Ti megszoktátok köszönni ha kaptok valamit? Vagy annyit se mondtok hogy köszönöm?
Nekem kell mondani hogy azért megköszönhette volna, hiszen nem kerül semmibe.
És akkor válaszol egy "köszi".
Kb olyan mintha azt mondaná hogy hát kösz,csak fogd már be.
Én megtudom adni a szülőmnek is ha segít, vagy kapok valamit tőle, nemhogy még ennyit se.
Csak ennyit szerettem volna, egy köszönömöt, olyan nehéz kimondani vagy leírni saját magától?
Bírom mikor egyesek beszélnek a hátad mögött a tiszteletről és annyit nem mond hogy köszönöm.
Én megadom annak a tiszteletet aki nekem is, oda-vissza működik.
De most nem erről van szó hanem hogy értékel, megköszöni

válasza:

válasza:

válasza:Igen, meg szoktam köszönni minden gesztust. Sokszor kifejezetten, tudatosan figyelek rá, hogy ne felejtsem el, főleg ha sokadjára kapom ugyanazt.
Pl. gyakran volt, hogy mondjuk egyik spanom hazavitt kocsival (kölcsönös btw). Ha 30. alkalom, akkor is mindig jön a "köszi a fuvart" - hiába vált ez egyfajta normává az évek alatt.
De családban is, ha édesanyám nagyjából százezredjére ebédet főz, amiből eszek, akkor is automatikusan jön a végén a "köszönöm szépen az ebédet".
Nem csinálok ügyet belőle, ha fordított helyzetben 1-2x ez elmarad - emberek vagyunk, néha elfelejtünk dolgokat. Biztos velem is volt ilyen, csak nem tűnt fel.
De valóban, engem is zavar, ha tendenciózusan valaki totál megfeledkezik a hála kimutatásáról, és full természetesnek veszi, hogy kap valamit.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Én még karácsony előtt utaltam afomanyt egyszeri 100000 Ft értékben és az alapítvány nem köszönte meg. Nem irt nekem utána, hogy köszönik a pénz segítséget stb. Szerintetek az alapitványnak kell ezt köszóngetni, vagy én gondolkozom rosszul?
Nálunk (multi) ha van éves bónusz abban az évben akkor a főnök behív mindenkit május végén és közli mennyit fogunk kapni. Tekintve, hogy nem a főnök dönti el (minimális beleszólása van) szerintetek meg kellene köszönni? Nekem ez olyan furának tűnik, elvégre azért a...
Pl. fogyás előtt mondták "Jól meghíztál, de ez csak egy vélemény,nem bántásból" "jól elengedted magad" "Nem akarsz fogyni?" "dagadt vagy"..stb Fogyás után pedig dicsérnek, hogy milyen csinos lettem, de inkább rosszul esik, mintha csak ettől lennék értékes és csak az...
Valahol látom ,hogy megköszönik a hasznos választ valahol nem. Meg kell?
Csak mert én mindig mondom, hogy "kösz", de a többi csaj nem. Most ezt akkor nem kell megköszönni? 15l
Általában házi feladatok témakörben szoktam válaszolgatni, inkább a matek és fizika feladatokra. Néha fél órát is kínlódok egy feladaton. Errefel a többség még egy köszönömöt sem ír. Nem várom, hogy agyon dícsértgessen senki, de egy köszit elvárok ha már megoldottam helyette a háziját.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!