Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg kötelességünk lenne...

Tényleg kötelességünk lenne segíteni?

Figyelt kérdés

A történet a következő:

Mi a férjemmel 3 gyerekkel albérletben élünk. Én gyeden vagyok, férjem építész, jól keres, és nagyon sokat maszekol.Ezt a szülei tudják is. Saját tehermentes házra gyűjtünk. A férjem húgáék hiteles családi házban laknak, egy kisgyermekkel, aki most 2 éves. A férjem húgával tegnap közölték, hogy nem tud visszamenni dolgozni, mert megszünt a munkaköre emiatt nem hosszabbítanak neki szerződést. Tehát munkanélküli lett.A férje asztalos, aki 6-14-ig dolgozik, utána szabad a napja.

A férjem szülei tegnap este azzal jöttek át, hogy a férjem úgyis sokat maszekol, akkor havonta 20-30-40 ezer forinttal támogassuk a húgáékat. Majdnem leültem . Apósnak milliói vannak a számláján, nemrég azt mondta nem tud segíteni , ha házat akarunk akkor nekünk kell gyűjteni.Kölcsön akartunk kérni apóstól 3 milliót, (annyi hiányzik még a házhoz), hogy neki törlesztünk inkább, nem a banknak. Erre most azt akarják, hogy minden hónapban támogassuk a sógornőméket.

Jogos a felháborodásom?

2014. máj. 14. 11:18
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen mondjatok nemet, és kész. Kit érdekel, ha megsértődnek? Ti már különálló család vagytok, nektek is számít az a 20-30-40 ezer Ft.

Nem kell ezen szórakozni, remélem nem hagyjátok magatokat.

2014. máj. 14. 15:05
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

A sógor miért nem maszekol? Egész jó szakmája van, szerintem azzal lehetne.

Apósodék nem semmik. Remélem nem adtok egy fillért sem. Mi a hugi végzettsége, hogy a párodnak kellene állást szereznie?

2014. máj. 14. 15:40
 33/40 A kérdező kommentje:

Azért nem maszekol mert nincsenek gépei.

Hugi érettségi van

2014. máj. 14. 16:32
 34/40 anonim ***** válasza:
91%

Én bennem mondjuk fel merül, hogy nem anyósék kavarnak?

Lehet mivel ti megkértétek, hogy adjon após kölcsön most úgy gondolta anyós ők is megkérnek titeket és a sógornő semmit sem tud. Ők is nemet mondtak ti is mondhatok.

2014. máj. 14. 16:47
 35/40 anonim ***** válasza:
40%
változtassatok taktikát, kezdjetek el panaszkodni, hogy csökkent a férjed fizetése és, hogy albiba nem tudtok megélni segítsenek a szülök nektek.. :)
2014. máj. 14. 16:55
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Semmi közöd hozzá se neked se a párodnak.Azt írod apósnak milliói vannak a a számláján.Hát akkor segítse ő a kislányát.Ehez aztán pofa kell.
2014. máj. 16. 19:56
 37/40 anonim ***** válasza:
91%

Nem, főleg úgy nem, hogy ezt nem ti döntöttétek el a férjeddel és önként, hanem anyóspajti jött azzal, hogy majd ő beosztja az életeteket. Az kőkemény agresszió!

Eszetekbe se jusson ilyet tenni! Anyóspajti ossza csak be szépen a SAJÁT pénzét és a SAJÁT életét!

2014. máj. 16. 20:53
 38/40 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Kérdező!

Ez egy szó szerint egy lehúzós, anyagias, sóher, pofátlan, pióca família.

A férjednek kéne kőkeményen a sarkára állni és kiosztani őket mert mégis csak az ő családja.

Az szép, hogy van testvéri összetartás de annak is vannak határai.

Após is nyugodtan segíthetne elvégre, minek ül a pénzén a túlvilágra nem fogja magával vinni. Én sosem várnám el, hogy a gyerekeim pénzeljék egymást én adnék meg nekik mindent ha tudnék.

Nem nézném ölbe tett kézzel, hogy az egyik tele van hitellel nem is engedtem volna, hogy felvegyen.

Mellesleg gondolom hugi majd kap segélyt, meg azután is van segély tudom nem sok de van a férje meg dolgozik.

Tudom kisgyerekes anyaként nehéz állást találni de vannak más anyukák is, akik dolgoznak.

Ahogy itt már írták figyeljetek oda rájuk, hogy tényleg ne éhezzenek de azért mindennek van határa.

Nem tarthat két családot a férjed pláne ha eleve nincs jó kapcsolat köztük és rátok sem bagóznak csak ha gond van és kuncsorogni kell.

Anyóst meg le kell állítania nem kell így túlbuzognia, élje csak a saját életét, a tesódék is meg ti is.

Pofátlan módon beleavatkoznak az életetekbe és még le is akarnak tarhálni.

Ez mindennek a teteje.

A párod meg megvédhetne az após előtt ha még egyszer ilyet mer mondani rólad.

Szóval keményen elküldeném anyukát a sunyiba tanulja meg, hol a helye.

Azért ilyenek mert após is egy filléres, irigy, skót semmit sem hajlandó megosztani a saját családjával a család meg ki van éhezve a dohányra.

Így aztán annak a nyakában ugrálnak, akinek van.

Amíg keményen le nem állítjátok őket főleg anyukát addig mindig ez lesz.

Egy ilyen családi háttérrel még az sem jelentene gondot, hogy ha örökre megsértődnének. Legalább nyugtotok lenne tőlük.

2014. máj. 16. 21:43
 39/40 anonim ***** válasza:
37%
Utolsó mi a fenének ütsz minden mondat után entert? Baromi idegesítő és olvashatatlan tőle a válaszod.
2014. máj. 16. 21:46
 40/40 anonim ***** válasza:
56%
Kedves Utolsó talán azért a fenének mert így szellősebb, követhetőbb, nem olvad egybe az ember szeme előtt, mint egy hatalmas betű massza. Talán lehetett volna kevesebb enter de ha neked ez a legnagyobb problémád és ekkora nehézséget okoz elolvasni egy bekezdésekre tagolt irományt nyugodtan ugord át:)Én is kb. a 3 mondat után átugrom a minden bekezdést nélkülöző, egybe ömlesztett mondani való halmazt mert megfájdul a fejem tőle. De a kedvedért most egybe írtam:)Gondolom a kérdezőt meg inkább érdekli a véleményünk. Inkább adj valami jó tanácsot a kérdezőnek, mielőtt még a szárnyuk alá vesznek még két-három életképtelen családot:))
2014. máj. 17. 15:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!