Mi lehet a baja a 2 éves kislányomnak, ha sokat kaparja magát?
Állandóan kaparja a lábát, a kezét a vállát stb.
Nem régiben játszott lent a földön (kis pokròc le volt terítve) és másnap ki jöttek a vállán meg a lábán ilyen apróbb szerű piros kiütés félék, először arr gondoltam, hogy valami megcsíphette.
Le vittem az orvoshoz aznap, kapott valami allrgra nevű szirupot, meg krémet.
Azt hittem hatásos mert 1-2 napig nem volt panasz, meg most 5 nap után már kezdenek el tűnni, nagyon halványan látszódik már, de mégis viszket neki, meg a bokáján is van valami csípés féle, ami arra hasonlít de nem tudom mi az.
Igazából arra is gondoltam, hogy allergiás lehet valamire, az orvos kérdezte, de mivel nem tudjuk mire, így azt válaszoltam, hogy tudtunk szerint semmire, és nem voltak allergiás tünetei mint pl a tüsszentés, a szemei sem voltak könnyesek mint ahogy szokott olyankor így az orvos azt mondta, hogy megcsíphette valami poloska...
Igazából kiskora óta olyan a lányom, hogy kaparja magát, de az orvosa egyszer sem tudott erre magyarázatot adni, hol visszatérő.
Tavaly augusztusban nem lehetett rövidújjúba mert kaparta a kezét, így csak hosszúba lehetett 5-6 napig.
Közben meg kenyegettem azzal amit az orvos felírt..
Arra is gondoltam, hogy porallergia mert a nagynénje (az apja nővére) allergiás, de ő tüsszög is.
Szóval nem tudom.
Valakinek nincs hasonló tapasztalata?

Köszönöm a válaszokat. 🙏
Igazából a poratka közelebb állhat mint a rüh, mert mint írtam, az után lett rajta kiütés miután kint játszott, ahol ugye por is van.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!