Másnál is előfordul,hogy ennyire pénzéhes a bátyja?
Hárman vagyunk testvérek,van egy öcsém és egy bátyám.
Az öcsémmel mindig jó viszonyom volt,de a bátyámmal fogalmazzunk úgy hogy mindig is komplikált viszonyom volt.
Már gyerekként lenyúlt pénzzel ,majd mikor később mikor dolgoztam akkor is,utána hivatalosan kölcsönkért pénzeket tőlem amit sosem adott vissza.
A másik ami a bátyámnak nagy sérelme felém,hogy nekem már van egy lakásom,a lakásomat úgy vásároltam,hogy a belemet kidolgoztam érte, gyárban három műszakban hosszú évekig később pedig külföldön is a tetőkön a napon aszalódva,hogy legyen önerőm a lakáshitelhez a lakásvásárlásáshoz,és nem titkolom a szüleimtől kaptam 5 millió forintot is a lakásvásárláshoz.
Na már akkor is olyan balhét csapott ebből ,hogy az az 5 millió forint amit kaptam annak a fele őt illetné mert a szüleink adták és akkor a lakás amit vásároltam legyen közös ,mert szerinte így lett volna jogos ,mert az a pénz a jövőbeli örökségből lett lakásvásárlásra fordítva
( meg a n@gy f@szt)
Természetesen csak az enyém az a lakás amit vásároltam.
Persze a szüleim nekem többször elmondták ,hogy engem azért támogattak pénzzel mert látták hogy rendes vagyok szorgalmas spóroltam van célom az életben nem vagyok olyan mint a bátyám aki egy semmirekellő amit keres pénzt azt vagy cigire vagy ruhákra költik ( igen ruhákra állandóan Ausztriába jár ki ruhát vásárolni)
Szóval a bátyám szemébe felém ez egy hatalmas szálka,hogy a szüleink támogatták engem 5 millió forinttal amiből ő semmit nem kapott.Ami vaskos túlzás mert két autót is vásároltak a szüleink nekik és mind a kettőt összetörte + apu saját autóját is egyszer,de ez lényegtelen ez már régen volt szerinte
Az öccsénk felé pedig azért haragszik az öcsénkre mert tehetséges okos szorgalmas aki külföldre járt egyetemre és a szüleink támogatták az egyetemi tanulmányait ,aminek köszönhetően jó fizető állása van,aminek köszönhetően már tudott hitelre lakást venni magának.
Elérkeztünk a ma naphoz szüleink leültettek mindhármunkat mondták hogy nincs semmi baj de nem fiatalok már elmúltak 60 évesek beszélgessünk kicsit az örökségről,nemszeretnék ha majd ők nem lesznek a pénzen veszekedjünk.
az öcsémmel egymásra néztünk majdnem elnevettük magunkat,hogy mit kell ezen beszélni ha majd remélhetőleg jó későn ,ha úgy alakul elosztunk három felé mindent és kész.
Egy 79 m2 hitelmentes jó állapotú téglalakás és kettő garázs ez lesz majd az örökség remélhetőleg a távoli jövőben.
Na hát a bátyám az kiakadt az öcsém és én is voltunk a szemében ma minden szar szemét szar alak,hogy az öcsém egyetemi éveit végig támogatták ,hogy nekem adtak 5 milliót lakásvásárlásra , aztán azt mondta úgylenne korrekt szerinte ha a lakás felét amiben a szüleim laknak az ő nevére lenne iratva vagy mind a két garázs az övé lenne még most.
Annyira felidegesített az egész helyzet ez az elképesztő irigység,és szó szerint a semmin vitatkoztunk egy olyan dolgon ami még messze van .és a a vicc öcsémmel egy pillanat alatt megértettük egymást persze el lesz osztva testvériesen nem csinálunk ebből gondot aztán jött a bátyánk kifakadása.
Most az a mi hibánk,hogy nem vitte semmire,hogy amit megkeresett pénzt azt minden hónapban az utolsó forintig elkolti és utána vagy a szüleinket vagy engem vagy az öcsémet lejmol le és ezek után még szar szemét szar alakok vagyunk a szemében.
Megfogadtam,hogy ezek után vele csakis a szüleim miatt a minimumot fogok beszélgetni vele

