Túl durva voltam a féltestvéremmel?
Van egy 3 éves fiam és egy 4 hónapos kislányom. A nővéreméknél van három fiú (7, 4 és 1 évesek). Az a rossz szokása van már az első babám óta, hogy beleszól mindenbe, szerinte semmi nem jó úgy, ahogy mi csináljuk/gondoljuk. A gyereknevelés terén elég különbözőek a nézeteink, plusz nem is ugyanaz az anyagi helyzetünk.
Olyanokba szólt bele, próbált kioktatni, amihez szerintem senkinek semmi köze a szülőkön kívül. Pld. miért magánkórházba járunk, miért bízom őket másra, miért Hipp-es babakaját veszek, meg ilyenekbe kötött bele és ez egy idő után sok volt, pedig többször kértem már, fejezze be.
Tegnap is elkezdte, hogy milyen bátor vagyok, amiért ennyi helyre megyünk nyáron a gyerekekkel és hogy azért biztos kell egy önzőségi szint ahhoz, hogy ennyire ne vegyem figyelembe az ő igényeiket (???). Előtte meg ott sajnálkozott, hogy ők is olyan szívesen mennének nyaralni, de a Balatonhoz sem jutnak el...
Rossz passzban voltam, ezért kicsit ingerültebben annyit mondtam, hogy inkább a házasságával foglalkozna annyit, mint a mi életünkkel, akkor talán a férje nem akarna 3-4 havonta válni más nők miatt. Teljesen kiakadt és azóta én vagyok a gonosz, aki az ő életét kigúnyolja...
akkor honnan tudja hogy nyaraltok?amúgy a helyedben nem mentem volna bele az ő családi életének hibáiba így csak mindenképp fekete bárány leszel, max rávilágítasz hogy savanyú a szőlő tesó?- ettől megpukkad és te sem leszel a leggonoszabb bestia :D
Amúgy egy válaszolónak ajánlom azt az anyukát akinek blogja van arról miként járta körbe a VILÁGOT egy 3 hónapos kisbabával és a gyerek nyitott lett, ezenfelül barátságos,boldog és találékony.A világ felfedezése kifejezetten jót tesz egy gyereknek és szeretetet út közben is kaphat.
Azért optimális megfontolni, hogy mit hallottál, mert az neked szól.
Kérdezted, hogy mit gondolunk.
Szerintem szeretted volna kihegyezni arra a leírást, hogy a rokonod milyen irigy rád és ezt szeretted volna igazoltatni a hozzászólókkal.
Amennyiben önigazolásra vágysz, akkor nem veszed figyelembe azt, hogy a mondatai neked szólnak és csak háborogni fogsz. Az viszont nem megoldás.
Bele lehetne ebbe menni több oldalról.
Első az, hogy magadban tedd fel a kérdést, hogy részedről milyen felelősség van?
Ami veled történik, annak oka van, annak oka maga az ember (ebben az esetben te). Ami kívülről jön felénk, az egyfajta "tükör".
Ezt írtam: "Nem tudhatjuk az általad leírtak alapján, hogy nálatok pontosan mi a helyzet és ártalmas hatással lehet-e a gyerekekre a sok utazás."
Nem írtam, hogy ártalmas lenne, azt sem, hogy utazás közben nem kaphat szeretetet.
Azt írtam, hogy nem ismerhetjük olyan pontosan az ő helyzetüket, hogy meg lehessen mondani azt, hogy épp rájuk mi illik.
Anyával beszéltem, hogy majd néha nézze meg a házat, meg hogy mielőtt indulunk, elhozzuk a kiskutyánkat és a cicánkat. Mire ő közbeszólt, hogy talán egyszerűbb lenne, ha nem mennénk folyton a gyerekekkel...
De neki már az is munkás és fárasztó, ha csak egy családi összejövetelre kell menniük, mert a gyerekek illetlenül viselkednek, kiabálnak, rohangálnak. Nálunk ilyen probléma nincsen soha.
Plusz azért a közösségi oldalakon is (Instagram, Facebook) látja, hogy merre járunk, miket csinálunk.
Ennyi adat alapján nem lehet megmondani, hogy mi a valós helyzet.
Amennyiben még csak meg sem tudod fontolni, hogy miért hangzottak el a szájából azok a szavak, amik, akkor még inkább önmagadban szükséges elmélyedned.
Azzal egyetértek, hogy az ember a saját életével foglalkozzon - ha kifejezetten nem kéri valaki a véleményét.
Azzal nem értek egyet, hogy kizárólag a tesó lenne a ludas.
Egy kapcsolatban 2 fél van, mindkettőjüké a felelősség.
És mint láttuk, olvastuk, a kérdező sem viselkedett kiegyensúlyozottan.
Amit viszont nem írt le, arról nincs tudomásunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!