek között ezekre a kérdésekre keresnék magamban egy őszinte választ:
Milyen gyakran kerestem a testvéremet azért, mert érdekelt, hogy hogy van, nem pedig azért, mert szívességet szerettem volna kérni tőle.
Ha kértem időnként tőle segítséget, szívességet - ami szerintem teljesen természetes olyan testvérek között, akiknek alapvetően jó a kapcsolatuk - mennyire viszonoztam, mennyire figyeltem arra, hogy legyen ebben egy egészséges egyensúly.
Megérdeztem-e tőle időnként, hogy tudok-e bármiben segíteni, illetve mondtam-e neki, és éreztettem-e vele, hogy ha adott esetben olyan élethelyzetbe kerül, hogy segítségre lenne szüksége, akkor rám számíthat.
Milyen gyakran szoktatok amúgy személyesen találkozni?

válasza:...én átmentem az öcsémhez, hogy hétvégén melyik nap érne rá a buszával elvinni a dolgokat..
Előtte megkérdezted egyáltalán, hogy van-e kedve segíteni, tud segíteni? Meg mi az, hogy a barátnőjét túl közel engedte magához? Azért barátnője, nem?
Veled van a baj!

válasza:Majdnem annyira pofátlan vagy, mint anyósom. Az lazán felhívta a kamionsofőr exférjét, hogy merre jár, mert kirakta az akkori pasija és ugye hazaköltöztetné-e kb 2 ezer km-ről a teherautóval? De max egy héten belül ám, mert sürgős.
Aztán még ott hüppögött meg játszotta a sértődöttet, mikor após el merte küldeni a pcsába.

válasza:

válasza:Pl. hívjátok át egy grillezésre / bográcsozásra, sörözésre, csak úgy, a barátnőjével együtt.
A leírás alapján azt érezheti, hogy kihasználjátok.

válasza:Sehogy nem tudjátok ezt helyre hozni.
Nálatok olyan a családi dinamika, hogy a legkisebb ocsedet csicska-hopp szerepbe tettétek.
A legkisebb testvér ez ellen lázadt fel.
Ti azonban semmiképpen nem fogjátok ezt beismerni.
A legkisebb testvért fogjátok hibáztatni a kapcsolat megszakadása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Lehet picit hülye kérdés, nyilván függ szituációtól is, meg össze sem lehet hasonlítani egy testvéri, illetve párkapcsolati kapcsolatot. 1 éven belül tervezzük, hogy összeköltözünk a barátommal (ő már nem él otthon, bár egy házban - de külön lakásban - az anyjával...
Ne váladzoljatok elhamarkodottan. Gondoljatok bele, elszívja az életkedvet mindenből és mindenkiből, semmi pozitívat nem ad ha valami problémája van az embernek rá nem lehet számítani, nem lehet vele beszélgetni. Az öngyilkosság pedig eléggé nyomasztó dolog. De...
Egyedül neki van jogosítványa és autója is. Édesanyánknak gyalog vagy biciklivel kell haza cipelnie, amit a boltban vásárol, pedig autó van a háznál (amit egyébként anyánk vett). Bármelyikünknek van bármi problémája, nem segít, még a kórházba sem vitt el, mikor sürgős...
Nekem csak a mostohatestvérem, de olyan, mint egy rendes testvér. Én 26 éves vagyok, ő 25. Három egyetemet kezdett el, a leghosszabb idő, ameddig maradt, az az első vizsgaidőszak vége volt. Hol az volt a baj, hogy "nehéz", hol az, hogy nem is érdekli. A napjai abból...
A sógornőm használja az autónkat. A költségekből annyit vállal magára, hogy tankolja. A biztosítást, gépjárműadót és még a javításokat is mi fizetjük. Olyan mértékben, hogy a múlt hónapban kétszázezer forinot fizettünk az autószerelőnek. Most hétvégén megérkezett, és...
Még nehezíti az esetet az is,hogy én már 30 vagyok és még csak 2-3 év múlva szeretnék gyereket, ráadásul külföldön élek és valószínű csak egy gyerekem lesz. Én tartok attól, hogy nagyon magányos lesz, persze próbálok megadni mindent neki, amit szeretnék, de nem fog...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!