Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Intolerancia esetén meddig...

Intolerancia esetén meddig nem szabad fogyasztani az adott ételt?

Figyelt kérdés

Sziasztok.


Elkezdtem több tojást enni, illetve tojásfehérjeport is szedni. Ettől elkezdtek piros kiütések kijönni a mellkasomon illetve az arcomon, plusz a szemem rohadt vörös lett. Elkezdtem kerülni a tojást, és lassan múlnak el a kiütések. Most ha intoleranciám van (lett), akkor meddig nem ehetek, vagy ha igen, mekkora mértékben?


2019. szept. 22. 20:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Orvost kérdezd meg, vagy írj olyan folyóiratba, ahol szakorvos (esetedben gasztroenterológus) válaszol.
2019. szept. 22. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
54%
Majd a tünetek megjelenése ill. nem jelentkezése alapján te magad kikísérletezed. Ha tojásfehérje port, tehát mesterségesen előállított készítményt szedsz, akkor a kiütés egyértelműen attól lehet, mert a gyártásnál szinte elkerülhetetlenül tesznek bele konzerválószereket.
2019. szept. 22. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:
kamasz koromban ritka durva gennyes pattanások jöttek ki az arcomon vállamon hátamon. ekcémához hasonló viszkető kiütések, sőt legutóbb még pikkelysömörnek is diagnosztizált (bőrgyógyászat rendszeres látogatója voltam) bőrbetegségek "gyötörtek" ill. keserítették a mindennapjaimat. a bőrgyógyászok hébe-hóba megkérdezték ugyan, hogy nem lehet-e hogy sok tejet vagy tojást fogyasztok meg egyéb élelmiszereket is kérdeztek, de én elhessegettem a gondolatot, mondván - bár nem tudtam, hogy mi az ételintolerancia vagy ételallergia -, hogy ez nem lehet az, én nem lehetek allergiás, hogy gondolhatnak erre! aztán ahogy említettem, ez a bőrbaj pikkelysömörszerű váladékozó gyulladt hámló sebekké súlyosbodott sima viszkető kiütésekből. Akkor kezdtem átállni a húsról a húsmentes táplálkozásra, vagyis a szójára. Mindent ettem ami szója. pörköltet csináltam belőle, töltött káposztát, mindent amit úgy gondoltam, hogy húsételre hasonlíthat, merthogy azért szerettem még a húst :) . Észrevettem, hogy ha több napig nem ettem az "igen Ízletes" pótlékot, javult a bőröm állapota. Gondoltam, nem eszem egy darabig hátha jobb lesz. Jobb is lett, de nem múlt el teljesen, sőt a viszketés és gyulladás tovább romlott látszólag véletlenszerűen. Egy újabb időnek el kellett telnie, míg rájöttem, hogy a szalámikban, virslikben, (egy kis bűnözés vagy mi ?) kenyerekben, péksüteményekben, panírokban, ételízesítőkben, csokoládékban és még sorolhatnám, szintén van szója, és ez okozza a bőr és egyéb tüneteimet, és ezért nem javul egyértelműen, ha el is hagyom a szójafasírtot. egy szó mint száz, elhagytam a szóját, a bőröm lassan, hetek alatt letisztult. Mármint a váladékozó sebektől. Maradtak a nagy pattanások, amik a tej elhagyásával tisztultak le. Ha tejet iszok, gennyes pattanások jönnek ki az arcomon, és görcsös hasmenésem lesz :). úgyhogy régóta nem iszom tejet és nem fogyasztok semmi szóját tartalmazó élelmiszert vagy italt. (állítólag a magyar lakosság tetemes része nem tudja gond nélkül emészteni a tejet) A válasz: Legjobb tudomásom szerint az ételintoleranciát okozó irritáló élelmiszert vagy élelmianyagot nem tanácsos továbbra is fogyasztani, mert a tünetek súlyosbodását okozhatja hosszú távon a szervezet folyamatos érintkezése az irritáló (számára mérgező, megemészthetetlen vagy csak részben emészthető, allergén?) anyaggal. Bár a tojás főleg nyersen sokaknál okozhat gondokat, nem tudom, hogy ez már intolerancia-e, mert akkor talán kevés is kiváltaná a tüneteket. De a szervezet szerintem itt már jelezte, hogy ez sok neki.
2019. okt. 7. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
ja jelenleg szójaallergiám van, gasztoenterológián a vérvizsgálat nem mutatta ki, ahogy megtudtam a doktornőtől, az esetek viszonylag nagy százalékában ez a helyzet, "nem lehet" kimutatni. "Provokációval" ki lehetett volna mutatni, de a fulladozást és a vele járó halálfélelmet nem vállaltam be, még akkor sem, ha közel lett volna a segítség. Ezt ajánlották. Azóta lett az allergia, amióta nagy mennyiségben ettem szóját, előtte nem volt, legalábbis ilyen fokú nem. A tejre nem vagyok "allergiás" csak iszonyúan görcsöl és hangosan 'bugyborog' a hasam tőle, illetve bőrtüneteim lesznek, fájó gennyes gyulladt pattanások. A nátrium glutamát nevű ízfokozótól (meglepően sok művésznéven fut, amiken nem egyszerű a felismerése) órákig fáj a fejem a homlokrészen. (azt mondtuk rá, migrén) Saját tapasztalataimat mondtam el, akár hihető, akár nem, hátha valakit eltántoríthatok a valamiből túl sokat fogyasztástól. Sajnos elképzelhető, hogy nem is kell túl sokat fogyasztani egy-egy dologból ahhoz, hogy tüneteket okozzon, mert egyéb, itt nem részletezendő jelenkori tényezők is közrejátszhatnak az emésztőrendszer túlérzékenységében.
2019. okt. 7. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!