Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy lehet valaki ennyire...

Hogy lehet valaki ennyire aljas, gonosz, és ördögi?

Figyelt kérdés
Hogy megértsd a kérdéemet előszöris pár szót az egészségi állapotomról és a lakás és családi körülményeimről írnék. Aztán le írnám a fő problémát is. Jelenleg az öcsémmel együtt élek egy Kőbányai LIFT NÉLKÜLI társasház harmadik emeletén. Az adott lakást örököltük a szüleimtől. Amíg egészséges voltam addig nem volt gond a lift nélküliség. Viszont sajnos egészségi állapotom az utóbbi években jelentősen megromlott. Tavaly vagyis 2025-ben megállapították hogy 71%-os egészségkárosodott vagyok és hogy D Kategoríás. Szintén tavaly azaz 2025 nyarán meg állapították hogy súlyosan fogyatékos vagyok, és hogy - "mozgásában súlyosan fogyatékosnak minősül, önálló életvitelre nem képes, önkiszolgálási képessége hiányzik, felülvizsgálata nem szükséges." - Jelenleg Fogyatékossági támogatást kapok ami jelenleg havi nettó 47081 Ft/hó, + Egészségkárosodási, és gyermekfelügyeleti támogatást is kapok ami ez idáig havi nettó 32490 Ft/hó. Igy az összes havi nettó jövedemem 79571 Ft/hó. Ebből a 79571 Ft-ból meg élni nem lehet! Az utóbbi egy évben 2025.07.31 - 2026.06.18. között a Bajcsy Zsilinszki kórház több belgyógyászati osztályát megjártam. Voltam a Gizellában is, és a Paulában is. Ráadásul a fekélyes lábam sem gyógyul. A Paulából is ugy engedtek haza hogy a helyi segély szervezetek, jönnek kötözni a lábam, és hetente egyszer le mosdatnak. De ezeket a szolgáltatásokat nem kapom meg jelenleg még pénzért sem! És itt jön a lényeg! 2026.06.18.-án engedteg haza a Paulából, és haza érve azt tapasztaltam hogy az ágyam enyhén ágyi poloskás. Már eleve ez is baj. De még nagyobb baj, hogy poloska írtás az elmúlt két hónapban nem volt. És ez még nagyobb baj. Mert már sulyosan poloskás az ágyam. Annyira poloskás az ágyam hogy ez már a harmadik éjszaka hogy egy szemhunyástnyit sem tudtam alduni! Egy pár poloska írtos céget fel hívtam érdeklődni az írtás felől. Mind azt mondták hogy 35.000 - 40.000 Ft körül van, és hogy GÁZOS poloska írtás van csak. Ami miatt el kellene hagynom a lakást. Viszont a Lift nélküli harmadik emeleti lakásból nem tudok le jutni, vagyis nem tudom elhagyni a lakást, mert kerekesszékkel nem tudok lemeni a lépcsőn és nincs lift. Ez súlyos probléma! Ráadásul 35 - 40 ezeret nem tudok ki fizetni a havi 79571 Ft-ból mert akkor a kötszerekre és a gyógyszereimre nem jutna pénz. És a gyógyszer és a kötszerek fontosabbak. Mint írtam az öcsémmel élek. Öcsém egészséges és dolgozik. Van munakbérből származó jövedelme ami jelenleg havi 280.000 FT. Ebből ki lehetne fizetni a polaska írtást, és azt is meg lehetne szerbezni hogy kis jusakk a lift nélküli harmadik emeletről az írtás napjára. Igen az öcsémre gondoltam ö a gonosz törpe, aki hagyja hogy poloskás ágyba feküdjek. A poloskák annyira megjárnak, hogy félek hogy a cukor betegség szövödményeként meg jelnet fekélyes lábamat, annyira meg járják a poloskák, hogy elöbb utúbb amputálni kellesz majd a lábam. Segítséget NEM kapok! A helyi segély szervezet a Bárka nem jár be hozzám a poloskák miatt. Igy két hónapja fürdetlen és mosdatlan vagyok, plusz most már a fekélyes lábam kötözését és szakszerű áploását sem vállalja a Bárka. Kinomban már írtam a D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármesterének is. De választ NEM kaptam tőle! Igy a másik kérdés mit okoz az ha hosszab időn át nem tudok aludni, és a poloskák össze járkálnak? Ráadásul a poloskák még a be kötözöt lábamat is megjárják, sőt már azt is láttam hogy a kötés alol a fekélyes sebből jön ki a poloska. Ez szerintem NEM játék. De az öcsém csak röhög az egészen, és közben morcos dühös képet vág. Meddig vagyok köteles a nem trödöm öcsömet meg türni. És kihez fordulahtok? Hogy a poloska írtás meg történjen, és hogy a poloska írtás idejére, és az azt követő 6-8 órára etudjam hagyni a lakást. És az se mindegy hova megyek az írtás napján. Mert nem csak kerekesszékes vagyok, hanem vízelet inkontineciával küzködök ami miatt pelenkás vagyok. Tehát kell pelenka legyen rajtam, plusz kell nálam elgyen tiszta pelenka is. És olyan hely kell ahol kerekesszékkel is el tudok menni a toalettre. Ez utóbbiakról sem gondoskodik az öcsém. Igy felmerül a kérdés kihez fordulhatok segítségért. És itt érdemi, és gyors segítség kell.

