Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 129/87 vérnyomás valamint...

129/87 vérnyomás valamint 90-es pulzus magas ?

Figyelt kérdés
Nem volt semmi bajom … kb 2-3 órával ezelőtt ittam egy kávét elkezdett fájni a fejem kicsit valamint szivdobogas is erős lett . 33 éves nő vagyok. Sose szokott nekem ennyi lenni a vérnyomásom .
2025. okt. 15. 21:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ez még belefér a normálba .
2025. okt. 15. 21:10
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! :)
2025. okt. 15. 21:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy mérés alapján nem lehet eldönteni, meg a körülmények ismerete nélkül, de ha állandóan 90 körül van a pulzusod nyugalmi állapotban, akkor beszélj a háziorvosoddal erről!
2025. okt. 15. 21:33
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem magas alapjában.
2025. okt. 15. 21:54
 5/14 A kérdező kommentje:
Általában 80 és 90 közt van. Van egy autista fiam és most olyan allapotba van hogy sose áll meg . 5 percenként figyelni kell rá. Este nem alszok sokat és amíg iskolába van egész délelőtt rohangálok. Próbálok mindent megcsinalni abba a 4 órába szóval rohanás az egész. Haza jövök vele es onnantól éjfélig fenn van és ahogy írtam állandó odafigyeles és ezek mellett ugye az itthoni dolgokat is próbálom elvegezni .. ezáltal egyre több kávét iszok és ezek szerint a kávét se bírom... az energia ital után ugyanígy rosszul lettem mint most csak mondjuk az durvább volt. 139/90 és 120 pulzus volt. Ne haragudjatok de ezt most így jó volt kiadni magamból 😄😄😄
2025. okt. 15. 22:00
 6/14 A kérdező kommentje:
De vérnyomásom általában 98/69-70
2025. okt. 15. 22:01
 7/14 A kérdező kommentje:
Azért írtam h durvább volt mert ritkán fájt úgy a fejem mint akkor
2025. okt. 15. 22:02
 8/14 anonim ***** válasza:
Beszélgess arról a pulzusról a háziorvosoddal! És ne igyál koffeint, ha nem bírod!
2025. okt. 15. 22:05
 9/14 anonim ***** válasza:
Akkor magadhoz képest azért magasabb. Próbáld tényleg kordában tartani a koffeinfogyasztást. Tudom hogy nehéz :-( A gyerekednek még sokáig szüksége lesz rád, muszáj hosszabb távra beosztani az erőd, hiába lenne most jó mindent is csinálni.
2025. okt. 15. 22:30
 10/14 anonim ***** válasza:

Kialvatlanság, stressz, koffeinnel való kompenzálás...

Természetes, hogy kicsit magasabbak lesznek ezek az értékek és a szívdobogás érzést is magyarázhatja nemcsak a koffein, de mind a kialvatlanság és mind a stressz.

Hosszú távon ez így nem lesz jó, mert rámegy az egészséged. Valamit erre ki kell találni.

2025. okt. 15. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Növelheti az agyvérzés / szívinfarktus kockázatát anyukámnál az, ha gyakran előfordul, hogy úgy felhúzza magát valamin, hogy magas lesz a vérnyomása egy ideig?

Ez általában akkor szokott gyakran megtörténni, ha éppen "kikattant" időszakban van (én így hívom)... Régen pszichiátriai kezelés alatt állt, gyógyszereket is szedett, de már nagyon régóta ezt sajnos nem teszi, mert nincs ezen a téren semmi betegségtudata... És...

4 hónapja enyhén KÁPRÁZIK A SZEMEM. Mintha a szemembe vakuztak volna, éjszaka még zavaróbb. Mi váltja ki szerintetek, valamint hogyan kezeljem?

Általában szemszárazság társul hozzá, valamint vérnyomás mérésekkor hoo magas, hol alacsony volt az érték, ebből adódóan vérnyomás ingadozásom lehet. Annyit tudni érdemes, hogy voltam mindendéle vizsgálaton MRI, Labor stb. És mindegyik eredménye negatív, tehát...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!