Az inszomniának számít ha valaki rendszeresen csak 6 órákat alszik?

válasza:Az alváshiány, még ha az csak hat óra is, önmagában nem inszomnia, mert az inszomnia egy klinikai diagnózis, ami a mennyiségen túl a minőségre és a napközbeni következményekre is fókuszál.
Szóval, ha valaki rendszeresen csak 6 órát alszik, de ettől jól érzi magát napközben és kipihent, akkor csak egy rövid alvásigényű ember.
Viszont, ha a túl korai ébredés miatt (ami a „fenntartási inszomnia” egyik típusa lehet) napközben fáradt, kimerült, vagy koncentrációs problémái vannak, akkor simán lehet, hogy inszomniának számít a dolog – a lényeg az, hogy zavarja-e az illetőt a dolog, és van-e a hiányos alvásnak negatív hatása a mindennapi életre.
1
Tudok működni de nem 100%-on hanem úgy 60-70%-on. El tudom végezni a feladataim de komolyabb megerőltetést igényelnek. A hangulatom nem ugyanolyan mint amikor anno 8-9-10 órákat aludtam.

válasza:Nem az.
Én nagyjából 14 éves korom óta ennyit alszom, és semmi bajom. A több alvástól fáradékonyabb, fejfájós leszek, a 6-6,5 óra tök optimális nekem.
Inszomnia az különben is egy orvosi diagnózis.

válasza:Én 40-50 percenként ébredek.
Hajnal kettőkor meg már nem bírok ágyban maradni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!