Mi lehet az emésztésemmel/anyagcserémmel?
Figyelt kérdés
Kb. 3 hete kezdődött, hogy megfelelő táplálkozás és folyadékbevitel ellenére székrekedésem volt. Alig akart helyreállni. Eddig is rostban gazdag ételeket ettem. Sok zöldség, gyümölcs, heti 1-2x egy kis natúr joghurt. Heti 2x járok edzőterembe és emellett vannak napok többször is, amikor nagyon sokat gyaloglok (15-25 ezer lépés). Elkezdtem activiát enni 4 napig és helyrehozta a dogokat, viszont nem ettem 2 napja és megint nem jó az egész. Mi lehet a probléma?dec. 11. 11:49
1/5 anonim 

válasza:

válasza:Testmozgás? stressz? Gyógyszer esetleges mellékhatása? Tartós/visszatérő betegség?
2/5 Enola8 

válasza:

válasza:Mennyi az a megfelelő táplálkozás - és milyen súlyú-magasságú vagy?
3/5 A kérdező kommentje:
Megvan mindennap reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora, ha pedig sok idő telik el a reggeli és az ebéd között, akkor egy tízórait is beiktatok. Reggelire szoktam enni teljes kiőrlésű zabkását/szendvicset/tojásrántottát/főtt tojást. A zabkásán kívül mindegyikhez szoktam zöldséget enni. Ha van tízórai akkor pár szem natúr Gullon kekszet/mandulát/kesudiót eszem. Ebédhez is mindig van valami zöldség és lassú felszívódású szénhidrát. Uzsonnára sokszor szezonális gyümölcsöt eszem, de pl. Ilyenkor szoktam néha sütit, kevés csokit enni vagy nyáron fagyit. Vacsira kb hasonlókat eszek mint reggelire. Napi 2-2,5 liter vizet megiszok+napközben gyümölcstea. 87 kg. Vagyok 171cm magas, 25 éves nő.
dec. 11. 16:06
4/5 Enola8 

válasza:

válasza:De azt ugye tudod, hogy az még nem székrekedés, hogyha nem mész minden nap mosdóba? Kellemetlen lehet a puffadás miatt, de amúgy élettani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!