Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha eltávolítják az aranyeremet...

Ha eltávolítják az aranyeremet, akkor utána könnyebb lesz a kakilás?

Figyelt kérdés

Aranyerem van és mióta van azóta nehéz kakilni, szenvedés már már.

Van amikor fél órákat ülök meg máskor aggódok ilyen egész napos kirándulásokkor, hogy ne kelljen kakilni, mert akkor megint sokat leszek a wcn amikor meg idő nincs és hogy vissza tudjam tartani, illetve mostanában furán pukizok is. Volt amikor boltban nem tudtam visszafogni és konkrétan kijött ilyen barna büdös nyálka cucc de nem kaki. Meg ugye viszketek ott és néha vérzik. Szóval ilyen gondokat okoz az aranyér, ha már nem lesz ott akkor megszűnik mindez? Hova kéne fordulni ezzel? A kórház amihez tartozom nincs proktológus csak sebészet van, háziorvos lenne jobb, ő tudja hova kell mennem majd vagy ad rá krémet csak? A krém vissza tudja húzni a dudort?

júl. 10. 14:22
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Menj a sebészetre. A proktológusok sebész szakorvosok.
júl. 10. 14:51
 2/7 A kérdező kommentje:
És a sebészet után bent kell majd feküdni?
júl. 10. 14:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Azt sem tudjuk (te sem, én sem) mi bajod van, az aranyér sem biztos, ha még nem látta orvos. De igyekezz orvoshoz, mert más baj is lehet, ne húzd az időt, és ne azon parázz, hogy be kell-e feküdni. Először úgyis ambuláns rendelésre mész, a szakrendelőbe, beutaló sem kell.
júl. 10. 16:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Menj el mielőbb dokihoz. Van az az állapot, amikor a krém már nem segít és csak egyre rosszabb lesz. Én is így jártam. Rutin műtét és nem kell valószínűleg benn maradnod. Attól függ, hogy mi a probléma többféle beavatkozás is lehetséges, nem feltétlen kell "vágni". Minél előbb elmész annál valószínűbb, hogy egy egyszerűbb kezelés is elég lesz. Ha halogatod, akkor csak saját magaddal szúrsz ki. A doki megnézi és majd megmondja a te esetedben mi a helyzet, de tényleg ne halogasd!
júl. 12. 20:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Utolso; neked kulso aranyered volt? Vagy belso? Milyen beavatkozassal kezelték?koszi
aug. 3. 23:35
 6/7 anonim ***** válasza:
#4 vagyok. Külső aranyér volt és elég nagy, talán 1,5-2 centis. Kenegettem sokáig, de nem múlt el. Végül elmentem dokihoz, mert már nagyon fájt, vérzett és elég aggasztóan nézett ki. Helyi érzéstelenítéssel leszedték, de nem kellett varrni, mert olyan technikával szedte le. Szinte nyoma sincs. Talán 10-15 perc volt a beavatkozás és egyből haza is mehettem utána. Persze az első pár napban a járás és ülés kellemetlen és kerülni is kell. Figyelni kell arra is, hogy híg legyen a székleted, akár székletlazítóval is. A doki elmondja majd a tudnivalókat, attól függően neked, hogy csinálja majd. Volt olyan családtag, akinek belső aranyere volt, de az sokkal szerencsésebb helyzet, mert arra gumigyűrűt raknak és 2-3 hét alatt magától leesik és kikakilod. Egyáltalán nem fáj. Úgy tudom van már lézeres eljárás is.
aug. 4. 16:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Koszi, h valaszoltal!:)

Igen a belso aranyer az ami kevésbé v egyaltalan nem faj, viszont vannak stadiumai (2-3-4) a 2-3-asat lehet még elgumizni, a 4-es már kizáródik kívülre és azt meg màr műtik (nagyobb műtét, mint a külső aranyeres beavatkozás,sokszor altatnak is, és elvileg a fájdalom utána pokoli)

De akkor te még szerencsésebben megúsztad!🤞🏼:)

aug. 4. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Van itt olyan akinek volt lézeres anyajegy eltávolítása?

Nagyon fáj? Úgy tudom érzéstelenítőt adnak, "csak" az fáj. Azért is kérdezem mert a fejem tetején van az anyajegy... Utána hetekig "kötés " lesz a fejemen?

Bámilyen anyejegyet ellehet távolitani?

(kicsit/nagyon, laposat/kitüremkedőt) Ha eltávolitották, utána a helyére lehet tetováltatni?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!