Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért vagyok berúgás után még...

Miért vagyok berúgás után még napokkal is rosszul?

Figyelt kérdés

Egy buli után én nem másnapos vagyok, hanem szinte máshetes. Péntek este söröztünk és jégereztünk haverokkal, annyira KO nem is voltam, de még most, hétfőn reggel is ramatyul érzem magam. És mindig ez van, hogy nekem 3-4 nap kell, hogy egy berúgás után rendesen felépüljek.

Mi miatt lehet ez? Mással is van ilyen? 22/F

nov. 3. 08:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Vagy nem ettél eleget, vagy nem fogyasztottál elég vizet az alkoholizálás mellett. Így nem volt, ami közömbösíteni, enyhíteni tudta volna a mérgező hatást.

Illetve számít az is, hogy mekkora vagy... Minél nagyobb a testtömeged, és abból is minél több arányaiban a háj, annál ellenállóbb lesz a szervezeted az alkohol káros hatásaival szemben.

Illetve az is számít, hogy hozzá van-e szokva a szervezeted, vagy pedig teljesen váratlanul éri a bevitt alkohol.

nov. 3. 08:37
 2/9 anonim ***** válasza:
65%

Sót , fehérjét is kell pótolni a sima vízen túl.

De lehet, hogy attól, hogy nem ütött nagyon fejbe, a szervezeted szabályozó rendszereit kiütötte.

nov. 3. 08:54
 3/9 anonim ***** válasza:
58%
Ez attól van, hogy az alkohol lebontó enzim nem működik megfelelően és emiatt tovább marad a vérben az acetaldehid. Vannak olyan italok, amik eleve jobban terhelik a májat, de több ok is lehet a háttérben.
nov. 3. 14:23
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Ne igyál, csak vizet!
nov. 3. 14:43
 5/9 anonim ***** válasza:
61%

És?

Minek iszákolsz, ha utána meg itt sajnáltatod magad?

nov. 3. 19:07
 6/9 A kérdező kommentje:

Minek iszákolok? Nem iszákolás közben vagyok szarul, közben jól érzem magam, közben buli van. Utána vagyok rosszul, és azért tettem fel a kérdést, hátha van ez ellen az elnyúlt másnap ellen valami recept.

Jaj, de kedves emberek vannak itt..

A normális válaszolóknak köszönöm a gondolatokat.

nov. 4. 09:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Ja, hogy azért kell inni, mert buli van. Mert akkor kötelező. Mert pia nélkül már nem tudod jól érezni magad. Akkor viseld a következményeit.
nov. 4. 15:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Alkohol nélkül nem érzed magad egy buliban? Vagy ha már iszol, akkor miért nem mértékkel?

Mellesleg segít ha a buli előtt rendesen eszel. Avagy ahogy említetettem. Mértéket tartasz. Nekem legalábbis logikusnak tűnne, hogy ha valamitől rosszul leszek azt nem folytatom.

nov. 4. 20:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Különösen érzékeny vagy a mérgező acetaldehidre.
nov. 4. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!