Helyesen cselekedtem?

Figyelt kérdés
Elköltöztem a szüleimtől, mert elviselhetetlen volt a családi légkör - csupa veszekedés egész nap. Annyira mérges voltam a családra a mindennapos körülmények miatt, hogy nem is mondtam meg hova költöztem, csak annyit tudtak, hogy mi a munkahelyem. Nemrég a bátyám (8 évvel idősebb, ketten vagyunk testvérek) eljött az irodába (egy ügyfélszolgáton dolgozom), és úgy tett mintha egy ügyfél lenne, sorszámal, mindennel - csakhogy nem ügyintézni jött hozzám, hanem kérdőre vonta a viselkedésemet, és amiért elköltöztem. Megkértem hogy távozzon, de ő nem ment, én pedig kihívtam a biztonságiakat, hogy vigyék el, erre ő akkora cirkuszt rendezett le a terem közepén, hogy mindenki (sajnos még a főnököm is) felfigyelt erre. Helyesen cselekedtem, hogy ráhívtam a biztonságiakat?
2014. jan. 6. 02:18
 1/9 Argloss ***** válasza:
90%
Ezt okosabban kellett volna. Arra kellett volna kérned, hogy munka után találkozzatok, mert itt nem alkalmas a dolog. Ha kevesen voltak, akkor akár pár szóban el is mondhattad volna, hogy mi a helyzet. Így újra el fog jönni és akár már a munkádat is elveszítheted miatta...
2014. jan. 6. 02:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Ennyi információból nem lehet megmondani, helyesen tetted-e. Így látatlanban azt mondom, azzal, hogy ráhívtad a biztonságiakat, rohadtul megaláztad (és esélyesen durván túlreagáltad a helyzetet), de ismerni kéne a körülményeket.
2014. jan. 6. 03:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
55%

Nem mondtad meg, hová költöztél. Család aggódik érted, és Te ráhívod a biztonságiakat. A saját testvéredre!

Mert szerinted ez helyes? Nem.

Nagyon elmérgesedhetett a helyzet, ha így reagáltál. Tesód

vette a fáradságot, érdeklődött, felkeresett. Talán békülni akart, talán a szülők küldték.

Azért nem kellene így felégetned magad mögött a hidat.

Emberségből, testvéri szeretetből sem vizsgáztál ötösre.

Főnököd, ha emberi szív dobog benne, inkább azon akadhatna ki, a saját testvéreddel így bánsz, akkor az ügyfelekkel hogy? Azokat el is ásod, ha nem tettszik a viselkedésük?

Nem cselekedtél helyesen.

2014. jan. 6. 04:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
Tapasztalatból mondom, van az a viselkedés a család részéről, ami kiváltja azt az emberből, hogy így reagálj rá. Én is elköltöztem, de nem tudják hol lakom szerencsére, és bár beszélünk néha telefonon, a kapcsolatot velük a minimálisra csökkentettem....tehát én azt mondom, így látatlanban, hogy ha te azt így láttad jónak, valószínű megvan rá az okod hogy tesódat kivitesd, az vesse rád az első követ aki a helyzetedet átélte.
2014. jan. 6. 04:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
Inkább meg kellett volna beszélned vele, hogy munka után leültök kávézni egyet, és elmondod. De hogy ráhívtad a biztonságiakat, így szerintem nagyot hibáztál.
2014. jan. 6. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
92%
Valakit a munkahelyén felkeresni, és ott számon kérni magánéleti dolgok miatt, veszélybe sodorni ezzel a munkáját: bunkóság. Megkérted, hogy menjen el, meghívhatott volna ő egy kávéra munka után, vagy felajánlhattad volna te is, de megmondom őszintén, ha valaki a munkahelyemen zaklatna magán dolgokkal, ami nekem ráadásul kínos, akkor nem biztos, hogy higgadtan tudnám megítélni a szitut és szerintem érthető volt a reakciód, ha nem értett a szóból, és nem akart elmenni. Az a munkahelyed, nem volt joga ott nekiállni kérdőre vonni, legfeljebb szólni, hogy szeretné megbeszélni. Nyilván utálhattad az otthoni légkört, ha így leléptél.
2014. jan. 6. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, mi az oka az elkötlözésednek. Mert az "állandó veszekedás" az nem információ.


De ha tettleg is bántalmazták egymást, vagy téged, vagy megfenyegetett valamelyikük, akkor érthető az elkötlözésed is, és az is, hogy talán félelmedben akartad eltávolíttatni a bátyádat.


Sokat mondó, hogy még a lakhelyedet sem mondtad meg nekik.

A bátyád ki fogja figyeltetni szerintem valamelyik olyan haverjával, aki nem ismer téged.


Úgy tűnik, nem akarnak téged "elengedni", rád akarnak telepedni.


Ha részletesebben kifejtenéd, könnyebb lenne véleményt írni, így csak mindenki találgathat.

2014. jan. 6. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

a tesód se normális az biztos

gondolom nem egyből hivtad a biztonságiakat ahogy megláttad, hanem az már a következménye volt valaminek

ha nem hagyta a munkádat végezni, jól tetted

2014. jan. 9. 02:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Egy biztos: a főnököd ezért nem orrolhat meg. Valaki (főleg egy családtag) zavarta a munkádat, erre eltávolíttattad. Korrekt voltál. Más kérdés, hogy ezután a család mit gondol rólad.
2014. jan. 12. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!