válasza:Kikalkulálnám a különbséget mai értéken, és részletekben odaadnám neki, minden alkalomról elismervényt kérve. Így amíg kapja, nem pofázik, utána meg előveszed a papírokat: „Te csak ne dumálj, erről már elszámoltunk.”
Ez egyébként hasonló problémakezelés, mint amit a Bronxi mesében Sonny javasolt C-nek: amikor C panaszkodik, hogy Louie tartozik neki 20 dollárral, Sonny azt mondja, tekintse úgy, hogy 20 dollárba került megszabadulnia tőle, és ennyiért kikerült az életéből – olcsón megúszta. 😄

válasza:

válasza:"mert az a pénz a jövőbeli örökségből lett lakásvásárlásra fordítva"
Bírom ezeket, akik már a "jövőbeli örökségukrol" fantáziálnak.
Nincs olyan, hogy "jövőbeli örökség".

válasza:"de nem fiatalok már elmúltak 60 évesek beszélgessünk kicsit az örökségről"
Egy hatvan éves ember még csak középkorú.
Az időskor 75 évnel kezdődik.

válasza:Aki elmúlt hatvan éves, annak már szó szerint "nem sok" lehet hátra!!! (Édesanyám mindössze 65 évet élt meg szegény.)
Pedig nagyon-nagyon sokáig majd kicsattant az egészségtől és a jókedvtől.
Szerintem a legjobb lenne, ha a bátyádat, aki a nehézségeket okozza elküldenéd a templomba egy kis lelkiismeret vizsgálatra. (Pappal vagy lelkésszel beszéljen, legyen családi beszélgetés.)
Nem tartanám túl jó ötletnek a családsegítő szolgálatot, nekem irtó rossz tapasztalatom volt, sok embernek egy csúnya zsákutca!!! Talán egy beszélgetést megérhet a szociális munkásokkal, de ha nagyon rátok szállnak, MENEKÜLJETEK!!!
Egy pót variáció: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Olyan fajta családterápia, amely nem erőszakos, tolakodó magatartáson alapul, hanem helyzetkezelési, helyzetértékelési módszereket tanítanak. Elég nagy türelemmel és több beszélgetés alatt el lehet jutni valahova.

válasza:Na én addig olvastam, hogy cigire költi, amit keres.
Tipikus tróger, naplopó, semmire kellő alak.
Én minden kapcsolatot megszakítanék vele.
Rühellem az ilyen lényeket.
Embernek se tudom tekinteni ezeket.
Ami pedig az 5 milliót illeti, írj egy nyilatkozatot közjegyző előtt, hogy a szüleitektől kapott pénz harmadát egy összegben, KP-ban meg fogja kapni, amint az ingatlan teljes mértékben kifizetésre került.
Addigpedig az ingatlan vételárával arányosan annyi százalék illeti meg az ingatlan tulajdonjogából, amit az engedélyeddel (többségi tulajdonosként) rendeltetésszerűen használhat, amennyiben pedig az meghaladja a közösen használható részek arányát, a fennmaradó rész használatáért használati díjat köteles fizetni neked, mely a vételárhoz viszonyított, és a hasonló ingatlanok bérleti díjához arányos.
Ezt írja alá, hogy tudomásul vette, nincs kisemmizve, meg fogja kapni, amit vitat, hogy jár-e neki.
Ha pedig nem tetszik, pereljen be.
Úgysem fog, hiszen minden pénzét elba**a…
De ha mégis, az hosszú évekig fog tartani, és elég drága lesz.
A végén pedig kizárt dolog, hogy neki adjanak igazat, szóval ásni fog magának egy jó kis vermet, amibe bele is fog esni.