aug. 31. 01:47
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem a kerületi szociális szolgálat feladata lenne megszervezni a poloskairtást, az átmeneti elhelyezésedet, és azt is, hogy biztonságosan levigyenek a 3. emeletről.

Hosszabb távon viszont bentlakásos ellátás lenne számodra a megoldás.

Az örökölt lakást pedig el kellene adni, amikor biztonságos ellátásba kerülsz. Ha az öcséd nem működik együtt az eladásban, akkor az osztatlan közös tulajdon megszüntetése eljárás a megoldás.

aug. 31. 05:52
 2/68 anonim válasza:
48%
Igen, ahogy az 1- es válaszoló írja, keresd fel telefonon a területileg illetékes családsegítő szolgálatot.
aug. 31. 06:31
 3/68 anonim ***** válasza:
73%
Lakást eladni és otthonba költözni. Nem várható el az öcsédtől hogy körülötted ugraljon
aug. 31. 06:34
 4/68 anonim válasza:
81%
Ja, hogy ők a Bárka...Most néztem meg. Szóval nem mennek ki. Értem, hogy nem mennek ki, de ki kellene téged onnan akkor költöztetniük. Próbálj meg esetleg az Oltalom Alapítványnál érdeklődni. Vagy a háziorvosodnál.
aug. 31. 06:36
 5/68 A kérdező kommentje:
1-esnek màr egy féléve be van adva 3 idõsek otthonba a kérelmem! Ahol minimum mindegyknél 3 év a vàrakozàsi idõ! Ja És még csak 49 éves vagyok! Plusz be van adva a MEREk-be is az elhelyezési kérelmem! A hàzi Orvosi szolgàlatot is a Bàrka ūzemelteti! Ugy hogy detto ugyan az ha a hàzi orvostól kérnék segitséget! Janés Igen a hàzi Orvos balfaszàga miatt nem jutok el szakorvosi rendelésekre!
aug. 31. 07:33
 6/68 anonim ***** válasza:
80%
Ma Magyarországon, ha lerokkansz, akkor vagy magad szervezel valakit, aki ápol, vagy mindenki tesz rád magasról.
aug. 31. 08:17
 7/68 A kérdező kommentje:

3-as! De igen elvárható. Sőt! Hogy értsd aki valamilyen testi vagy szelleimi fogyatékos, én esetemben testi fogyatékoságról beszélünk, az igenis ki van szolgáltatva az egészséges társadalomnak. Senkinek sem ki vánom hogy ki szolgáltatott legyen, kivéven neked 3-as. De neked is csak a gunyús bezoládod miatt.