válasza:

válasza:

válasza:Hmmm senki nem olvasta el h a batyo lopot a tesveretol meg kolcson is kert amit nem adott vissza? Es ezt tobb esetben is?
Azt mondanam h az ellopot es visszanem adott penz plusz kamatok az megvan mar 2.5 milla szoval fogja be a szajat. Kapot anyutol aputol 2db autot is amit szarra tort. Ezzel mar meg is van a szulok tamogatasa fele.

válasza:Én nem kaptam egy forintot se anyáméktól. A bátyámnak több tanfolyamot is fizettek, eltartották sokáig. Én 18 éves korom után tartsam el magam, adjak haza...
Miután elmenekültem innen, látásjavító szemműtétem volt. A párom rokonai, a munkatársaim örültek, kerdezték hogy viselem, stb. Anyámék? Szegény Zolika..ő is rosszul lát (nekem
-6.5 volt, neki meg -1 tehát QVÁRA volt különbség. Én az orromig se láttam) Neki is jó lenne...jajj szegényke, ő idősebb, jobban megérdemelné... Kb arra céloztak, hogy fizessem neki is.
Ha vettem magamnak valamit, pl akvárium vagy bármi extra, akkor mehetett volna az a pénz Zolikára is. Hát igen,vannak akik pazarolnak, más meg szenved...
Igaz, hogy Zolikának büdös volt a munka, én meg 4 műszakban sz0ptam, de az nem számított.
Pároméknál is az van mint nálatok, ha bármire költenek a szülők, az az örökség pazarlása. Meg se haltak még, de már most örökség a pénzük, a házuk. A párom gondozza őket, néha fizetnek neki kisebb dolgokat pl temus rendelés - vérszemet szokott kapni bátyuska. Azt össze kell írni, és levonni az örökségből.
Írjuk mi is össze hány órát dolgozik a szüleinél a párom, a fűnyírásokat, kerti munkákat, ház körüli javításokat, ide-oda fuvarozást meg mi egyebeket? Fát is mi intézünk nekik minden télen. Na erre be szokott (egy időre) kussolni a féregje.
Kapcsolódó kérdések:
A párom családjaban felmerült, hogy én vigyázhatnék nyáron a férjem húgának a 8 éves kisfiára, amíg ők dolgoznak/nyaralnak. Én megmondtam, hogy rendben, de nem ingyen, mert nálunk pörög minden mérőóra, a hűtő sem tölti fel magát, a kaja se fő meg magától +1 főre stb. A...
A ház, amelyben felnőttem anyám saját tulajdona 100%-ban. Ezt a házat ő a nagyszüleitől kapta ajándékba annak idején, együtt építették neki. Miután a szüleim elváltak, anyám újraházasodott és gyereket is szült ebbe a kapcsolatba. Házassági szerződés nincs, tehát ha...
Nem dolgozik, gyesen van az 5 éves gyerekkel. A nagyobbik már iskolás. A nyugdíjas anyja tartja el, ő jár nyugdíj mellett dolgozni. A fiamat kéri állandóan, hogy adjon több tartásdíjat, holott a bíróság csak 21.000 Ft ítélt meg gyerekenként 2 évvel ezelőtt. Fél éve...
Két hete volt itthon egy összezördülés és én azóta ezen töröm magam, folyamatosan eszembe jut, gondolkodok rajta. És igazából bűntudatom is van miatta sokszor, pedig amúgy belegondolva lehet nem kéne. Asszem leírom az előzményeket, hogy érthetőbb legyen, hogy mi is...
Mindjárt névnapom lesz és apa ilyenkor mindig vesz egy tábla csokit, vagy valami édességet. Viszont nekem sokkal jobban jönne inkább a pénz, mivel jó lenne nyári ruhákat vennem. Pl egy póló sokkal hasznosabb mint egy csoki. Anyától most kértem pénzt gatyára és megint...
A ti családotokban milyen elrettentő esetek fordultak már elő?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!