Többi válaszírónak! Igen 49 éves vagyok és három állami idősek othonába is be van adva az elhelyezési kérelmem! Ahol mindegyik helyen, külön külön minimum 3 év várakozási idő van! A magán otthonok meg megfizethetetlen számomra, még akkor is ha eladom a fél lakásom! 8 - 10 millió beugró + havi egy milla a havi dij. Ez meg fizethetetlen! A 3 idősek othonán kívűl még a MEREK-be van be adva elhelyezési kérelem. De a MEREK-ben azt mondták hogy szinte biztos hogy előbb be kerülők egy idősek otthonába mint hozzájuk a MEREK-be. Szóval ennyit erről. Na ez is egy ki szolgálaotság! 3-anak írva.

aug. 31. 08:25
 8/68 A kérdező kommentje:
6-osnak! A legtöbb rokkant kis pénzü! Köztük én is. Mindössze havi nettó 79571 Ft-ból kell meg éljek! Ez az összeg NEM EL ÍRÁS! Ez a 79571 Ft úgy jön ki hogy a fogytaékossági ellátás és a Egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásokból jön össze. A többi blabla rokantságikra az ORBÁN hibájából NEM vagyok jogosult. Egyenlőre erre a két támogatásra vagyok jogosult. Ezt csak azért írom, mert saját pénzből minden napra megfizetni egy áplott, azt lehetetlen válalkozás havi nettó 79571 Ft-ból. És igen sajnos! Nem csak az öcsém nem segit hanem az állami szervek és a kormánynak sem kivánatos az a személy aki rokkant lesz.
aug. 31. 08:33
 9/68 anonim ***** válasza:
62%

Ha a helyi szociális szolgálat nem tesz semmit, akkor marad a Fővárosi Kormányhivatal, mert ők vizsgálják ki a helyi szolgálat mulasztását.

Addig pedig: a Protect Extra rovarirtó aeroszol elvileg jó ágyi poloska ellen. Nem próbáltam, csak tipp.

aug. 31. 08:36
 10/68 anonim ***** válasza:
73%

Hogyan lettél 49 éves korodra önmagad ellátására képtelen, 71%-os egészségkárosodott?

Vannak gyerekeid?

Mikor lett beadva idősotthonba a jelentkezésed?

Azt gondolom, hogy az öcséd azért nem foglalkozik veled, mert nem akar a munkaviszonya mellett ingyen ápolni egy súlyos beteg, mozgáskorlátozott embert a következő 15-20 évben.

Számára te csak egy zavaró tényező vagy a közösen megörökölt lakásban.

aug. 31. 08:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Miért támogatják ennyien az ördögi ukrán náci rezsimet? Nem inkább megsemmisíteni kellene ezeket?

Novermber 3 - Valerij Zaluzsnij kritizálja az ukrán ellentámadás eredményességét. November 7. - Valerij Zaluzsnij asszisztense véletlenül felrobban a születésnapjára kapott gránáttól. Akinek egy csepp esze van, tudja hogy ezt az ürgét bizony kinyírták. Persze ezt...

Melyik az a játék, amiben a főhőst egy gonosz (vagy valami gonosz, ördögi. ) valami féle sötét erővel ruházza fel, hogy neki dolgozzon, de később már ellened fordul?

Régen szerettem ezt a játékot, de sajnos csak egy apró részlet rémlik belőle egy repülős jelenetről, esetleg egy olyan rész, ahol egy meghatározott útvonalon kellett menned elkerülve a csapdákat...

Ördögi, gonosz nevetés hangfileokat tudtok?

Hali, ehhez hasonló ördögi, gonosz nevetős hanganyagok érdekelnek, tudok ilyeneket, efféléket? Ha igen, küldjétek el/írjátok meg privátban, válaszban. Köszi! ha valaki tud audio fájlmegosztó oldalt pls dobjon egy privátot mert unom már hogy mindig a yutubra kell feltöltenem.

Ördögi macska? Mit kezdjünk vele?

Van egy fekete cicám,lassan 9 hónapos lesz. Nemrég lett ivartalanítva.Emeletes házban lakunk. Olyan problémám lenne vele,hogy írtóra vad.Nem lehet simogatni,ha véletlen meg is engedi,azt csak 1-2 percig,utána megkarmol,belém harap.Az a baj,hogy nagyon erősen. Kb...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!